Πέντε συμβουλές για την χειμερινή οδήγηση

Κοινοποίησε το άρθρο

Ο χειμώνας είναι στο αποκορύφωμα του και μια από τις πιο διάσημες ιστοσελίδες του ειδικού τύπου προτείνει  σε άρθρο της  ίσως τις πιο σημαντικές συμβουλές που δόθηκαν ποτέ και αφορούν την συμπεριφορά ή τις επιλογές μας στην χειμερινή οδήγηση.

Συμβουλές που συμμεριζόμαστε απολύτως. Πως θα είμαστε ασφαλής; Τι πρέπει να κάνουμε και τι όχι; Οι βασικές αρχές είναι πως ντυνόμαστε καλά,  ξεκινάμε νωρίτερα για την εργασία μας το πρωί, αφήνουμε μεγαλύτερη απόσταση από το προπορευόμενο αυτοκίνητο και/ή

  1. Μένουμε σπίτι. Έξω χιονίζει ανελέητα γιατί να το διακινδυνεύσουμε; Κάνουμε απλά κοπανά. Σκεφτείτε το, ζεστό τσάι και καναπές ή ζέσταμα τον κινητήρα, αλυσίδες χιονιού κτλ. Κανείς δεν έπαθε κάτι απουσιάζοντας μια τέτοια ημέρα από την δουλειά του,  εκτός και αν είστε καρδιοχειρουργός και σας περιμένουν για χειρουργείο.
  2. Νοίκιασε έναν οδηγό αγώνων. Κατά προτίμηση Φιλανδό όχι μόνο ξέρουν να χειρίζονται κάθε είδους όχημα στο χιόνι  αλλά γιατί γεννήθηκαν στην  παγωνιά, δεν φοβούνται το χιόνι, τον πάγο, τους ταράνδους ή την απόκοσμη σιωπή. Αν δεν βρεις Φιλανδό ίσως κάνεις την δουλειά σου με ένα Νορβηγό ή έστω Σουηδό.  
  3. Αγόρασε ένα Avtoros Shaman Πολλοί δημοσιευμένοι οδηγοί συμβουλεύουν πως αν βάλεις χειμωνιάτικα ελαστικά μπορείς ακόμα και με ένα Peugeot 107 να πας παντού. Όντως τα χειμωνιάτικα ελαστικά είναι πράγματι καλά,  η επιλογή να αγοράσεις ένα οκτάροχο Avtoros Shaman που ζυγίζει 4.8 τόνους και κοστίζει 100.000 € είναι σαφώς καλύτερη.
  4. Μετακόμισε. Μια περίπλοκη επιλογή είναι να μετακομίσεις κάπου όπου δεν χιονίζει ποτέ. Αυτό θα λύσει όλα τα προβλήματα που συνδέονται με τον χειμώνα
  5. Μετακόμισε. Η ενναλακτική είναι να μετακομίσεις πιο βόρεια, ας πούμε στην Σκανδιναβική Χερσόνησο ή στον Αρκτικό Κύκλο. Εκεί θα λυθεί το θέμα της χειμωνιάτικης οδήγησης γιατί δεν υπάρχει τέτοιο θέμα αφού το ονομάζουν απλά οδήγηση.