Προσομοιωτής οδήγησης στο περίπτερο της Στεφανίδης Trailers στη Δ.Ε.Θ

Κοινοποίησε το άρθρο

Η Smart Drive Ltd που ασχολείται με την προώθηση της «έξυπνης οδήγησης» και χειρισμού μηχανημάτων έργου συνεργάζεται με την Στεφανίδης Trailers.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζεται στο ευρύ κοινό λογισμικό προσομοίωσης οδήγησης επιβατικού οχήματος με ρυμουλκούμενο τρέιλερ και παρέχονται συμβουλές για την ασφαλή οδήγηση του συνδυασμού όχημα-τρέιλερ. Ταυτόχρονα οι επισκέπτες έρχονται σε επαφή με τον μοναδικό στην Ευρώπη (σε τεχνικά χαρακτηριστικά και τρόπο παρουσίασης) προσομοιωτή ανατροπής οχήματος κατά την έξοδο από το δρόμο με ταχύτητα 50 χιλιομέτρων την ώρα. Μοναδικός επειδή έχει τη δυνατότητα να περιστρέφεται με ρυθμό 5-10 φορές από κάθε άλλον παρόμοιο στη ΝΑ Ευρώπη, ενώ ταυτόχρονα είναι μετακινούμενος. Στο περιστρεφόμενο όχημα δεν τοποθετούνται άνθρωποι, αλλά ομοιώματα. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο παρουσιάζεται το θέμα για την ευαισθητοποίηση του κοινού υπέρ της χρήσης ζώνης ασφαλείας στην Αμερική, την τιμώμενη χώρα της 83ης ΔΕΘ. Οι επισκέπτες έρχονται σε επαφή με τον μοναδικό στα Βαλκάνια προσομοιωτή πρόσκρουσης διπλού καθίσματος, καθώς και με ειδικά λογισμικά οδικής ασφάλειας και άλλα διαδραστικά εργαλεία.

Όλα τα παραπάνω βρίσκονται αριστερά της εισόδου του Περιπτέρου 15 στο χώρο της «Μηχανοκίνησης» (στην πύλη Συντριβανίου). Εκεί, συνεργάζονται η Smart Drive Ltd (www.smartdriveltd.com) η οποία έχει αντικείμενο την προώθηση της «έξυπνης οδήγησης» οχημάτων και χειρισμού μηχανημάτων έργου, με τη χρήση προσομοιωτών, οπτικοακουστικών μέσων και λογισμικών πολυμέσων και η Στεφανίδης Trailers (www.stefanidistrailers.gr).

H Smart Drive Ltd διαθέτει τεχνογνωσία για την κατασκευή διαδραστικού εξοπλισμού βιωματικής εκπαίδευσης και είναι ο κυριότερος προμηθευτής προσομοιωτών σε κορυφαία πανεπιστημιακά, ερευνητικά ιδρύματα και μη κυβερνητικές οργανώσεις που ασχολούνται ενεργά με την οδική ασφάλεια, όπως το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς». Στα μέσα του 2017 η Smart Drive Ltd ολοκλήρωσε την ανάπτυξη εξοπλισμού σε θέματα πρόληψης των ατυχημάτων σε μετακινήσεις και κατασκευές, ο οποίος είναι μοναδικός στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και ταυτόχρονα επέκτεινε τη δραστηριότητά της στα θέματα της έρευνας, ανάπτυξης, αλλά και εκπαίδευσης.

Η Στεφανίδης Trailers είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος των μεγάλων εταιρειών trailer Neptun και Tema και των τροχοσκηνών Comanche και διαθέτει τις πιο ανταγωνιστικές τιμές σε συνδυασμό με την καλύτερη ποιότητα της αγοράς, τη μεγαλύτερη γκάμα σε μπαγκαζιέρες & τρέιλερ ώστε να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει, ανάλογα με τα κιλά και τα μέτρα που επιθυμείτε και φροντίζει όλη τη γραφειοκρατία για εσάς ώστε να μετακινήστε νόμιμα εντός και εκτός Ελλάδας.

Πηγή: voria.gr