ΑΑΔΕ: Ηλεκτρονικά από σήμερα η βεβαίωση μη οφειλής τελών κυκλοφορίας

Κοινοποίησε το άρθρο
τέλη κυκλοφορίας του 2021
Στο πλαίσιο της διαρκούς ψηφιοποίησης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, υπέγραψε εγκύκλιο, με την οποία τίθεται σε λειτουργία από σήμερα η νέα εφαρμογή ηλεκτρονικής χορήγησης της βεβαίωσης μη οφειλής τελών κυκλοφορίας.
Με αυτή την εφαρμογή, διευκολύνονται οι ιδιοκτήτες/κάτοχοι αυτοκινήτων οχημάτων, που επιθυμούν να τα μεταβιβάσουν ή να τα διαγράψουν, λόγω εξαγωγής ή επαναταξινόμησης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Ανάβαση στην Πάρνηθα, μιας άλλης εποχής

Σπάνια, συλλεκτικά αυτοκίνητα θα δώσουν το δικό τους χρώμα στην Ανάβαση της Πάρνηθας που διοργανώνει η ΦΙΛΠΑ   Μια εκδρομή στην πανέμορφη, αλλά ταλαιπωρημένη, Πάρνηθα είναι...

Το «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς»

  Το KΙΑ EV9 πέτυχε διπλή νίκη στα Παγκόσμια Βραβεία Αυτοκινήτου του 2024   Τα World Car Awards, που καθιερώθηκαν το 2003, θεωρούνται ίσως η κορυφαία διάκριση...

LIVE TV : Η αποκάλυψη του αυτοκινήτου της XIAOMI

Δείτε live την αποκάλυψη του SU7, του πρώτου αυτοκινήτου της XIAOMI.     Το πρώτο αυτοκίνητο της XIAOMI σας έχει ήδη παρουσιάσει το gonews.gr. https://gonews.gr/%ce%ba%ce%bf%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%82/xiaomi-su7-video/    

Πλέον, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπαίνουν στην εφαρμογή, μέσω του aade.gr, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του TAXISnet και να λαμβάνουν τη σχετική βεβαίωση.

Η βεβαίωση αυτή ισχύει έως τις 31 Δεκεμβρίου του έτους έκδοσής της και αφορά εξόφληση οφειλών του τελευταίου κατόχου του οχήματος, που το μεταβιβάζει ή το διαγράφει, λόγω εξαγωγής ή επαναταξινόμησης, για όσο χρόνο το είχε στην κατοχή του.

Η βεβαίωση εκδίδεται ηλεκτρονικά, εφόσον τα τέλη έχουν εξοφληθεί

Εάν παραμένουν ανεξόφλητες οφειλές τελών κυκλοφορίας, καθώς και σε περιπτώσεις, όπως εκκρεμότητες στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των οχημάτων (π.χ. κληρονόμοι), απαλλαγές οχημάτων, κλπ, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν με την αρμόδια για τη φορολογία τους Δ.Ο.Υ. για την τακτοποίηση των σχετικών εκκρεμοτήτων και την έκδοση της βεβαίωσης.

Επισημαίνεται ότι, μόνο για το 2019, η διαδικασία εξόφλησης με φυσική παρουσία, που ακολουθείτο μέχρι σήμερα, προκάλεσε πάνω από 600.000 επισκέψεις στις ΔΟΥ όλης της χώρας.