Από αύριο σε λειτουργία τα διόδια στο δρόμο Σερρών

Κοινοποίησε το άρθρο

Τις προηγούμενες ημέρες ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα δοκιμαστικά και από αύριο τα διόδια θα τεθούν σε κανονική λειτουργία. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

LIVE TV : Δείτε live την εκκίνηση του Ράλι Κροατίας

Δείτε σε ζωντανή σύνδεση με το Ζάγκρεμπ, την εκκίνηση του Ράλι Κροατίας     Το ασφάλτινο Ράλι Κροατίας είναι ο τέταρτος αγώνας του WRC για το 2024...

MAZDA CX-80 : Big in Japan (video)

Το ολοκαίνουργιο CX-80 είναι πλέον η νέα ναυαρχίδα της MAZDA στην Ευρώπη, αφού πρόκειται για το πιο ευρύχωρο μοντέλο στην ευρωπαϊκή γκάμα της ιαπωνικής...

HYUNDAI i30 2024: Διακριτική αναβάθμιση

Διακριτική σχεδιαστική ανανέωση και αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας και ασφάλειας χαρακτηρίζουν το νέο HYUNDAI i30     Η ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία του HYUNDAI i30 συνεχίζεται, κάτι που σημαίνει...

Άλλος ένας σταθμός διοδίων προστίθεται από αύριο Τετάρτη 15 Ιανουαρίου στον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας οδού. Πρόκειται για τον σταθμό διοδίων του Στρυμονικού, ο οποίος βρίσκεται στον οδικό άξονα μεταξύ Θεσσαλονίκης και Σερρών.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Εγνατία Οδός Α.Ε. Κώστα Κουτσούκο, τις προηγούμενες ημέρες ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα δοκιμαστικά και από αύριο τα διόδια θα τεθούν σε κανονική λειτουργία.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ το οποίο είχε εκδοθεί τον περασμένο Νοέμβριο τα κόστη διέλευσης είναι 0,70 ευρώ για τα δίκυκλα και 1 ευρώ για τα ΙΧ. Τα φορτηγά με λιγότερους από τέσσερις άξονες θα καταβάλουν τέλος διοδίου 2,50 ευρώ και αυτά με περισσότερους από τέσσερις άξονες 3,50 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τη λειτουργία των διοδίων στο Στρυμονικό, εάν συνυπολογιστούν τα διόδια του Προμαχώνα, το κόστος της μετακίνησης των οχημάτων από και προς Βουλγαρία επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο, καθώς το σύνολο των διοδίων που πρέπει να καταβάλλουν οι οδηγοί προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση φθάνει τα 2,10 ευρώ για τα δίκυκλα, τα 3 ευρώ για τα ΙΧ και 7,50 ευρώ και 10 ευρώ αντίστοιχα για τα φορτηγά με λιγότερους ή περιοσσότερους από τέσσερις άξονες.

Πηγή: voria.gr