Τέλη κυκλοφορίας 2021: Έρχεται παράταση και ίσως πληρωμή ανάλογα με τους μήνες χρήσης

Κοινοποίησε το άρθρο
τέλη κυκλοφορίας 2022

Ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι εξετάζεται η παράταση για την πληρωμή τους και η σχετική απόφαση θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, ενώ είπε ότι αξιολογείται η πρόταση για πληρωμή των τελών κυκλοφορίας αναλόγως με τους μήνες χρήσης του οχήματος και όχι εφάπαξ και για 12 μήνες, ανεξαρτήτως της χρήσης του οχήματος.

Πώς γίνεται η πληρωμή για τα τέλη κυκλοφορίας του 2021

Με τρεις διαφορετικούς τρόπους μπορούν να πληρώσουν έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2020 οι ιδιοκτήτες οχημάτων τα τέλη κυκλοφορίας για το 2021. Αναλυτικά:

1. Με τον QR κωδικό, τον οποίο οι φορολογούμενοι μπορούν να σκανάρουν, πληρώνοντας το αντίστοιχο ποσό μέσω της κινητής τραπεζικής (mobile banking).

2. Με web banking.

3. Με την καταβολή του ποσού σε υποκαταστήματα τραπεζών και Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ).

Επίσης σημειώνεται ότι όσοι ιδιοκτήτες των ΙΧ δεν καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας έως την παραπάνω ημερομηνία τότε θα πληρώσουν πρόστιμο στο 100% των τελών που αναλογούν στο όχημα, δηλαδή θα ζητηθεί διπλάσιο ποσό, εκτός και αν δοθεί παράταση από το υπουργείο Οικονομικών στην ημερομηνία πληρωμής τους.

Υπενθυμίζεται ότι από την υποχρέωση καταβολής των τελών απαλλάσσονται όσοι καταθέσουν τις πινακίδες τους μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου στην αρμόδια εφορία θέτοντας το όχημά τους σε ακινησία ή ηλεκτρονικά χωρίς να πάνε στην εφορία