Τα ελαφρά επαγγελματικά στην Ελλάδα είναι υπόθεση της Ford

Κοινοποίησε το άρθρο

Οι ‘Έλληνες καταναλωτές και επαγγελματίες οδηγοί έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στη Ford και στα προϊόντα της για μία ακόμα φορά, χαρίζοντάς της, τη χρονιά που πέρασε, την απόλυτη εμπορική διάκριση: τη Νο1 θέση σε πωλήσεις στην κατηγορία των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων. Μπορεί οι αριθμοί να μην λένε πάντα την αλήθεια, στην περίπτωση της Ford, όμως, έρχονται να αποδείξουν με τον πιο πειστικό τρόπο την κορυφαία δυναμική της μάρκας στην κατηγορία των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων, αλλά και την πληρότητα των διαθέσιμων προτάσεών της στο συγκεκριμένο τμήμα της αγοράς αυτοκινήτου.

Από το συμπαγές Fiesta Van και το «ακούραστο» Transit Courier, έως το σκληροτράχηλο Ranger, η Ford συνεχίζει να προσφέρει προτάσεις που κυριολεκτικά λύνουν τα χέρια του σύγχρονου Έλληνα επαγγελματία οδηγού, προσφέροντάς του συγχρόνως κορυφαία χαρακτηριστικά ασφάλειας, άνεσης και αξιοπιστίας.

Για το 2018, στην κατηγορία των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων, η Ford απέσπασε την πρώτη θέση, ακριβώς όπως συνέβη το 2016 και 2017, κατακτώντας μερίδιο που έφτασε στο 19,0 %. Με άλλα λόγια, σχεδόν 1 στα 5 επαγγελματικά οχήματα που ταξινομήθηκαν στη χώρα μας το περασμένο 12μηνο ανήκε στην πολυσυλλεκτική οικογένεια των ελαφρών επαγγελματικών μοντέλων της Ford!

Σε μία αγορά η οποία κατέγραψε άνοδο που ανήλθε σε ποσοστιαία βάση στο 4,2%, η Ford παρουσίασε αυξημένη επίδοση κατά 4,96% σε σχέση με εκείνη του 2017. Το μοντέλο-ηγέτης στη γκάμα των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων της Ford ήταν για το 2018 το Ranger, το οποίο πραγματοποίησε άλμα ως προς τη δημοτικότητα του που έφτασε το 15% στην κατηγορία των Pick Up.

Το Ford Ranger, το κορυφαίο σε επιδόσεις και δυνατότητες pick-up της ελληνικής αγοράς, είναι διαθέσιμο στις εκδόσεις αμαξώματος Regular Cab (μονή καμπίνα), Rap Cab (μιάμιση καμπίνα)και Double Cab (διπλή καμπίνα), σε δικίνητες 4×2 ή τετρακίνητες 4×4 εκδοχές, με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, σε συνδυασμό με μία προηγμένη γκάμα κινητήρων ντίζελ 2,2L απόδοσης 160 ίππων και 3,2L απόδοσης 200 ίππων.

Νο1 και στην Ευρώπη

Διόλου τυχαία, το 2018 ήταν μια χρονιά σημαντικών κατακτήσεων και επιτυχιών για τη Ford στην κατηγορία των Επαγγελματικών Οχημάτων και στην Ευρώπη. Εκεί δηλαδή, όπου η Ford κατέγραψε την καλύτερη εμπορική της επίδοση εδώ και 25 χρόνια!

«Είμαστε πολύ περήφανοι που η Ford είναι και πάλι η Νο1 μάρκα στα επαγγελματικά οχήματα επιτυγχάνοντας τον καλύτερο όγκο πωλήσεων από το 1993 και το καλύτερο μερίδιο αγοράς από το 1995», δήλωσε ο Roelant de Waard, αντιπρόεδρος του τμήματος Marketing, Sales και Service της Ford of Europe.

Πραγματοποιώντας 380.900 πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων το 2018, η Ford σημείωσε με εμφατικό τρόπο ένα νέο ρεκόρ στην Ευρώπη αυξάνοντας τις ταξινομήσεις της στη Γηραιά Ήπειρο και στη συγκεκριμένη κλάση κατά 8,1 %. Σε σχέση με το 2017, το μερίδιο της Ford επί του συνόλου της κατηγορίας κατέγραψε περαιτέρω άνοδο, φτάνοντας το 14,1 %.