Τα μοντέλα που διεκδικούν τον τίτλο Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα

Κοινοποίησε το άρθρο

Είναι εκείνη η περίοδος όπου οι 25 Έλληνες δημοσιογράφοι, ετοιμάζονται για να καταλήξουν στην λίστα των 10 όπου θα διεκδικήσουν τον τίτλο Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα. Η λίστα περιλαμβάνει μοντέλα όλων των κατηγοριών, με εμφανή πλειοψηφία των SUV, αφού τα τελευταία χρόνια έχουν κατακλύσει την αγορά η οποία δείχνει ότι 1/3 των αυτοκινήτων που πωλούνται είναι αυτής της κατηγορίας.

Στην ψηφοφορία για την επιλογή συµµετέχουν  25 δημοσιογράφοι  που ασχολούνται µε την αυτοκινητική ενηµέρωση σ’ ένα µεγάλο αριθµό µέσων, έντυπων και ηλεκτρονικών (εφηµερίδες, περιοδικά, Internet, τηλεόραση, ραδιόφωνο). Η επιλογή γίνεται ανάµεσα στα αυτοκίνητα που συµµετέχουν  στην τελική φάση τα οποία ξεχώρισαν µέσα από µία διαδικασία προεπιλογής, επίσης µε ψηφοφορία, ανάµεσα σε όλα τα νέα µοντέλα που παρουσιάστηκαν στην ελληνική αγορά το χρόνο που πέρασε.

Από το 2017 η ψηφοφορία δεν είναι πλέον μυστική, αλλά κάθε μέλος ανακοινώνει δημόσια τις επιλογές του, υπογράφοντας το ψηφοδέλτιο στο οποίο κατανέμει τους αναλογούντες βαθμούς στα 10 αυτοκίνητα της τελικής φάσης.

  1. BMW X2
  2. BMW X3
  3. BMW 6 GRAN TURISMO
  4. CITROEN C3 AIRCROSS
  5. CITROEN C4 CACTUS
  6. DACIA DUSTER
  7. FORD FOCUS
  8. HONDA CR-V
  9. HYUNDAI KONA
  10. KIA CEED
  11. MERCEDES A-CLASS
  12. MITSUBISHI ECLIPSE CROSS
  13. NISSAN LEAF
  14. PEUGEOT 5008
  15. SEAT ARONA
  16. SKODA KAROQ
  17. SUBARU IMPREZA
  18. SUBARU XV
  19. VW T-ROC
  20. VW TOUAREG
  21. VOLVO XC40
  22. VOLVO V60