Το Audi Q5 βραβεύεται με το «Χρυσό Τιμόνι 2017»

Κοινοποίησε το άρθρο

Πριν καν συμπληρώσει ένα χρόνο από το λανσάρισμά του, το νέο Audi Q5 κατακτά ένα από τα πλέον περιζήτητα βραβεία στην αυτοκινητοβιομηχανία: στο μεγάλο SUV της Audi απονεμήθηκε το «Χρυσό Τιμόνι 2017» (στα Γερμανικά: Das Goldene Lenkrad 2017). Το βραβείο απονέμεται από το περιοδικό αυτοκινήτου «Auto Bild» και την εφημερίδα «Bild am Sonntag». Οι τελικοί νικητές αναδεικνύονται μέσα από μία επίπονη διαδικασία, που περιλαμβάνει τόσο την ψηφοφορία των αναγνωστών των εντύπων – και των θυγατρικών τους εκδόσεων – σε 20 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες όσο και δοκιμασία σε πίστα, από ειδικούς διαφόρων κατηγοριών.

Το Audi Q5 ξεχώρισε ανάμεσα σε οκτώ ανταγωνιστικά μοντέλα χάρη σε μερικά μοναδικά χαρακτηριστικά του, που θέτουν νέα στάνταρντ στην κατηγορία του: τον καλύτερο αεροδυναμικό συντελεστή, μελετημένο design που εξασφαλίζει εξοικονόμηση βάρους, ευρεία γκάμα οικονομικών και συνάμα ισχυρών κινητήρων και το πιο εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης Quattro. Επιπρόσθετα, ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τα πιο προηγμένα συστήματα υποβοήθησης για την άνεση και ασφάλειά του, παράλληλα με hi-tech σύνολα ενημέρωσης/ψυχαγωγίας, κορυφαία επίπεδα συνδεσιμότητας και, τέλος, μία εξελιγμένη αερανάρτηση με δυνατότητα ρύθμισης από τον οδηγό του βαθμού απόσβεσης.

Σε μία λαμπρή εκδήλωση στο Βερολίνο, εκ μέρους της Audi AG το βραβείο παρέλαβε ο Δρ. Πέτερ Μέρτενς (Peter Mertens), μέλος του Δ.Σ. της Audi για την Τεχνική Ανάπτυξη, ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Η εξειδικευμένη γνώση που διαθέτουν τα μέλη της επιτροπής καθώς και η φήμη του σε όλη την Ευρώπη, έχουν καταστήσει αυτό το βραβείο ένα από τα σημαντικότερα στον κλάδο μας. Το βραβείο αυτό είναι μία ακόμα απόδειξη ότι έχουμε παρουσιάσει ένα αυτοκίνητο που θα ξεπεράσει την πρώτη γενιά του μοντέλου, κάτι που μας γεμίζει υπερηφάνεια.»

Στο αρχικό στάδιο της επιλογής, οι αναγνώστες των «Auto Bild», «Bild am Sonntag» και των «αδερφών» εκδόσεών τους σε περισσότερες από 20 ευρωπαϊκές χώρες, ψήφισαν για τα τέσσερα αγαπημένα τους σε κάθεμια από τις έξι κατηγορίες: μικρά και compact, μικρά SUV, μεγάλα SUV, μεσαία, μεγάλα-πολυτελή και τέλος σπορ μοντέλα. Στη συνέχεια, τα μοντέλα που είχαν επικρατήσει στην ψηφοφορία μπήκαν στην πίστα στο Μπαλόκο (Balocco) της Βόρειας Ιταλίας, όπου υποβλήθηκαν σε πολύ απαιτητικές δοκιμασίες από μια κριτική επιτροπή αποτελούμενη από οδηγούς αγώνων, μηχανικούς, σχεδιαστές, επώνυμους και φυσικά δημοσιογράφους από κορυφαία ευρωπαϊκά περιοδικά  αυτοκινήτου. Οι δοκιμασίες αυτές ανέδειξαν τους τελικούς νικητές.