1 ηλεκτρικό διεκδικεί τον τίτλο Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα

Κοινοποίησε το άρθρο

αυτοκίνητο της χρονιάςΟλοκληρώθηκε η διαδικασία για την επιλογή των 10 αυτοκινήτων που θα συμμετάσχουν στην τελική φάση του θεσμού «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα» για την ανάδειξη του Αυτοκινήτου του 2021.

Στη σχετική ψηφοφορία πήραν μέρος 27 δημοσιογράφοι- μέλη του θεσμού,  οι οποίοι επέλεξαν τα 10 αυτοκίνητα μεταξύ των συνολικά 22 νέων μοντέλων που άρχισαν να διατίθενται στην ελληνική αγορά τους τελευταίους 12 μήνες και διεκδικούσαν τον τίτλο Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα.

Volkswagen id.3Ανάμεσα στα 10 τελικά αυτοκίνητα, βρίσκεται και το Volkswagen ID.3, το πρώτο από τη σειρά μοντέλων της Volkswagen που βασίζεται στη μεταβλητή πλατφόρμα για την ηλεκτροκίνηση (MEB), έχει ουδέτερο ισοζύγιο CO2 και εντυπωσιάζει με τα δυναμικά χαρακτηριστικά του.

Το ID.3 διατίθεται  σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις μπαταρίας. Η βασική έκδοση διαθέτει ωφέλιμη ενέργεια 45 kWh και προσφέρει αυτονομία 330 χιλιομέτρων κατά WLTP. Ο ηλεκτροκινητήρας – σε όλες τις περιπτώσεις εγκατεστημένος στον πίσω άξονα – παράγει ισχύ 93 ή 110 kW (126 ή 150 PS, αντίστοιχα).

Η μεσαία μπαταρία διαθέτει ωφέλιμη ενέργεια 58 kWh και προσφέρει αυτονομία έως 420 χιλιόμετρα κατά WLTP. Ο ηλεκτροκινητήρας παράγει ισχύ 107 ή 150 kW (146 ή 204 PS).

Τέλος, η μεγαλύτερη μπαταρία διαθέτει ωφέλιμη ενέργεια 77 kWh και η αυτονομία φτάνει έως τα 550 χιλιόμετρα κατά WLTP, με τον ηλεκτροκινητήρα να αποδίδει ισχύ 150 kW (204 PS).

Η διοργάνωση της ανάδειξης του «Αυτοκινήτου του 2021» για την Ελλάδα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) http://www.ypeka.gr/, του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ) και του Ελληνικού Συνδέσμου Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσικλέτας (ΕΣΣΑΜ).