7+1 ηλεκτροκίνητα hypercar σε αναμονή

Κοινοποίησε το άρθρο

Η ηλεκτροκίνηση μπαίνει δυναμικά στην ζωή μας και σε ελάχιστα χρόνια δεν θα υπάρχει καν ο διαχωρισμός ηλεκτροκίνησης και αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Στα επόμενα χρόνια τα muscle car όπως τα ξέρουμε θα διδάσκεται στο μάθημα της ιστορίας στα τμήματα μηχανολογίας. Η γενιά των αυτοκινήτων τα οποία θα ονειρεύονται οι έφηβοι είναι καθ’οδόν, επτά από αυτά κάνουν ήδη αίσθηση.

Tesla Roadster

Το έστειλε στο διάστημα για να το διαφημίσει, έκανε αίσθηση με την τότε εξωπραγματική επιτάχυνση των 1.9 δευτερολέπτων 0-100 χλμ./ώρα, 4.2 δευτερόλεπτα από στάση στα 160 χλμ./ώρα, το 400αρι σε 8.8. δευτερόλεπτα και  υπόσχεται τελική ταχύτητα που φτάνει τα 400 χλμ./ώρα αλλά χωρίς να πει πότε θα γίνει πραγματικότητα.

Ariel P40

Η  Ariel αποκάλυψε πέρσι πως σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο  hypercar με το όνομα P40. Η εταιρία που κατασκευάζει το  Atom και το Nomad θα κάνει το τεράστιο αλλά και τρομακτικό βήμα εμπρός καθώς το Ρ40 θα ζυγίζει 1500 κιλά, θα επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σ ε3.8 δευτερόλεπτα και οι 1180 ίπποι θα φτάνουν το σύνολο να ταξιδεύει με τελική ταχύτητα 250 χλμ./ώρα. Επιπλέον μια τουρμπίνα θα περιστρέφετε με 120.000 στροφές παράγοντας 47 ίππους οι οποίοι θα φορτίζουν την μπαταρία.

Aspark Owl

Το όνομα Aspark δεν ήταν γνωστό οπότε η παρουσίαση της Owl, δηλαδή της κουκουβάγιας που θα επιταχύνει 0-100 χλμ./ώρα σε 1.9 δευτερόλεπτα, θα φτάνει τα 280 χλμ./ώρα τελική ταχύτητα με τους 429 ίππους  έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Η Aspark Owl είναι η απάντηση των ιαπώνων στα ηλεκτροκίνητα Hypercar.

 

Pininfarina «Battista»

Θα έρθει το 2020, θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο, θα φτάνει τα 400 χλμ./ώρα τελική ταχύτητα, θα επιταχύνει σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα από στάση στα 100 χλμ./ώρα, σε λιγότερο από 12 δευτερόλεπτα από στάση στα 300 χλμ./ώρα, θα στοιχίζει 1.5 εκατομμύρια ευρώ και θα κατασκευαστούν 150 κομμάτια. Το ηλεκτροκίνητο της Automobili Pininfarina θα αντιπροσωπεύει αυτό που λέμε τα πολυτελή ηλεκτροκίνητα hypercar.

Xing Mobility Miss R

Δυναμικά μπαίνει στο παιχνίδι των ηλεκτροκίνητων hypercar και η Ταιβάν με την Xing Mobility να ετοιμάζεται στην κατασκευή της «Miss R» για την οποία γνωρίζουμε μόνο πως ια μπορεί να επιταχύνει 0-100 χλμ./ώρα σε 1.9 δευτερόλεπτα σε χωμάτινες επιφάνειες.

Rimac C_Two

Το C_Two είναι ο διάδοχος του ηλεκτροκίνητου hypercar  Concept_One. Είναι πιο δυνατό, πιο γρήγορο, έχει μεγαλύτερη αυτονομία και διαφημίζεται ως ιδιαίτερα έξυπνο. Διαθέτει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 1914 ίππων, ροπή 2300 Nm, θα επιταχύνει  0-100 χλμ./ώρα σε 1.97 δευτερόλεπτα  και υποστηρίζει πως η τελική ταχύτητα θα φτάνει τα 412  χλμ./ώρα.

Μπαλαντέρ: Lamborghini Terzo Millenio

Σχεδιάστηκε από την Terzo Millenio σε συνεργασία με το ΜΙΤ, σε μια προσπάθεια να «μεταφέρει» την Lamborghini στην τρίτη χιλιετία.  Αναγεννητική ικανότητα που θα θυμίζει Wolverine σε τροχούς. Δεν θα το δούμε ποτέ εκτός αν πριν ανακαλυφθεί το ελιξίριο της ζωής.

Το δικό σου ηλεκτροκίνητο  hypercar

Ο διευθυντής της  Williams Advanced Engineering,  Paul McNamara είπε σε συνέντευξη πως θα κατασκευάσει μια υπέρ-ελαφριά πλατφόρμα 625 ίππων προερχόμενοι από τρεις ηλεκτροκινητήρες   στην διάθεση του οποιοδήποτε για την κατασκευή ενός ηλεκτροκίνητου  hypercar .