Μαθήματα για τους μετανάστες. Η Audi βοηθά άτομα που ψάχνουν για δουλειά

Κοινοποίησε το άρθρο

Η Audi σε συνεργασία με την πόλη του Ingolstadt βοηθούν τους νέους πρόσφυγες παραδίδοντας τους μαθήματα σε γερμανικό σχολείο για να τους βοηθήσουν στην μελλοντική τους κατάρτιση.

Περίπου 20 νέοι μετανάστες ηλικίας μεταξύ 18 – 25 χρόνων θα είναι σε θέση να φοιτήσουν σε γερμανικό σχολείο για συνολικά 24 εβδομάδες από τον Ιανουάριο του 2016 ενώ επιπλέον σχολικές τάξεις έχουν προγραμματιστεί για τα επόμενα σχολικά έτη. Η Audi παρέχει οικονομική ενίσχυση για την πραγματοποίηση των μαθημάτων στους πρόσφυγες. Από τον Σεπτέμβριο, οι εργαζόμενοι στην αυτοκινητοβιομηχανία έχουν ξεκινήσει πολλά προγράμματα στήριξης.

“Η Audi βοηθά στην ένταξη των προσφύγων στην αγορά εργασίας και περαιτέρω στην κοινωνία. Πιστεύουμε ότι αυτή η κίνηση αποτελεί μία επένδυση στο μέλλον της εταιρείας μας και γενικότερα της χώρας μας”, δήλωσε ο Rupert Stadler, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της AUDI AG.

Τα μαθήματα αυτά αποσκοπούν, ειδικά σε περιπτώσεις όπου υπάρχει η μεγαλύτερη ανάγκη υποστήριξης και ειδικά σε νέους ηλικίας μεταξύ 18 και 25 χρονών που πιθανόν θα τους επιτραπεί η παραμονή τους στη Γερμανία αλλά που δεν μπορούν να απορροφηθούν σε θέσεις άλλων σχολείων. Η Audi διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη χρηματοδότηση της διδασκαλίας αυτών των μαθημάτων που θα ολοκληρωθούν σε 24 εβδομάδες. Η εκμάθηση θα επικεντρωθεί σε μαθήματα Γερμανικών και κοινωνικής εργασίας και θα πραγματοποιούνται πέντε ημέρες την εβδομάδα για οκτώ ώρες κάθε ημέρα.

Η εταιρεία συνεργάζεται στενά με την πόλη του Ingolstadt, η οποία έχει και τη συνολική ευθύνη για την ενέργεια αυτή. Η επιλογή των μαθητών γίνεται από το Κολλέγιο Εκπαίδευσης Ενηλίκων και το Υπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας ενώ τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στο Κολλέγιο Επαγγελματικής Κατάρτισης στο Ingolstadt.

“Το έργο αυτό δείχνει ότι η Audi, μαζί με την πόλη μας, δείχνει μεγάλη υπευθυνότητα για τόσο σημαντικά θέματα που μας αφορούν όλους. Η κατάρτιση της γλώσσας καθώς και της εκπαίδευσης αποτελούν δύο σημαντικά στοιχεία για την επιτυχή ένταξη των νέων αυτών στην κοινωνία μας και τον χώρο εργασίας”, δήλωσε ο Δήμαρχος της πόλης Dr. Christian Lösel.

H Audi υποστηρίζει την πόλη του Ingolstadt σε αυτό το εγχείρημα με τη χρηματοδότηση του ποσού του ενός εκατομμυρίου ευρώ, ενώ παράλληλα οι εργαζόμενοι στην αυτοκινητοβιομηχανία δραστηριοποιούνται ενεργά, βοηθώντας σε πολλά μαθήματα γλώσσας, σχεδιάζοντας την πραγματοποίηση θεατρικής παράστασης με τους νέους μετανάστες, χαρίζοντάς τους ποδήλατα σε συνεργασία με την πόλη του Bad Rappenau και βοηθώντας τους ασυνόδευτους ανηλίκους.

Επίσης, το τοπικό τμήμα του Ερυθρού Σταυρού έλαβε από την Audi ένα επιπλέον εξοπλισμένο ασθενοφόρο, ενώ οι εγκαταστάσεις των προσφύγων στο Vámosszabadi εξοπλίζονται κατάλληλα για το χειμώνα με τη βοήθεια της εταιρείας.