Χρυσό βραβείο σχεδίασης για την Bentley EXP 10 Speed

Κοινοποίησε το άρθρο

Το Γερμανικό Συμβούλιο Σχεδιασμού επιλέγει μία ομάδα διεθνών εμπειρογνωμόνων σχεδιασμού για να κρίνει τις συμμετοχές και στη συνέχεια απονέμει τα πιο αναγνωρισμένα βραβεία κύρους στον τομέα αυτό.

Το EXP 10 Speed 6 κέρδισε το χρυσό βραβείο ως αποτέλεσμα της διαχρονικής, εικονικής σχεδίασης της Bentley καθώς επίσης την έξυπνη χρήση των νέων υλικών και της αισθητικής του δυναμισμού.

Τα ηγετικά στελέχη της ομάδας σχεδιασμού της Bentley, Stefan Sielaff – Διευθυντής σχεδιασμού, Sang Yup Lee – Επικεφαλής εξωτερικής σχεδίασης, Romulus Rost – Επικεφαλής εσωτερικού σχεδιασμού & χρώματος και Kevin Baker – Eπικεφαλής μοντελοποίησης και σχεδιασμού, παρευρέθηκαν σε εκδήλωση για τα Γερμανικά βραβεία σχεδιασμού στη Φρανκφούρτη.

Ο Johannes Barckmann, μέλος των διεθνών εμπειρογνωμόνων σχολίασε: «Οι σχεδιαστές της EXP 10 Speed ​​6 κατόρθωσαν την αναβίωση του Βρετανικού θρύλου κι αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Οι εσωτερικές επενδύσεις των θυρών δεν καλύπτονται με δέρμα αλλά με υψηλής ποιότητας ξύλο».

Ο Stefan Sielaff, Διευθυντής σχεδιασμού της Bentley, δήλωσε: «Το EXP 10 Speed 6 είναι μία απόλυτη Βρετανική ερμηνεία ενός διθέσιου σπορ αυτοκινήτου υψηλών επιδόσεων. Προβάλει τη μελλοντική κατεύθυνση της πολυτέλειας και των επιδόσεων χρησιμοποιώντας τα καλύτερα υλικά και την προηγμένη υβριδική τεχνολογία – ένας ισχυρός κι εξαίσιος συνδυασμός».

Οι Bentley Flying Spur και Continental GT Speed που ανανεώθηκαν το 2015 τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, έλαβαν επίσης ειδική μνεία από την επιτροπή των Γερμανικών βραβείων σχεδιασμού.

Τα Γερμανικά βραβεία σχεδιασμού είναι τα κορυφαία διεθνή βραβεία του Γερμανικού Συμβουλίου και από τα πιο έγκυρα στον κόσμο. Το Χρυσό βραβείο συμβολίζει τον άριστο σχεδιασμό σε παγκόσμιο επίπεδο και απονέμεται μόνο στον καλύτερο ανάμεσα στους καλύτερους συμμετέχοντες ανά κατηγορία, ενώ η ειδική μνεία απονέμεται σε προϊόντα των οποίων ο σχεδιασμός περιλαμβάνει ιδιαίτερα επιτυχημένες πτυχές ή λύσεις και τιμά τη δέσμευση των επιχειρήσεων και των σχεδιαστών.