Το BMW Group στοχεύει να παραμείνει στην κορυφή το 2016

Κοινοποίησε το άρθρο

Το BMW Group πρόκειται να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία του κατά τη διάρκεια του 2016.

«Στοχεύουμε σε νέα ρεκόρ πωλήσεων και κερδών προ φόρων», δήλωσε ο Harald Krüger, Πρόεδρος Δ.Σ. της BMW AG σε Συνέντευξη Τύπου με θέμα τον Ετήσιο Απολογισμό του group στο Μόναχο την Τετάρτη. Το BMW Group εκτιμά επίσης ότι θα διατηρήσει την πρωτοκαθεδρία του μεταξύ premium κατασκευαστών οχημάτων σε όλο τον κόσμο για το 2016.

Ελαφρά βελτίωση προβλέπεται για τα κέρδη του Group προ φόρων. Το BMW Group βασίζεται στις ισχυρές μάρκες του, την ελκυστική προϊοντική γκάμα και την προσδοκία ότι οι διεθνείς αυτοκινητιστικές αγορές θα συνεχίσουν τη γενικότερη ανοδική τάση τους. Αυτοί οι ευνοϊκοί παράγοντες έχουν ως αντιστάθμισμα τις αυξανόμενες δαπάνες προσωπικού, τον έντονο ανταγωνισμό και τα υψηλά επίπεδα προκαταβολικών εξόδων για νέες τεχνολογίες. Το παγκόσμιο πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον αναμένεται επίσης να παραμείνει ρευστό.

Ο Αυτοκινητιστικός τομέας στοχεύει σε ελαφρά αύξηση του όγκου πωλήσεων το 2016. Παράλληλα με τη θετική ώθηση που αναμένεται από τη νέα BMW Σειρά 7, εκτιμάται ότι τα λανσαρίσματα των νέων γενιών των BMW X1 και MINI Clubman προς το τέλος του 2015 θα ενισχύσουν τις πωλήσεις το 2016. Επομένως, ο κύκλος εργασιών από τον κλάδο του αυτοκινήτου αναμένεται να αυξηθεί ελαφρώς, σύμφωνα με την αύξηση των πωλήσεων. Το εύρος στόχου για το περιθώριο EBIT, 8 – 10%, παραμένει ίδιο για το 2016.

P90213450 highRes bmw-group-annual-acc

Το BMW Group προβλέπει ότι ο τομέας Μοτοσικλετών θα συνεχίσει την ανοδική πορεία του και φέτος. Τα νέα μοντέλα R NineT Scrambler και G 310 R που παρουσιάστηκαν σε Εκθέσεις το περασμένο φθινόπωρο θα διευρύνουν την προϊοντική γκάμα και θα προσελκύσουν νέες ομάδες πελατών. Μία ελαφρά αύξηση πωλήσεων από πέρσι προβλέπεται για όλη τη χρονιά. Το τμήμα Χρηματοοικονομικών υπηρεσιών προβλέπεται ομοίως να συνεχίσει την καλή επίδοσή του το 2016. Παρά τις αυξανόμενες απαιτήσεις του μετοχικού κεφαλαίου σε όλο τον κόσμο, το BMW Group προβλέπει μία απόδοση ιδίων κεφαλαίων (RoE) σύμφωνα με το επίπεδο της περσινής χρονιάς (2015: 20,2%), και πάλι πιο ψηλά σε σχέση το στόχο που ήταν τουλάχιστον 18%.

Οι προβλέψεις για την τρέχουσα χρονιά προϋποθέτουν ότι οι παγκόσμιες οικονομικές συνθήκες δεν θα αλλάξουν σημαντικά.