H PEUGEOT στην 86η έκθεση της Γενεύης

Κοινοποίησε το άρθρο

Μετά από μια απόλυτα πετυχημένη χρονιά με αύξηση των πωλήσεων κατά 4,6% παγκοσμίως, η PEUGEOT υποδέχτηκε το 2016 με μία τεράστια επιτυχία στους αγώνες.

Πέρυσι, η PEUGEOT σημείωσε 1.710.000 πωλήσεις σε παγκόσμια κλίμακα, με ισχυρή άνοδο στην Ευρώπη (έως 9,7%), την Κίνα (έως 5,6%), την Αφρική και την Μέση Ανατολή (2,3%), καθώς και την Ωκεανία (9,1%). H επιτυχία βασίστηκε πάνω σε μοντέλα στρατηγικής σημασίας, στους νέας γενιάς κινητήρες, στην ποιότητα και στην αξιοπιστία που αποτυπώνεται σε κάθε PEUGEOT!

To PEUGEOT 308 εξακολουθεί να αποτελεί το best-seller της μάρκας φιγουράροντας στο ευρωπαϊκό top-3 του C-segment.

Το νέο PEUGEOT 208, που παρουσιάστηκε πριν από ένα χρόνο στην Γενεύη, εμφάνισε αύξηση πωλήσεων στην Ευρώπη έως 10%.

Μεγάλη απήχηση στα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα απολαμβάνει το νέο PEUGEOT Partner.

25 μοντέλα PEUGEOT διακρίθηκαν για τις προηγμένες τεχνολογίες τους και για τις περιβαλλοντικές τους «επιδόσεις» στην Ευρώπη (8 με PureTech κινητήρες, 4 με THP κινητήρες και 13 με BlueHDi κινητήρες), σχετικά με την μείωση των εκπομπών CO2.

Τα μηχανικά σύνολα PEUGEOT PureTech απέσπασαν τον κορυφαίο τίτλο «Engine of the Year2015».

PEUGEOT TRAVEL 2016 004 FR 01

PEUGEOT TRAVELLER ΓΙΑ PREMIUM ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Το νέο PEUGEOT Traveller το οποίο προσφέρει άπλετους χώρους και όλες τις ανέσεις που υπάρχουν στα πολυτελή μοντέλα της μάρκας θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο σαλόνι της Γενεύης. Συνδυάζει με ιδανικό τρόπο στοιχεία από την πρακτική κατηγορία των Combispace, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει premium μετακινήσεις, ανάλογες με εκείνες ενός VIP Shuttle. Το PEUGEOT Traveller βασίζεται στην ευέλικτη πλατφόρμα EMP2 που αποτελεί τον θεμέλιο λίθο για τα κορυφαία οδηγικά χαρακτηριστικά, τα υψηλά επίπεδα ποιότητας και την ασυναγώνιστη οικονομία καυσίμου, για τα δεδομένα της κατηγορίας. Οι νέοι Euro6 πετρελαιοκινητήρες BlueHDi εξοπλίζονται με τις τελευταίας γενιάς αντιρρυπαντικές τεχνολογίες, συνδυάζοντας υψηλή απόδοση που φτάνει έως τους 180hp και τα 400 Nm. Ταυτόχρονα, η εκπομπή CO2 δεν ξεπερνά τα 140 g/km, ενώ σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα κυμαίνεται και η κατανάλωση καυσίμου (5,4 lt/100 km). Στο εσωτερικό υπάρχουν όλα τα σύγχρονα συστήματα άνεσης και ασφάλειας που μπορούν να υπάρξουν σε έναν πολυτελές διάκοσμο, ενώ υπάρχουν έως 9 καθίσματα που διαρρυθμίζονται μεταξύ τους εύκολα και γρήγορα και σε διάφορους συνδυασμούς. Αποκορύφωμα για το νέο PEUGEOT Traveller αποτελεί η κορυφαία διάκριση με 5 αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης που πραγματοποίησε τον Δεκέμβριο του 2015 ο Euro NCAP!

PEUGEOT TRAVELLERILAB 1601STYP0071

PEUGEOT Traveller i-Lab: το VIP shuttle 3.0

Το λανσάρισμα του νέου PEUGEOT Traveller επισφραγίζει την εφαρμογή της δυναμικής στρατηγικής της μάρκας σε όλες τις κατηγορίες της αγοράς. Με το πρωτότυπο Peugeot Traveller i-Lab που επίσης θα κάνει το ντεμπούτο του στη Γενεύη, η γαλλική μάρκα παρουσιάζει το όραμά της όσον αφορά την μετακίνηση VIP προσώπων.

Βασισμένο στην πλατφόρμα EMP2, αυτή η VIP έκδοση διασφαλίζει συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις και άπλετη άνεση στο εσωτερικό. Με μήκος στα 4,96m, πλάτος στα 1,92m και ύψος 1,90m, το Traveller αποδεικνύεται ιδανικό για μετακίνηση σε αστικά κέντρα. Οι πλαϊνές συρόμενες πόρτες ξεκλειδώνουν και ανοίγουν και αυτόματα, με την κίνηση του ενός ποδιού.

Ένα επαγγελματικό ταξίδι με το VIP 3.0 αποκτά νέα διάσταση χάρη στα τέσσερα ανεξάρτητα καθίσματα για τους επιβάτες. Η κάθε θέση μπορεί να ρυθμιστεί αντικριστά σε σχέση με την άλλη και γύρω από μία επιτραπέζια tablet οθόνη 32’’ τοποθετημένη σε οριζόντια θέση. Η οθόνη διασυνδέεται από ένα σύνολο πολυμέσων που υποστηρίζει WiFi hotspot, Bluetooth®, πρόσβαση Cloud, υποδοχές φόρτισης, εφαρμογές smart συσκευών και πολλές άλλες δυνατότητες.

Για τον οδηγό, το PEUGEOT Traveller i-Lab εγγυάται ένα τεχνολογικό εξοπλισμό που θα ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις των πελατών, με απόλυτη ασφάλεια, αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας και όλα τα τελευταίας γενιάς ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης.

peugeot fractal concept low

PEUGEOT FRACTAL concept: το PEUGEOT i-Cockpit® του μέλλοντος

Το πρωτοποριακό PEUGEOT i-Cockpit® αποτελεί πλέον σήμα κατατεθέν των τελευταίων δημιουργιών της μάρκας. Το 2015, η PEUGEOT είχε αποκαλύψει μία νέα προσέγγιση μέσα από ένα ριζοσπαστικό πρωτότυπο, το PEUGEOT FRACTAL. Εδώ, η φουτουριστική εκδοχή του PEUGEOT i-Cockpit® ενισχύεται από ένα μοναδικό ηχοσύστημα προδιαγραφής 9.1.2 (που περιλαμβάνει sub woofers τοποθετημένα στην πλάτη κάθε καθίσματος για ιδανική διασπορά του ήχου), καθώς και από ένα προηγμένο heads-up σύστημα με ψηφιακό tablet και HD ολόγραμμα. Την πρόωση του FRACTAL αναλαμβάνει ηλεκτρικό σύστημα με ισχύ 204hp και αυτονομία στα 450 km.