Νέες High-tech Τεχνολογίες Εικόνας για το Κέντρο Σχεδίασης Opel

Κοινοποίησε το άρθρο

Η Opel συνεχίζει να επενδύει στις σχεδιαστικές της δυνατότητες.

Το Κέντρο Σχεδίασης που βρίσκεται στο Rüsselsheim θα επεκταθεί μέσω μιας επένδυσης 11 εκατομμυρίων Ευρώ. Υπερσύγχρονες τεχνολογίες εικόνας και επικοινωνίας θα βελτιώσουν την ποιότητα και αποτελεσματικότητα των εργασιών όταν το κέντρο ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2017.

Η τελετή θεμελίωσης για την αναβάθμιση και προσαρμογή πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, παρουσία του Karl-Thomas Neumann, CEO της Opel. O Mark Adams, Αντιπρόεδρος Σχεδίασης και ο Uwe Baum, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου Εργαζομένων της Opel, έδωσαν επίσης το παρών, σχολιάζοντας την επένδυση.

«Η εξαιρετική σχεδίαση ήταν ανέκαθεν ένα από τα ατού της μάρκας Opel,» δήλωσε ο Dr. Neumann. «Η ανάπτυξη του Κέντρου Σχεδίασης θα προσφέρει στα δημιουργικά μυαλά μας νέες δυνατότητες, κάτι που θα μας βοηθήσει στο επόμενο βήμα της προϊοντικής μας επέλασης. Επίσης, θα ενισχύει τη θέση του Κέντρου Σχεδίασης του Rüsselsheim ως Ευρωπαϊκού πυρήνα της παγκόσμιας ανάπτυξης.»

Ο Uwe Baum πρόσθεσε: «Είμαι χαρούμενος που ξεκίνησε το επόμενο κατασκευαστικό project στο Rüsselsheim. Η νέα επένδυση αποτελεί μία ακόμα απόδειξη ότι η Opel ‘έχει επιστρέψει’. Το κτίριο θα προσφέρει τον απαραίτητο χώρο για περισσότερους από 80 εργαζόμενους που προσελήφθησαν πρόσφατα από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Σχεδίασης.»

Opel-Designzentrum-298837

Ο εξοπλισμός προβολής Εικονικής Πραγματικότητας (VR), περίπλοκα συστήματα τηλεδιάσκεψης μαζί με μία υπερσύγχρονη φιλοσοφία δικτύου θα επιτρέψουν στους εργαζόμενους του εκτεταμένου Κέντρου Σχεδίασης, να αποφασίζουν ταχύτερα από πριν.

«Στις προηγμένες εγκαταστάσεις, πολυάριθμες τεχνολογίες και τεχνικές – από μοντέλα από πηλό μέχρι την εικονική ή την επαυξημένη πραγματικότητα – θα μπορούν να συνδέονται και να συγκρίνονται μεταξύ τους. Έτσι η Opel θα θέσει νέα, διεθνή πρότυπα στον τομέα αυτό» δήλωσε ο Mark Adams, Αντιπρόεδρος Σχεδίασης.

Πρόκειται για τη δεύτερη σημαντική επένδυση στον τομέα της σχεδίασης που έγινε τελευταία. Νωρίτερα, η εταιρία δημιούργησε ένα κέντρο δοκιμών υψηλής ταχύτητας που στοίχισε 5 εκατομμύρια Ευρώ.

Η αναβάθμιση του κέντρου σχεδίασης είναι ένα ακόμα βήμα για την υλοποίηση της ευρείας προϊοντικής επέλασης Opel. Μέχρι το 2020, η εταιρία θα λανσάρει 29 νέα οχήματα στην αγορά. Ο επόμενος σημαντικός σταθμός είναι το νέο Astra Sports Tourer, που θα αρχίσει να παραδίδεται από τον Απρίλιο.

Τα επιτεύγματα των σχεδιαστών της Opel εκτίθενται τώρα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Το Opel GT Concept γιορτάζει την παγκόσμια πρεμιέρα του εκεί και κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα. Αυτό το πρωτοποριακό, σπορ αυτοκίνητο εκφράζει τη συνεχή καινοτόμο δύναμη της Opel – συναρπαστικό σχήμα, έμφαση στα απολύτως απαραίτητα και γνήσιο πάθος. Ο καθαρόαιμος αθλητής με κινητήρα στο κέντρο και πίσω κίνηση προάγει στο επόμενο επίπεδο τη σχεδιαστική φιλοσοφία της Opel που παραπέμπει σε γλυπτική τέχνη.