Η Kumho Απέσπασε Βραβείο Red Dot για 5η Συνεχή Χρονιά

Κοινοποίησε το άρθρο

Η Kumho Tire ανακοίνωσε ότι δύο από τα προϊόντα της απέσπασαν το Red Dot Award 2016 στην κατηγορία προϊοντικής σχεδίασης.

Με τη φετινή της διάκριση, η Kumho γίνεται η πρώτη Κορεατική κατασκευάστρια ελαστικών που κερδίζει αυτό το περίοπτο βραβείο για 5η συνεχή χρονιά, ένας άθλος που αποδεικνύει την ανταγωνιστικότητά της στη σχεδίαση ελαστικών.

Ο διαγωνισμός Red Dot Design Award που διοργανώνεται από το Design Zentrum Nordrhein Westfalen στη Γερμανία από το 1955, αναδεικνύει νικητές σε τρεις κατηγορίες προϊόντος, επικοινωνίας και σχεδιαστικής φιλοσοφίας. Θεωρείται από τους παγκοσμίως κορυφαίους θεσμούς βραβείων σχεδίασης μαζί με το International Forum Design (iF) της Γερμανίας και το International Design Excellence Award (IDEA) των ΗΠΑ.

Οι βραβευμένες συμμετοχές της Kumho αυτή τη φορά ήταν τα ελαστικά K-Silent Tire και Road Venture MT51.

Το K-Silent Tire, που κυκλοφόρησε στην αγορά τον Ιούνιο του 2015, εφοδιάζεται με μία τεχνολογία που μειώνει τους θορύβους οι οποίοι προέρχονται από τη δόνηση του αέρα στο ελαστικό, γνωστή και σαν αντήχηση, κάτι που προκαλείται από την τριβή μεταξύ ελαστικού και εδάφους. Πέρσι, η Kumho ήταν η πρώτη που εξέλιξε την τεχνολογία μείωσης θορύβων με την ονομασία Κ-silent, και διεκδίκησε μία Κορεατική πατέντα για τη σχεδίαση και τα ηχοαπορροφητικά υλικά, ενώ και άλλες αιτήσεις πατεντών είναι σε εξέλιξη για την κατοχύρωση νέων τεχνολογιών σε άλλες χώρες.

Το Road Venture MT51 είναι ένα χωμάτινο ελαστικό (MT tire) για οδήγηση σε συνθήκες δρόμου και εκτός δρόμου που δοκιμάστηκε σε όλους τους τύπους κακοτράχαλων εδαφών στην Αυστραλιανή έρημο. Προσφέροντας μία εξαιρετική εμπειρία εκτός δρόμου, το MT51 έτυχε θερμής υποδοχής από τους ιδιοκτήτες SUV και pickup truck μοντέλων. Οι ζιγκ ζαγκ αυλακώσεις του πέλματος, σχεδιασμένες για οδήγηση σε πετρώδη εδάφη, αποτρέπουν τη συγκράτηση πετρών και λάσπης στην επιφάνεια του πέλματος.

«Το Red Dot Award είναι από τους παγκοσμίως ισχυρότερους θεσμούς για ανταλλαγή ιδεών στο χώρο της βιομηχανικής σχεδίασης. Η κατάκτηση του βραβείου επί πέντε συνεχείς χρονιές είναι μία ακόμα αναγνώριση της ανταγωνιστικότητας των σχεδίων μας,» δήλωσε ο Jeong Taek-Gyun, Διευθύνων Σύμβουλος στα κεντρικά γραφεία R&D της Kumho Tire, «Θα συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε σε όλους τους τομείς της τεχνολογίας ελαστικών, ανάμεσα στους οποίους και η σχεδίαση, ώστε να προάγουμε το κύρος της μάρκας μας.»