Λήγει σήμερα η προθεσμία για τα ανασφάλιστα οχήματα

Κοινοποίησε το άρθρο

Εκπνέει σήμερα η προθεσμία που είχε δοθεί στους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων για να τα ασφαλίσουν, γλιτώνοντας το πρόστιμο των 250 ευρώ.

 

dromos

Μετά τη λήξη της προθεσμίας θα ακολουθήσει νέα διασταύρωση στοιχείων, από την οποία θα προκύψει μια νέα λίστα ανασφάλιστων οχημάτων, οι ιδιοκτήτες των οποίων θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο.

Η υφυπουργός Οικονομικών κα. Παπανάτσιου είχε προαναγγείλει την κατάθεση τροπολογίας, με την οποία θα άλλαζε το ύψος των προστίμων και θα διαμορφωνόταν κλιμακωτά ανάλογα με τον κυβισμό του οχήματος (100 ευρώ για τα δίτροχα κάτω από 250 κυβικά, 150 ευρώ για όλα τα υπόλοιπα δίτροχα, 200 ευρώ για τα αυτοκίνητα κάτω από 1.000 κυβικά, 250 ευρώ για τα υπόλοιπα οχήματα).

Η τροπολογία, ωστόσο, αυτή μέχρι στιγμής δεν έχει κατατεθεί.

Μιλώντας την Πέμπτη στον ΣΚΑΙ ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, δήλωσε πως από το 1 εκατομμύριο οχήματα που είχαν βρεθεί ανασφάλιστα στην πρώτη διασταύρωση υπολογίζεται ότι περίπου 400.000 ιδιοκτήτες ανασφάλιστων έχουν σπεύσει να τα ασφαλίσουν.

Υπενθυμίζεται ότι 200 με 250 χιλιάδες υπολογίζονται τα λάθη που προέκυψαν από την πρώτη διασταύρωση, με τον πρόεδρο του ΕΕΑ να εκτιμά ότι ο αριθμός αυτός δεν θα διαφοροποιηθεί σημαντικά, καθώς οφείλονται στην έλλειψη μηχανογράφησης.