Πρεμιέρα Ταινίας με το Opel GT Concept [video]

Κοινοποίησε το άρθρο

Οι θαυμαστές του Opel GT Concept που ανυπομονούν για την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης (3 – 13 Μαρτίου) έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν φευγαλέα το σπορ αυτοκίνητο σε ένα νέο βίντεο.

Γνήσιο ‘dream car’, το καθαρόαιμο πρωτότυπο εμφανίζεται σαν όνειρο, αναστατώνοντας και διεγείροντας όλες τις αισθήσεις του πρωταγωνιστή. Μοιάζει να του ψιθυρίζει “Έλα, οδήγησέ με!” και αμέσως μετά προσγειώνεται με αριστοτεχνικές φιγούρες στη ζωή ενός εστέτ της αυτοκίνησης. Ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα σε μία ταινία: αθόρυβα η πόρτα ανοίγει, ο πρωταγωνιστής παίρνει θέση πίσω από το τιμόνι – και το GT Concept επιταχύνει με ιλιγγιώδη ταχύτητα στους δρόμους μιας σφύζουσας μεγαλούπολης.

Η ταινία είναι το πρελούδιο για την παγκόσμια πρεμιέρα του GT Concept στο 86ο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Το σπορ αυτοκίνητο του μέλλοντος θα συνεχίσει τη μακρά και επιτυχημένη παράδοση της μάρκας στα concept cars που ξεκίνησε με το Experimental GT το 1965. Όσοι το παρακολουθήσουν πολύ προσεκτικά θα δουν ότι το νέο Opel GT Concept συναντά στιγμιαία το ιστορικό Opel GT κατά τη διάρκεια της ταινίας.

«Το GT Concept λανσάρει νέες τάσεις που θα επηρεάσουν την εξελικτική πορεία της μάρκας και αποκαλύπτει τη σχεδιαστική φιλοσοφία των μελλοντικών μοντέλων μας: εκφραστική, πολύ συναισθηματική και σπορ» δήλωσε η CMO της Opel Tina Müller. «Το GT Concept αποτίνει φόρο τιμής στο θρυλικό Opel GT και θα αποτελέσει εμβληματικό μοντέλο της μάρκας στο μέλλον.»

“Αν μπορείς να το ονειρευτείς, μπορείς να το δημιουργήσεις” είναι το μήνυμα της ταινίας διάρκειας 78-δευτερολέπτων που προβάλλεται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως Facebook, Twitter και YouTube. Η ταινία που δημιουργήθηκε υπό τις οδηγίες των Hanna Maria Heidrich και Scholz & Friends, δείχνει πώς ένα αυτοκίνητο με σχεδόν υπερφυσικές ικανότητες μπορεί να έχει πρόσβαση στα όνειρα του οδηγού του. Το σενάριο είναι μοντέρνο και λιτό αφήνοντας περιθώριο στο dream car να ξεδιπλωθεί και να αποκαλύψει όλη του τη γοητεία.

Το GT Concept με κινητήρα μπροστά και πίσω κίνηση προάγει την σχεδιαστική φιλοσοφία της Opel στο επόμενο επίπεδο. Το σπορ αυτοκίνητο είναι πρωτοποριακό αλλά καθαρόαιμο. Δεν φέρει λαβές στις πόρτες ούτε εξωτερικούς καθρέπτες ενώ απουσιάζει κάθε περιττό διακοσμητικό στοιχείο. Το μακρύ καπό, οι πολύ κοντοί πρόβολοι και η τολμηρή κόκκινη γραμμή ως στοιχείο ταυτότητας αποπνέουν γνήσιο δυναμισμό. Η απουσία πορτμπαγκάζ, η κεντρική διπλή εξάτμιση, ο σχεδιασμός του τιμονιού και ασφαλώς το όνομα, όλα παραπέμπουν στο πρώτο GT. Ωστόσο, το GT Concept δεν μιμείται απλά τον πρόγονό του: ερμηνεύει εκ νέου το καινοτόμο, τολμηρό και συναρπαστικό πνεύμα του πρώτου GT χωρίς δείγμα ρετρό σχεδίασης.