To νέο Nissan LEAF, σαρώνει τα βραβεία σε όλη την Ευρώπη

Κοινοποίησε το άρθρο

Ένα χρόνο μετά το παγκόσμιο  ντεμπούτο του, το νέο Nissan LEAF συνεχίζει  την πορεία του με μια σειρά σημαντικών βραβείων και καταρρίπτοντας κάθε σχετικό ρεκόρ πωλήσεων.

Στα βραβεία που απονεμήθηκαν  στο δεύτερης γενιάς  Nissan LEAF, τους τελευταίους 12 μήνες, περιλαμβάνεται το βραβείο DiarioMotor.com Electric Pushing στην Ισπανία, το Motor Electric στην Ιταλία και το βραβείο 2018 Drive Power Gold στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το LEAF έχει εδραιώσει μια ισχυρή “υπόληψη”  για την προηγμένη τεχνολογία, καθώς και την αποτελεσματικότητα, πρακτικότητα, άνεση και τη δυναμική οδήγηση που προσφέρει. Ακόμα, έλαβε το βραβείο του “Καλύτερου Αυτοκινήτου της Χρονιάς” στην κατηγορία των ηλεκτροκίνητων και  plug-in υβριδικών από το “L’Automobile et L’Entrprise”.

Επιπλέον, το νέο Nissan LEAF, έλαβε το βραβείο 2018 Miljöbästa Bil (Κορυφαίο Αυτοκίνητο για το Περιβάλλον) της Σουηδίας, ως αναγνώριση της απήχησής του τόσο σε ιδιώτες όσο και σε εταιρικούς χρήστες, καθώς και για τις πλέον εξελιγμένες τεχνολογίες του, την μεγαλύτερη αυτονομία, την ελκυστική τιμή και για τις λύσεις αποθήκευσης ενέργειας που προσφέρει.

Σχεδιασμένο για την επίτευξη ενός βιώσιμου τρόπου ζωής, το Nissan LEAF  έχει κατακτήσει τις καρδιές των Ευρωπαίων οδηγών, με το 70% περίπου των ιδιοκτητών LEAF να “αλλάζουν” για πρώτη φορά όχημα με κινητήρα εσωτερικής καύσης σε αμιγώς ηλεκτροκίνητο. Σε ολόκληρη την Ευρώπη, πωλήθηκαν 43.000 LEAF στους πρώτους οκτώ μήνες του 2018, καθιστώντας το μοντέλο ως το πρώτο σε πωλήσεις EV,  σε ολόκληρη την Γηραιά Ήπειρο.

Το LEAF έχει επαινεθεί ευρέως για την τεχνολογία Intelligent Integration και την ευκολία χρήσης. Μπορεί να φορτιστεί από ένα κανονικό οικιακό φις και μονάδες wallbox, καθώς και από ένα ευρύ δίκτυο γρήγορης φόρτισης με πάνω από 5.800 σημεία σε όλη την Ευρώπη. Παράλληλα, μια πρωτοποριακή υπηρεσία φόρτισης επιτρέπει σε χρήστες του LEAF να φορτίζουν  το αυτοκίνητό τους από το δίκτυο και έπειτα  να “πωλούν” την ενέργεια πίσω στoν πάροχο. Αυτή η ιδέα έλαβε το βραβείο Auto Express Technology για την καινοτομία της, τον Ιούλιο του 2018.

Το νέο LEAF αποτελεί  την ενσάρκωση  της στρατηγικής ευφυούς κινητικότητας της Nissan. Με πρωτοποριακές τεχνολογίες οδήγησης όπως το ProPILOT και ProPILOT Park και το μοναδικό e-Pedal, επιτρέπει στους οδηγούς να ξεκινήσουν, να επιταχύνουν και να σταματήσουν απλά με τη λειτουργία ενός πεντάλ. Τα τρία τέταρτα των νέων αγοραστών του LEAF έχουν επιλέξει το ProPilot, ενώ το e-Pedal έχει επισημανθεί ως ένα από τα αγαπημένα χαρακτηριστικά των 27.000 οδηγών που έχουν ήδη παραλάβει το νέο LEAF φέτος. Ο Gareth Dunsmore, Διευθυντής Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων της Nissan Europe δήλωσε: “Το νέο LEAF είναι ένα σημαντικό βήμα εμπρός,  στο όραμα της Nissan για μια έξυπνη, πλήρως ενσωματωμένη εμπειρία ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Το γεγονός ότι το LEAF έχει αναγνωριστεί ευρέως τόσο από τους αυτοκινητιστές όσο και από τον Ειδικό Τύπο, μέσα σε ένα περιβάλλον εντεινόμενου ανταγωνισμού, δείχνει πόσο ταλαντούχο είναι. Κοιτάζοντας μπροστά, είμαστε σίγουροι ότι η φήμη του LEAF, ως ηγέτη στην αγορά των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, θα συνεχίσει να αυξάνεται “.

Από το λανσάρισμά του, το Nissan LEAF έχει επίσης λάβει σημαντικά διεθνή βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του “Παγκόσμιου Πράσινου Αυτοκινήτου του 2018” και του Βραβείου Καλύτερης Καινοτομίας για την Τεχνητή Νοημοσύνη Οχημάτων και την Τεχνολογία Αυτόνομης Οδήγησης, από την Ένωση Καταναλωτών Τεχνολογίας. Επιπλέον, το νέο Nissan LEAF έλαβε βαθμολογίες ασφάλειας 5 αστέρων, τόσο από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων (Euro NCAP), όσο και από το Πρόγραμμα Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων της Ιαπωνίας.

Έχοντας κατακτήσει πάνω από 100 παγκόσμια βραβεία και πάνω από 340.000 πωλήσεις από το λανσάρισμά του το 2010, το Nissan LEAF έχει καθιερώσει μια ισχυρή φήμη. Με μια εντυπωσιακή σειρά βραβεύσεων τους τελευταίους 12 μήνες, η δεύτερη γενιά του Nissan LEAF συνεχίζει να βασίζεται στις επιτυχίες του προκάτοχού της.

Το νέο Nissan LEAF είναι διαθέσιμο στην Ελληνική αγορά με τιμή που ξεκινά από τις 32.990€. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στο https://www.nissan.gr/vehicles/new-vehicles/leaf.html