Νέο Volkswagen Polo: Ακολουθεί την συνταγή “Golf”

Κοινοποίησε το άρθρο
Νέο Volkswagen Polo

Το νέο Volkswagen Polo, ένα από τα παγκόσμια best-sellers της – 18 εκατομμύρια μονάδες από το 1975 – ανανεώνεται εξοπλίζοντάς το με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες

Το νέο Volkswagen Polo θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα το τελευταίο τρίμηνο του έτους

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Εθνική εορτή με…παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.

Με εθνική υπερηφάνεια και περισσότερες από 20.000 παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις της 25η Μαρτίου   Η αργία της Δευτέρας 25 Μαρτίου...

Ανάβαση στην Πάρνηθα, μιας άλλης εποχής

Σπάνια, συλλεκτικά αυτοκίνητα θα δώσουν το δικό τους χρώμα στην Ανάβαση της Πάρνηθας που διοργανώνει η ΦΙΛΠΑ   Μια εκδρομή στην πανέμορφη, αλλά ταλαιπωρημένη, Πάρνηθα είναι...

Το «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς»

  Το KΙΑ EV9 πέτυχε διπλή νίκη στα Παγκόσμια Βραβεία Αυτοκινήτου του 2024   Τα World Car Awards, που καθιερώθηκαν το 2003, θεωρούνται ίσως η κορυφαία διάκριση...

Η Volkswagen ανανεώνει το Polo, ένα παγκόσμιο best-seller της που από το 1975 έχει πουλήσει περισσότερες από 18 εκατομμύρια μονάδες.

Το μοντέλο, που κατασκευάζεται είτε στην Παμπλόνα, στην Ισπανία – απ’ όπου προέρχονται και τα «ελληνικά» Polo – είτε στη Νότια Αφρική, είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα compact αυτοκίνητα στον κόσμο.

Το Νέο Volkswagen Polo υιοθετεί ξεχωριστό look με πολύ φρέσκο design και τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες. Οι προφυλακτήρες και η πέμπτη πόρτα είναι επανασχεδιασμένοι ενώ τα φωτιστικά σώματα είναι στάνταρ LED μπρος-πίσω, χαρίζοντας μάλιστα στο Polo μια ιδιαίτερα χαρισματική υπογραφή ημέρας και νύχτας.

Και για πρώτη φορά, αυτή η εντυπωσιακή υπογραφή περιλαμβάνει μια λωρίδα φωτός LED κατά μήκος της εγκάρσιας ράγας της μάσκας του ψυγείου – σε συνδυασμό με τους προαιρετικούς προβολείς IQ.LIGHT LED matrix, οι οποίοι επίσης πρωτοεμφανίζονται στο Polo.

Σε αυτό το πλαίσιο, το μοντέλο αποκτά παρόμοια σχεδιαστική ταυτότητα με τα ID., καθώς και τα νέα Golf και Arteon – τα πρώτα μοντέλα της Volkswagen που υιοθέτησαν μπροστινή ράβδο LED.

Νέο Volkswagen PoloΣτο εσωτερικό, το Νέο Volkswagen Polo διαθέτει στο βασικό εξοπλισμό το Digital Cockpit, ένα επανασχεδιασμένο πολυλειτουργικό τιμόνι και συστήματα ψυχαγωγίας νέας γενιάς, συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτρονικής μονάδας ελέγχου (eSIM) και του App-Connect Wireless (ανάλογα με την έκδοση).

Οι πελάτες που επιλέγουν το Climatronic στο Polo τους θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν το αυτόματο κλιματιστικό μέσω οθόνης αφής, όπως συμβαίνει και σε μεγαλύτερα μοντέλα όπως το Tiguan, το Passat και το Arteon.

Τα παραπάνω δεν είναι οι μόνες τεχνολογίες που η Volkswagen εισάγει στο Polo από τα μεγάλα μοντέλα της. Το νέο Polo είναι το πρώτο όχημα στην κατηγορία του που προσφέρεται με την προαιρετική δυνατότητα IQ.DRIVE Travel Assist.

Νέο Volkswagen Polo

Αυτή περιλαμβάνει λειτουργίες όπως το Adaptive Cruise Control (ACC) και το Lane Assist για τη δημιουργία ενός νέου συστήματος υποβοήθησης που επιτρέπει ημιαυτόνομη οδήγηση με ταχύτητες έως και 210 χλμ./ώρα.

Σε οχήματα εξοπλισμένα με Travel Assist, το πολυλειτουργικό τιμόνι είναι ευαίσθητο στην αφή, με το σύστημα να αντιλαμβάνεται την επαφή των χεριών του οδηγού όταν ενεργοποιείται το IQ.DRIVE Travel Assist, ικανοποιώντας έτσι τις απαιτήσεις για την αυτόνομη οδήγηση «Επιπέδου 2» εντός της ΕΕ.

Επιπλέον, κάθε Polo διαθέτει στον βασικό εξοπλισμό του διάφορα συστήματα υποβοήθησης, όπως το Autonomous Emergency Braking Front Assist, το οποίο περιλαμβάνει το City Emergency Braking System και το Lane Assist, κάτι που το τοποθετεί στην κορυφή της κατηγορίας του.

Το τεχνολογικό υπόβαθρο και στο τρέχον Polo παρέχεται από την υπερσύγχρονη αρθρωτή εγκάρσια πλατφόρμα (MQB).

Αλλά σε αντίθεση με τα μεγαλύτερα μοντέλα όπως το Golf, το Tiguan και το Arteon, το Polo βασίζεται στην MQB A0, η οποία έχει τελειοποιηθεί για ιδιαίτερα compact μοντέλα της Volkswagen.

Η MQB εξασφαλίζει εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά στο νέο μοντέλο: αρμονικές αναλογίες, υψηλό επίπεδο ακαμψίας αμαξώματος, εξαιρετικά χαρακτηριστικά πρόσκρουσης και χαμηλό βάρος αμαξώματος.

Νέο Volkswagen PoloΤο μήκος είναι 4.053 χιλ., το πλάτος 1.751 χιλ. και το ύψος 1.446 χιλ. ενώ το μεγάλο μεταξόνιο των 2.564 χιλ. εξασφαλίζει γενναιόδωρους εσωτερικούς χώρους με όγκος αποσκευών 351 λίτρων.

Μία σημαντική διαφορά στο νέο Polo είναι η διάρθρωση της γκάμας των εκδόσεων. Οι γνώριμες από παλιότερα Trendline (βασική), Comfortline (μεσαία) και Highline (premium), έχουν αντικατασταθεί από τις Polo, Life, Style, R-Line και, στην κορυφή της γκάμας, την GTI.

Η νέα γκάμα είναι αφ’ ενός πιο ευκολονόητη για επιλογή, αφ’ ετέρου ο εξοπλισμός που οι πωλήσεις έχουν δείξει ότι ήταν πιο δημοφιλής στους πελάτες, είναι πλέον βασικός στην εισαγωγική έκδοση, Polo.

Το νέο Polo θα προσφέρεται με τέσσερις βενζινοκινητήρες και έναν κινητήρα φυσικού αερίου/βενζίνης, ενώ αργότερα θα παρουσιαστεί και έκδοση GTI. Στο λανσάρισμα, προσφέρονται τέσσερις κινητήρες, όλοι τρικύλινδροι, χωρητικότητας 999 κ.εκ., εξοπλισμένοι με turbo – με εξαίρεση τον πιο μικρό.

Το νέο Volkswagen Polo αναμένεται στην Ελλάδα το τελευταίο τρίμηνο του έτους, με τις προτεινόμενες τιμές λιανικής να ανακοινώνονται πιο κοντά στο λανσάρισμα.