Οδηγούμε το Nissan Micra με τον νέο 1.0 IG-T 100 PS

Κοινοποίησε το άρθρο

Η 5η γενιά του Nissan Micra ήρθε ολοκληρωτικά αλλαγμένη, έχοντας αποκόψει κάθε δεσμό με το παρελθόν, διαθέτοντας πλέον και έναν… ευρωπαϊκό αέρα, φιλοδοξώντας να φέρει τα πάνω κάτω στην κατηγορία των μικρών, όπου πρωταγωνιστούν για χρόνια τα Yaris, Fiesta, Corsa και Polo!

Η Nissan φαίνεται πήρε το μάθημά της από την προηγούμενη γενιά του Micra που το αγοραστικό κοινό δεν το αγάπησε και τόσο, παρά μόνο οι εταιρίες ενοικιάσεων! Έβαλε το κεφάλι κάτω, δούλεψε σκληρά και μας έφερε ένα Micra χάρμα οφθαλμών. Επίσης έδειξε πως διατηρώντας την ίδια πλατφόρμα, αν ξέρεις να επέμβεις στα σημεία, μπορείς να φτιάξεις ένα αυτοκίνητο το οποίο καμία σχέση δεν θα έχει με αυτό που αντικαθιστά! Προς το καλύτερο πάντα! Εμείς δοκιμάσαμε το νέο Micra, εξοπλισμένο με τον νέο κινητήρα 1,0 των 100 ίππων! Για να δούμε πως τα πάει!

‘Ενα ολοκαίνουριο αναβαθμισμένο και αποδοτικότερο υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα με “παγκοσμίως πρώτη” τεχνολογία, με το ντεμπούτο ενός αυτόματου κιβωτίου Xtronic που συνδυάζεται με τον  ίδιο κινητήρα (και θα είναι διαθέσιμο αργότερα μέσα στο έτος),  καθώς και με την άφιξη μιας πιο ισχυρής έκδοσης με χαμηλότερο ύψος, αναθεωρημένη ανάρτηση και πιο σπορτίφ σύστημα διεύθυνσης.

Ο κινητήρας αυτός ταιριάζει γάντι στο χαρακτήρα του Micra, καθότι προσφέρει ικανοποιητικές επιδόσεις χωρίς να είναι απαιτητικός σε καύσιμο. Το μοτέρ συνεργάζεται με ένα 5ταχυτο κιβώτιο το οποίο διαθέτει μακριά κλιμάκωση, προς όφελος βέβαια της μειωμένης κατανάλωσης

Κάθε μια από τις παραπάνω επιλογές προσφέρει βελτιωμένη απόκριση του κινητήρα, καθώς και αξεπέραστη ποιότητα κύλισης, σε κάθε είδους οδόστρωμα και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες οδήγησης.

Οι δύο νέοι κινητήρες του MICRA πλαισιώνουν την γκάμα του μοντέλου, σε συνδυασμό με τον υπάρχων πετρελαιοκινητήρα των 1.5 λίτρων  και ισχύος 90PS, όπως και με τον ατμοσφαιρικό βενζίνης  του 1.0 λίτρου και ισχύος 71PS.

Γνωριμία με τον 1.0 λίτρου  IG-T 100 PS, με χειροκίνητο κιβώτιο

Ο ολοκαίνουργιος,  υπερτροφοδοτούμενος IG-T βενζινοκινητήρας του  1.0 λίτρου,  αποδίδει 100 ίππους,  μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων πέντε σχέσεων. Η τοποθέτησή του στο Nissan MICRA,  σηματοδοτεί το ντεμπούτο του συγκεκριμένου κινητήρα σε όχημα της Συμμαχίας και περιλαμβάνει παγκόσμιες πρωτιές σε τεχνολογίες, για κινητήριο μηχανικό σύνολο βενζίνης του 1.0 λίτρου. Σε πλήρη συμμόρφωση με τους κανονισμούς Euro6d-Temp, ο νέος κινητήρας έρχεται να αντικαταστήσει το βενζινοκίνητο σύνολο 0.9 lt των 90PS. Τα οφέλη από αυτή την αναβάθμιση έγκειται στη μεγαλύτερη (+10 PS) ισχύ, όπως  και στη  μεγαλύτερη ροπή (+20 Nm) σε όλο το εύρος στροφών, καθώς και στις  χαμηλότερες εκπομπές CO2 (-13 έως -15 g / km, ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού), αλλά και στην  οικονομία καυσίμου (-0,6 έως -0,7 l / 100 km, ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού), γεγονός που “μεταφράζεται” σε μειωμένο κόστος χρήσης.

Συγκριτικά με τους βασικούς ανταγωνιστές στην κατηγορία B-hatchback, ο νέος κινητήρας είναι από τους καλύτερους !

Τα στοιχεία της απόδοσής του,  παρουσιάζονται λεπτομερώς παρακάτω:

Ισχύς (PS)Ροπή (Nm)NEDC-BTNEDC-BTWLTPWLTP
εκπομπές CO2  (g/km)οικονομία καυσίμου (l/100km)Εκπομπές CO2  (g/km)οικονομία καυσίμου (l/100km)
1.0 λίτρου  3-cyl 5MT100 @ 5,000 rpm160 @ 2,750 rpm103 – 1054.5 – 4.6

Τα δεδομένα NEDCBT ή WLTP, θα διαμορφωθούν με βάση την αγορά

Όσοι επιλέξουν το νέο κινητήριο σύνολο του 1.0  λίτρου 100 PS,  θα βιώσουν  μια βελτιωμένη απόκριση του κινητήρα,  μέσω μιας ταχύτερης επιτάχυνσης. Αυτό μπορεί να γίνει αντιληπτό από την εκκίνηση από στάση, όπου το “τίναγμα” είναι πλέον πιο ομαλό, καθώς και στην επιτάχυνση κατά την αλλαγή ταχυτήτων. Η βελτίωση που έχει επέλθει στις μετρήσεις του θορύβου, των κραδασμών και στην κύλιση (NVH), οφείλεται στην ενισχυμένη ηχομόνωση,  προσφέροντας αξεπέραστη ησυχία στην καμπίνα των επιβατών.

Αλλάζει ο χάρτης στην κατηγορία των μικρών

Το νέο Nissan Micra έρχεται φουριόζο για να φέρει τα πάνω κάτω στην δημοφιλή κατηγορία των μικρών. Διαθέτει ένα πλήρες πακέτο το οποίο θέλγει τον τελικό αγοραστή. Σε όλα τα παραπάνω αν προσθέσετε την ελκυστική τιμή διάθεσης και το όνομα Nissan για την αξιοπιστία, τότε μιλάμε για ένα δυνατό παίχτη που στοχεύει την κορυφή της κατηγορίας.