Ανανέωση για την BMW σειρά 5

Με μία αναμφισβήτητη αίσθηση ισχυρού κύρους, διάχυτη ποιότητα και προσοχή στη λεπτομέρεια στο εσωτερικό, αυξημένη απόδοση με την υποστήριξη του εξηλεκτρισμού και προηγμένες καινοτομίες στους τομείς συστημάτων υποβοήθησης, ελέγχου / λειτουργίας και συνδεσιμότητας, η νέα BMW Σειρά 5 ενισχύει τη θέση της, ως ένα εξαιρετικά σπορ, αποδοτικό και προηγμένο μοντέλο της πολυτελούς, executive κατηγορίας.

Η νέα BMW Σειρά 5 Sedan, όπως και η νέα BMW Σειρά 5 Touring θα διατίθενται με plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης. Η χρήση ήπιας υβριδικής τεχνολογίας με μίζα-γεννήτρια επεκτείνεται σε όλα τα οχήματα με τετρακύλινδρο ή εξακύλινδρο κινητήρα.

Από τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν στο εσωτερικό είναι το σύστημα απεικόνισης και ελέγχου, που τώρα περιλαμβάνει προαιρετική οθόνη Control Display 12,3”. Επιπλέον, με το BMW Operating System 7 προσφέρονται τώρα οι υπηρεσίες του προσωπικού βοηθού BMW Intelligent Personal Assistant.Η προσθήκη προαιρετικών συστημάτων υποβοήθησης όπως Steering & Lane Control Assistant – με Active Navigation και νέα λειτουργία αυτόματης δημιουργίας λωρίδας έκτακτης ανάγκης – προάγει σημαντικά τη νέα BMW Σειρά 5 στο δρόμο για την αυτόνομη οδήγηση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Το νέο Audi A3 Sportback και με φυσικό αέριο (CNG)

0
Η Audi προσθέτει ένα νέο μέλος στην οικογένεια A3: το A3 Sportback 30 g-tron. Η λειτουργία της συγκεκριμένης έκδοσης με καύσιμο το συμπιεσμένο φυσικό...

Η Volvo πετυχαίνει την καθαρότερη ατμόσφαιρα μέσα στην καμπίνα

0
Πρώτη στον κόσμο, η Volvo Cars έχει παρουσιάσει μία premium τεχνολογία για την ποιότητα του αέρα στα αυτοκίνητά της, δίνοντας στους οδηγούς Volvo τη...

MX-30: Tο πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της Mazda έρχεται !

0
Το νέο MX-30 είναι το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής της Mazda. Πρόκειται για ένα στιλάτο και ευέλικτο αυτοκίνητο, διαθέσιμο για παραγγελίες, που προβλέπεται...

Εσωτερικό: Control Display 12.3”, νέες προτάσεις εξοπλισμού.

Η νέα οθόνη Control Display 10,25” ή η προαιρετική 12,3”, τα νέας σχεδίασης χειριστήρια στην κεντρική κονσόλα και το στάνταρ, σπορ δερμάτινο τιμόνι με νέα διάταξη των διακοπτών πολλαπλών λειτουργιών συνθέτουν ένα εσωτερικό όπου είναι διάχυτη η προσοχή στην ποιότητα και τη λεπτομέρεια. Ο στάνταρ εξοπλισμός για τη νέα BMW Σειρά 5 Sedan και τη νέα BMW Σειρά 5 Touring περιλαμβάνει επίσης αυτόματο έλεγχο κλιματισμού με διευρυμένες λειτουργίες.

Η γκάμα των plug  in υβριδικών θα περιλαμβάνει αρχικά πέντε μοντέλα

Από το φθινόπωρο του 2020, η τελευταία γενιά της τεχνολογίας BMW eDrive θα συνδυάζεται με τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα για χρήση όχι μόνο στην BMW 530e Sedan  και στη νέα BMW 530e xDrive Sedan (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 2,1 – 2,0 l/100 km, κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στο μικτό κύκλο: 16,4 – 15,9 kWh/100 km,  εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 49 – 46 g/km), αλλά και στη νέα BMW 530e Touring και στη νέα BMW 530e xDrive Touring.

Ο κινητήρας αποδίδει μέγιστη ισχύ 135 kW/184 hp, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας παράγει 80 kW/109 hp. Η συνδυασμένη ισχύς των δύο μονάδων μπορεί να αυξηθεί στιγμιαία μέχρι τα 215 kW/292 hp χάρη στη λειτουργία XtraBoost. Η ηλεκτρική αυτονομία κυμαίνεται μεταξύ 58 και 62 χιλιομέτρων για τη νέα BMW 530e Touring και 53 – 56 km για τη νέα BMW 530e xDrive Touring.

Η άφιξη της νέας BMW 545e xDrive Sedan το φθινόπωρο του 2020 θα διευρύνει περαιτέρω τη γκάμα plug-in υβριδικών εκδόσεων. Σε αυτό το μοντέλο, ο ηλεκτροκινητήρας 80 kW/109 hp συνδυάζεται με ένα straight-six βενζινοκινητήρα που αποδίδει 210 kW/286 hp, για συνολική συνδυασμένη ισχύ 290 kW/394 hp.

Η νέα BMW 545e xDrive Sedan πετυχαίνει ηλεκτρική αυτονομία 54 – 57 km. Η ψηφιακή υπηρεσία BMW eDrive Zone διατίθεται με τα plug-in υβριδικά μοντέλα στάνταρ. Αυτή η μοναδική λειτουργία αλλάζει αυτόματα σε πλήρως ηλεκτρικό πρόγραμμα όταν το όχημα εισέρχεται σε «περιβαλλοντική ζώνη».