Ανάκληση Ford Ka+ για την καλωδίωση της μπαταρίας

Κοινοποίησε το άρθρο

H Γενική  Γραμματεία  Βιομηχανίας ανακοίνωσε ότι, η εταιρεία Ford  Motor  Hellas, Γενικός Εισαγωγέας  των αυτοκινήτων Ford στην Ελλάδα, ενημερώνει για πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων Ford μοντέλα Ka+.

Η συγκεκριμένη ενέργεια αφορά σε 236 αυτοκίνητα, που παρήχθησαν από 8/9/2017 μέχρι 18/4/2019.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, σε ορισμένα από τα επηρεαζόμενα οχήματα, μια από τις πλεξούδες καλωδιώσεων στο χώρο του κινητήρα μπορεί να μην έχει τοποθετηθεί σωστά, με πιθανό αποτέλεσμα βραχυκύκλωμα ανάμεσα στην καλωδίωση του συστήματος παρακολούθησης  της  μπαταρίας  (BMS)  και  τη  βάση συγκράτησης της μπαταρίας.

Σε περίπτωση βραχυκυκλώματος ανάμεσα στην καλωδίωση του BMS και την βάση συγκράτησης της μπαταρίας, μπορεί να εμφανιστεί καπνός κάτω από το καπό. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί να προκληθεί πυρκαγιά.

Μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει περιέλθει σε γνώση της εταιρείας κανένα ατύχημα, το οποίο να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Θα ξεκινήσει η διαδικασία για την ενημέρωση των ιδιοκτητών των ανωτέρω οχημάτων, μέσω προσωπικής  επιστολής, ώστε να προσέλθουν στους κατά τόπους εξουσιοδοτημένους επισκευαστές Ford, για να γίνουν  οι  απαραίτητες ενέργειες αναβάθμισης της καλωδίωσης  της μπαταρίας του οχήματος.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι κάτοχοι – ιδιοκτήτες παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με το δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών Ford.