HONDA NC750X: Εκτενής ανανέωση για το 2021

Κοινοποίησε το άρθρο
Honda NC750X

Το 21YM Honda NC750X διατίθεται ήδη στην ελληνική αγορά και η λιανική τιμή πώλησης ξεκινάει από 8.850 €.

H τιμή του 21YM NC750X DCT διαμορφώνεται στα 9.850 €.

Από το 2012 που λανσαρίστηκε (ως NC700X), η NC750X απολαμβάνει σταθερή δημοτικότητα σε όλη την Ευρώπη.

Οι λόγοι αυτής της επιτυχίας είναι αρκετοί: ένας επαναστατικός, ροπάτος, οικονομικός, δικύλινδρος κινητήρας, μία ξεκούραστη, ευρύχωρη θέση οδήγησης, φαρδύ τιμόνι και άνετη σέλα, ευέλικτη ανάρτηση και ξεχωριστό ‘adventure’ στυλ, όλα έχουν το δικό τους μερίδιο σε αυτή την επιτυχία.

Η αύξηση ισχύος κατά 4 ίππους (3kW) για τον κινητήρα προδιαγραφών EURO5 της NC750X, αλλά και η αύξηση του μέγιστου ορίου στροφών κατά 600 στροφές ανά λεπτό είναι οι κυριότερες αλλαγές, που επιτεύχθηκαν με τη βελτίωση του χρονισμού των βαλβίδων (διάρκεια ανοίγματος) και της απόδοσης εισαγωγής/εξαγωγής.

Οι κοντύτερες τρεις πρώτες σχέσεις (1η, 2η, 3η)  βελτιώνουν την επιτάχυνση, ενώ ένας συμπλέκτης ολίσθησης/υποβοήθησης καθιστά πιο ελαφριά τη μανέτα και διασφαλίζει ομαλή συμπεριφορά στα διαδοχικά κατεβάσματα.

Το Throttle By Wire (TBW) προσαρμόζει το χαρακτήρα του κινητήρα σύμφωνα με τρία προφίλ οδήγησης (ride modes) – RAIN, STANDARD και SPORT και ένα  USER mode που ρυθμίζεται από τον αναβάτη.

Honda NC750XΤο Honda Selectable Torque Control (HSTC) έχει τώρα 3 επίπεδα παρέμβασης, ενώ το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη Dual Clutch Transmission (DCT) διαθέτει προγράμματα αυτόματων αλλαγών που συνδέονται με τα ride modes, καθώς κα με τον έλεγχο του USER mode.

Κάτι επίσης αξιοσημείωτο είναι η μείωση βάρους κατά 6 κιλά, χάρη σε ένα νέο πλαίσιο και στις λεπτομερείς βελτιώσεις στον κινητήρα και το σώμα της μοτοσυκλέτας. Σχεδιαστικά, υιοθετεί μία πιο αιχμηρή και μινιμαλιστική αισθητική και ανανεωμένο στυλ για τον προβολέα LED, το πίσω φωτιστικό σώμα και τα πίσω φλας.

Ο αποθηκευτικός χώρος είναι επίσης μεγαλύτερος και πιο χρηστικός. Ο ύψος της σέλας είναι μειωμένο κατά 30mm, η ζελατίνα παρέχει βελτιωμένη προστασία από τον αέρα, ενώ μία ελκυστική προσθήκη είναι ο νέος LCD ψηφιακός πίνακας οργάνων.

Η 2021 NC750X θα διατίθεται με τους εξής χρωματισμούς:

Grand Prix Red *NEW*

Mat Ballistic Black Metallic

Pearl Glare White

Glint Wave Blue Metallic