Ήρθε το τέλος των κοριτσιών στην F1

Κοινοποίησε το άρθρο

Αρχής γενομένης από το GP Αυστραλίας, που είναι ο πρώτος αγώνας της σαιζόν, τα κορίτσια με τις πινακίδες ή αγγλιστί  «walk-on grid girls» θα εκλείψουν από την F1 και από τους αγώνες που περιλαμβάνονται στο ίδιο Σαββατοκύριακο διοργάνωσης.

Ο Sean Bratches, διευθύνων σύμβουλος των εμπορικών επιχειρήσεων στην F1 είπε πως «τα τελευταία χρόνια εξερευνήσαμε διάφορους τομείς όπου νιώθαμε πως χρειάζονται αναβάθμιση σε αυτό το μεγαλειώδες άθλημα. Τα έθιμο των κοριτσιών αν  και είναι πρακτική εδώ και δεκαετίες δεν συνάδει πια  με τις αξίες του brand. Δεν πιστεύουμε πως αυτή η πρακτική είναι πλέον πρέπoυσα ή σχετική με την F 1 και τους οπαδούς της. Η σημερινή διαχείριση της F1 πιστεύει πως ο χρόνος που δίνετε στον οποίο εμφανίζονται τα κορίτσια το λεγόμενο pre-race grid time είναι μια γιορτή η οποία θα πρέπει να προσθέτει αίγλη και θέαμα στο Grand Prix».

Και εμείς οι πτωχοί της γνώσης που πιστεύαμε πως τα κορίτσια ήταν και αυτά μέρος της αίγλης και του θεάματος της F1 μπαίνουμε στο περιθώριο ως φαλλοκράτες. Ζούμε μεγαλειώδες στιγμές με τη νέα διαχειριστική αρχή του σπορ!