Νίκη για τη Hyundai στο Ράλι Κορσικής

Η Hyundai Motorsport ξεκίνησε νικηφόρα στο Ράλι Κορσικής (Tour de Corse), τον τέταρτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC) της FIA του 2019, μετά από μια δραματική Power Stage που έδωσε τη νίκη στους Thierry Neuville και Nicolas Gilsoul.

Έχοντας αρχικά προπορευθεί στο ράλι, οι Βέλγοι υποχώρησαν στη δεύτερη θέση το πρωί της Κυριακής καθώς ο Elfyn Evans δημιούργησε ένα πλεονέκτημα 11 δευτερολέπτων. Ο Neuville είχε εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση ως ότου τα προβλήματα του Evans δώσουν τη νίκη στο πλήρωμα της Hyundai Shell Mobis World Rally Team.Το αποτέλεσμα σηματοδοτεί την 11η νίκη της Hyundai Motorsport στο WRC, το δεύτερο θρίαμβο της στο Tour de Corse και την πρώτη νίκη της ομάδας τη σεζόν 2019.

Οι Ισπανοί Dani Sordo και Carlos del Barrio ολοκλήρωσαν την 14η stage στην τέταρτη θέση για να προσθέσουν πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα της Hyundai Motorsport. Η ομάδα επέστρεψε στην κορυφή της κατάταξης των κατασκευαστών με 114 βαθμούς, 12 διαφορά από τους πλησιέστερους αντιπάλους της Citroën, ενώ δύο επιπλέον βαθμοί στην Power Stage έδωσαν στο Neuville προβάδισμα δύο βαθμών στο πρωτάθλημα των οδηγών.

Και τα τρία πληρώματα του WRC της Hyundai i20 Coupe ολοκλήρωσαν τον εξαντλητικό αγώνα, με τον Sébastien Loeb να τερματίζει στην όγδοη θέση, έχοντας χάσει δύο λεπτά κατά την εκκίνηση του αγώνα την Παρασκευή.

Thierry Neuville / Nicolas Gilsoul (# 11 Hyundai i20 Coupe WRC)

 • Η πρώτη νίκη του 2019 και η δέκατη Βελγική συνολικά για τη Hyundai Motorsport
 • Ο Neuville κινείται στην κορυφή του πρωταθλήματος οδηγών με 82 βαθμούς

  Ο Neuville δήλωσε : “Απίστευτο ράλι και φανταστικό αποτέλεσμα! Είμαι πραγματικά απογοητευμένος για τον Elfyn και τον Scott. Ήταν μια μεγάλη μάχη και ήταν αναμφισβήτητα το ταχύτερο πλήρωμα αυτό το Σαββατοκύριακο. Δεν γνωρίζαμε πραγματικά τι είχε συμβεί μέχρι που είδαμε τους μηχανικούς μας στο τέλος. Πίεσα πολύ στην Power Stage και οι βαθμοί που κατακτήσαμε αυτό το Σαββατοκύριακο είναι εξαιρετικά σημαντικοί για το πρωτάθλημα. Είναι η απόδειξη της σκληρής δουλειάς όλων όσων εργάζονται στην Hyundai Motorsport. Μπορεί να μην είχαμε τους ταχύτερους ρυθμούς, αλλά υπήρξε μια σημαντική βελτίωση στην απόδοσή μας στην άσφαλτο και αυτή η νίκη είναι εξαιρετική για όλες τις προσπάθειές μας. Κανένας αγώνας δεν τελειώνει μέχρι τη λήξη του ! “.

 

Dani Sordo / Carlos del Barrio (# 6 Hyundai i20 Coupe WRC)

 • Η νίκη στο stage το Σάββατο έδειξε το ρυθμό των Ισπανών
 • Το καλύτερο αποτέλεσμα της σεζόν μέχρι στιγμής στο δεύτερο αγώνα WRC 2019

  Ο Sordo δήλωσε: «Ήρθαμε στην Κορσική με στόχο να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα για την ομάδα και το πετύχαμε. Δείξαμε θετικό ρυθμό αυτό το Σαββατοκύριακο, κυρίως στη Long Stage του Σαββάτου. Δεν είχαμε τη συνέπεια που χρειαζόμασταν για να πολεμήσουμε για το βάθρο, αλλά η τέταρτη θέση είναι ικανοποιητική. Συγχαρητήρια στον Thierry, τον Nicolas και την ομάδα για τη νίκη. Χαίρομαι που είμαστε και πάλι στην κορυφή της κατάταξης των κατασκευαστών. Ανυπομονώ για το επόμενο ράλι στην Αργεντινή. “

Sébastien Loeb / Daniel Elena (# 19 Hyundai i20 Coupe WRC)

 • Χωρίς προβλήματα για το πλήρωμα, που δεν κινδύνευσε για να εξασφαλίσει την όγδοη θέση
 • Η απώλεια χρόνου στην πρώτη φάση της Παρασκευής εμπόδισε μια πιο δυναμική παρουσία

  Ο Loeb δήλωσε: “Έίναι μεγάλη η σημερινή επιτυχία της ομάδας. Δυστυχώς, ο δικός μας αγώνας ολοκληρώθηκε ουσιαστικά μετά από το πρόβλημα στην εκκίνηση της Παρασκευής. Χάσαμε πολύ χρόνο. Το κίνητρο δεν είναι το ίδιο όταν δεν υπάρχει τίποτα για να πολεμήσεις. Προσπαθήσαμε να εργαστούμε στη ρύθμιση του αυτοκινήτου, κάνοντας προσαρμογές που θα μας ωφελήσουν στο μέλλον. Ήταν ακόμα ένας απολαυστικός αγώνας. Είναι ωραίο να οδηγώ το Hyundai i20 Coupe WRC. Ας ελπίσουμε ότι θα μπορέσω να βελτιώσω την απόδοσή μου την επόμενη φορά. “

Ο Διευθυντής της ομάδας Andrea Adamo τόνισε : “Έχουμε τερματίσει στο Tour de Corse στην πρώτη θέση, αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε κερδίσει αυτό το ράλι. Θα είχαμε τερματίσει στη δεύτερη θέση – η οποία θα ήταν ένα ενθαρρυντικό αποτέλεσμα χάρη στις φανταστικές προσπάθειες του Thierry και του Nicolas – αλλά για να κερδίσεις πραγματικά πρέπει να είσαι ο ταχύτερος και αυτή την ευκαιρία δεν είχαμε. Η πρώτη θέση είναι βεβαίως πολύ θετική για την ομάδα μας. Έχουμε δουλέψει σκληρά και αυτό σίγουρα θα λειτουργήσει ως ηθική επιβράβευση, αλλά πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι με τον εαυτό μας, που είμαστε και που πρέπει να είμαστε.”.

Επόμενο Ράλι
• Ο επόμενος αγώνας WRC είναι το Ράλι της Αργεντινής. Το δημοφιλές ράλι των χαλικιών θα πραγματοποιηθεί 25-28 Απριλίου 2019.

 

Συνολική τελική κατάταξη – Tour de Corse

 

1

T. NeuvilleN. GilsoulHyundai i20 Coupe WRC3:22:59.0
2S. OgierJ. IngrassiaCitroën C3 WRC+40.3
3E. EvansS. MartinFord Fiesta WRC+1:05.6
4D. SordoC. del BarrioHyundai i20 Coupe WRC+1:18.4
5T. SuninenM. SalminenFord Fiesta WRC+1:24.6
6O. TänakM. JärveojaToyota Yaris WRC+1:40.0
7E. LappiJ. FermCitroën C3 WRC+2:09.1
8S. LoebD. ElenaHyundai i20 Coupe WRC+3:39.2
9K. MeekeS. MarshallToyota Yaris WRC+5:06.3
10J.M LatvalaM. AnttilaToyota Yaris WRC+6:44.6

 

2019 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι FIA _ Κατάταξη Οδηγών – Μετά τον 4ο γύρο

 

1T. Neuville82
2S. Ogier80
3O. Tanak77
4E. Evans43
5K. Meeke42
6E. Lappi26
7S.Loeb 22
8D. Sordo16
9J.M Latvala15
10T. Suninen14
11A. Mikkelsen12

 

 2019 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι FIA _ Κατάταξη Κατασκευαστών – Μετά τον 4ο γύρο

 

1Hyundai Shell Mobis World Rally Team114
2Citroën Total World Rally Team102
3Toyota Gazoo Racing World Rally Team98
4M-Sport Ford World Rally Team70

(*) Όλα τα αποτελέσματα εξακολουθούν να υπόκεινται σε επίσημη επιβεβαίωση της FIA.