Ράλι Ακρόπολις 2024 με εκκίνηση 200 χιλιόμετρα μακριά από τον Παρθενώνα

Κοινοποίησε το άρθρο

 

Με σημαντικά διαφοροποιημένη, συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, διαδρομή θα διεξαχθεί στις αρχές του Σεπτεμβρίου το Ράλι Ακρόπολις του 2024

 

 

 

 

Το σήμα κατατεθέν του Ράλι Ακρόπολις, οι εικόνες της εκκίνησης κάτω από τον Παρθενώνα που «ταξίδευαν» την Ελλάδα σε ολόκληρη τη γη, αποτελεί πλέον παρελθόν. Τουλάχιστον για το 2024.

O εθνικός μας αγώνας, είναι πλέον υποχρεωμένος να προσαρμοστεί στις…προδιαγραφές του WRC. Και ας μην αυτό αρέσει στους πολυάριθμους θεατές. Άλλωστε, με το πέρασμα των χρόνων, τίποτα δεν θυμίζει το ένδοξο παρελθόν (video).

Έτσι, τα πλάνα της εκκίνησης το απόγευμα της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου δεν θα έχουν φόντο τον «Ιερό Βράχο», αλλά τις εγκαταστάσεις της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας!
Άλλωστε, η Λαμία αποτελεί το κέντρο του Ράλι Ακρόπολις, αφού εκεί θα βρίσκονται το service park και το αρχηγείο του αγώνα.

Οι συμμετέχοντες θα διανυκτερεύουν στην περιοχή, καθώς το πρώτο σκέλος θα εξελιχθεί την Παρασκευή, μεταξύ Φωκίδας και Ευρυτανίας. Το μήκος των τριών επαναλαμβανόμενων ειδικών διαδρομών της ημέρας, Άνω Παύλιανη, Δάφνη και Ταρζάν, θα είναι 133,96 χιλιόμετρα.

Το ίδιο απαιτητικό αναμένεται να είναι και το σκέλος του Σαββάτου. Οι πρώτοι αγωνιστικοί ήχοι θα ακουστούν στο Ρεγκίνι, με τη διαδρομή να είναι όμοια με την περυσινή Ελάτεια, αλλά με αντίθετη φορά. Στη συνέχεια τα πληρώματα θα συνεχίσουν με την ειδική διαδρομή Θήβα.

Επόμενοι σταθμοί θα είναι οι γνωστές διαδρομές των Αγίων Θεοδώρων και του Λουτρακίου, αλλά με κάποιες παραλλαγές. Η ημέρα θα κλείσει με μια νέα υπερειδική διαδρομή, λεπτομέρειες για την οποία θα ανακοινωθούν σύντομα. Αναμένεται πάντως να έχει ελεύθερη είσοδο και λογικά θα προσελκύσει πλήθος θεατών.

Τα συνολικά 303,23 αγωνιστικά χιλιόμετρα του αγώνα θα συμπληρωθούν την τελευταία ημέρα, Κυριακή, με τις ειδικές διαδρομές Οινοχώρι και Ελευθεροχώρι. Με την τελευταία να αποτελεί και την Wolf Power Stage του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις του 2024, το οποίο θα είναι ο δέκατος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA για το 2024.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Kimi Antonelli: Το παιδί-θαύμα που…μετράει τα άστρα της Φόρμουλα 1

Kimi Antonelli: Το παιδί-θαύμα που…μετράει τα άστρα της Φόρμουλα 1

0
Η εντυπωσιακή ζωή του Kimi Antonelli: Τα πρώτα χρόνια στο karting, η οικογένειά του, η MERCEDES και η πορεία που τον έφερε στην κορυφή της Φόρμουλα 1.
VOLVO: Μειώνει κατά 88% τον κίνδυνο τραυματισμού των γυναικών – Τα αποτελέσματα έρευνας 50 ετών

VOLVO: Μειώνει κατά 88% τον κίνδυνο τραυματισμού των γυναικών – Τα αποτελέσματα έρευνας 50...

0
Η VOLVO αποκαλύπτει τα αποτελέσματα έρευνας 50 ετών: Μείωση 88% στον κίνδυνο τραυματισμού των γυναικών και νέα συνεργασία με την NVIDIA για ασφαλέστερη αυτόνομη οδήγηση.

OPEL Corsa Edition: Νέα προσιτή έκδοση με 100 ίππους – Τιμή

0
Το νέο OPEL Corsa Edition έρχεται με κινητήρα 1.2 Turbo 100 ίππων, πλούσιο εξοπλισμό, οθόνη 10’’ και τιμή από 17.300 ευρώ.
Ο Antonelli έγινε ο νεότερος παγκόσμιος πρωταθλητής όλων των εποχών, καθώς ο Verstappen κέρδισε ένα επεισοδιακό γκραν πρι στην Πόλη του Μεξικού

Φόρμουλα 1 – GP Μεξικό 2026: Ο Antonelli έγινε ο νεότερος παγκόσμιος πρωταθλητής όλων...

0
Ο Kimi Antonelli τερμάτισε τρίτος στο γκραν πρι του Μεξικού και εξασφάλισε τον πρώτο τίτλο του στη Φόρμουλα 1. Νικητής ο Max Verstappen, δεύτερος ο Lewis Hamilton.
GP Μεξικό 2026: Ιστορική pole position για τον Hamilton με τη FERRARI, μόλις 9 χιλιοστά μπροστά από τον Russell

Φόρμουλα 1 – GP Μεξικό 2026: Ιστορική pole position για τον Hamilton με τη...

0
Ο Lewis Hamilton κατέκτησε την pole position στο γκραν πρι του Μεξικού με τη FERRARI, αφήνοντας τον George Russell μόλις 0,009 δευτερόλεπτα πίσω.
Αξιοπιστία αυτοκινήτων: Ποια μάρκα βρίσκεται στην κορυφή και ποιες απογοητεύουν;

Αξιοπιστία αυτοκινήτων: Ποια μάρκα βρίσκεται στην κορυφή και ποιες απογοητεύουν;

0
Ποια είναι η πιο αξιόπιστη μάρκα αυτοκινήτων για το 2026; Η έκπληξη στην κορυφή και η θέση των TOYOTA και BMW
Ράλι Ντακάρ 2027: Επιστρέφει στην Αφρική μετά από 20 χρόνια – Οι χώρες που θα το φιλοξενήσουν

Ράλι Ντακάρ 2027: Επιστρέφει στην Αφρική μετά από 20 χρόνια – Οι χώρες που...

0
Μετά από 20 χρόνια, το Ράλι Ντακάρ επιστρέφει στην Αφρική. Η διοργάνωση του 2027 θα περάσει από την Πορτογαλία και το Μαρόκο, με περισσότερα από 7.800 χιλιόμετρα και 12 ειδικές διαδρομές.
ALFA ROMEO Junior για…Business, με τιμή κάτω από 20.000 ευρώ

ALFA ROMEO Junior για…Business, με τιμή κάτω από 20.000 ευρώ

0
Η ALFA ROMEO Junior Business προσφέρει 145 ίππους, κατανάλωση 4,9 λτ./100 χλμ. και μηδενικό φόρο χρήσης για επαγγελματική παραχώρηση, με τιμή προ φόρων 19.972 ευρώ.