Τί μυστικό κρύβουν τα γάντια των οδηγών F1 ;

γάντια των οδηγών

Η Formula 1 έφερε στους αγώνες κάτι πρωτοποριακό στα γάντια των οδηγών.

Εισήγαγε τα βιομετρικά γάντια σε μια προσπάθεια να βοηθήσει το ιατρικό προσωπικό να αξιολογήσει καλύτερα τη φυσική κατάσταση ενός οδηγού μετά από ατύχημα

 

Οι βιομετρικοί αισθητήρες πάχους 3mm στα γάντια των οδηγών, μεταφέροντας τα επίπεδα παλμού και οξυγόνου του αίματος του οδηγού στην ομάδα υποστήριξης.

Αυτό δίνει στην ιατρική ομάδα περισσότερες πληροφορίες όταν αποφασίζει πόσο γρήγορα πρέπει να βγει ένας οδηγός από το μονοθέσιο, μετά από ένα ατύχημα και τους ενημερώνει εάν υπάρχει χρόνος για να πραγματοποιήσει την έξοδο με πιο αργό και ασφαλή τρόπο.

Ο αναπληρωτής ιατρικός αντιπρόσωπος της FIA, Δρ Ian Roberts, δήλωσε: «Γνωρίζουμε ότι η παρακολούθηση των ανθρώπων είναι απαραίτητη όσον αφορά την ιατρική περίθαλψή τους.

γάντια F1

“Υπάρχουν επίσης στιγμές που ο οδηγός δεν είναι άμεσα προσβάσιμος σε εμάς, οπότε αν δεν μπορούμε να τον δούμε ή δεν είμαστε πραγματικά δίπλα του, υπάρχουν περιορισμένες πληροφορίες που μπορούμε να πάρουμε.”

«Η ακριβής παρακολούθηση ήταν αδύνατη μέχρι να φτάσουμε στο σημείο, και προφανώς δεν θα μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό μέχρι να μετακινηθούν τα εμπόδια», πρόσθεσε.

«Αν τον παρακολουθούσαμε αμέσως, θα μπορούσαμε να είχαμε προγραμματίσει τη διάσωσή μας ακόμη καλύτερα από ότι κάναμε.

«Με αυτήν τη νέα τεχνολογία, τη στιγμή που ένας οδηγός έχει ένα συμβάν, θα λάβουμε φυσιολογικές πληροφορίες και βιομετρικά, οπότε παρακολουθείται συνεχώς από το σημείο μηδέν έως την αρχική απόκριση και μετά στο ιατρικό κέντρο.»

googlenews