36ο Ράλλυ Παλάδιο (Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015)

Η Start Line ανακοινώνει τη διοργάνωση του Ράλλυ Παλάδιο, που θα διεξαχθεί σε ασφάλτινες ειδικές διαδρομές της Δυτικής Αττικής, το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015.

Ο αγώνας βρίσκεται για ακόμη μια χρονιά υπό την αιγίδα του Δήμου Μεγαρέων, με το επίκεντρο να επιστρέφει (έπειτα από διάλειμμα ενός έτους) στο Λιμάνι Νέας Περάμου.Όπως συμβαίνει τις περισσότερες χρονιές, έτσι και φέτος το 36ο Ράλλυ Παλάδιο θα αποτελέσει τον επίλογο σημαντικών αγωνιστικών θεσμών, καθώς προσμετρά ως ο τελευταίος γύρος στο Πανελλήνιο Κύπελλο Ράλλυ Ασφάλτου και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ιστορικών Αυτοκινήτων, ενώ παράλληλα είναι ο 3ος αγώνας του Επάθλου Κεντρικής Ελλάδος.

Η φετινή εκδοχή, περιλαμβάνει συνολικά 7 ειδικές διαδρομές (Άνω Αλεποχώρι, Άγιος Ιωάννης, Μελετάκι), με τις πρώτες δύο να έχουν προγραμματιστεί για δύο και την τελευταία για τρία αγωνιστικά περάσματα. Πιο αναλυτικά, η εκκίνηση του 1ου αγωνιστικού αυτοκινήτου θα δοθεί από το Λιμάνι της Νέας Περάμου, το Σάββατο 28 Νοεμβρίου στις 09.00. Μετά την εκκίνηση, τα πληρώματα θα κατευθυνθούν προς την παραλία Αλεποχωρίου μέσω Μεγάρων, για μια νέα Ειδική Διαδρομή, που ονομάζεται «Άνω Αλεποχώρι», έχει μήκος 5.06 χιλιομέτρων και είχε χρησιμοποιηθεί πολύ παλιά στο Ράλλυ Ακρόπολις με κατηφορική κατεύθυνση, σε αντίθεση με φέτος. Η συνέχεια περιλαμβάνει την Ειδική Διαδρομή «Άγιος Ιωάννης», που έχει μήκος 8.15 χιλιομέτρων και είναι ίδια με πέρυσι, ενώ το loop θα ολοκληρωθεί με μια πολύ γνωστή Ειδική Διαδρομή, το «Μελετάκι», που έχει μήκος 8.08 χιλιομέτρων, όμως δε θα διεξαχθεί όπως συνήθως με κατεύθυνση από Μάνδρα προς Κανδήλι, αλλά με αντίθετη φορά. Έπειτα, τα πληρώματα θα επιστρέψουν στο επίκεντρο του αγώνα, τη Νέα Πέραμο, για επισκευές και ανασυγκρότηση, προτού επαναλάβουν τις ίδιες Ειδικές Διαδρομές. Μετά από ακόμη μια “επίσκεψη” στο Service Park της Νέας Περάμου, το τρίτο πέρασμα από την Ειδική Διαδρομή «Μελετάκι» θα ολοκληρώσει τα 50.66 αγωνιστικά χιλιόμετρα του ράλλυ, προτού το 1ο αυτοκίνητο τερματίσει στη Νέα Πέραμο.

Η Start Line βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να στηρίζεται στην απαιτητική προσπάθεια της διοργάνωσης ενός αγώνα όπως το 36ο Ράλλυ Παλάδιο από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αφού ο αγώνας βρίσκεται υπό την αιγίδα του Δήμου Μεγαρέων, ενώ παράλληλα θα διεξαχθεί με την υποστήριξη του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας, καθώς επίσης και της Δημοτικής Κοινότητας και Εμπορικού Συλλόγου Νέας Περάμου.