Μάγκνουσεν: “Η F1 δεν είναι τένις ή γκολφ, δεν έχουμε ξεχάσει να οδηγούμε”

Ο Κέβιν Μάγκνουσεν καθησύχασε τους πάντες ότι οι πιλότοι της F1 δεν έχουν “σκουριάσει” και δεν έχουν ξεχάσει να οδηγούν, παρόλο που έχουν περάσει εφτά μήνες από τον τελευταίο τους αγώνα και την ολοκλήρωση της σεζόν του 2019.

Ο Κέβιν Μάγκνουσεν οδήγησε για τελευταία φορά τo μονοθέσιο της Haas στο pre-season testing, αφού κατά την διάρκεια της πανδημίας ο Δανός οδηγός έμεινε στο σπίτι του. Τι και αν πολλές ομάδες έκαναν testing πριν το Αυστριακό GP, η HAAS επέλεξε να μην κάνει, με τον Μάγκνουσεν να προπονείται κάνοντας καρτ.Ο 27χρονος Δανός οδηγός δήλωσε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ότι: “Για να δώσω ένα παράδειγμα, σε αυτήν την περίοδο που δεν έχουμε αγώνες, συνέχισα το κάρτ. Έμεινα για πολλά χρόνια μακριά από τους αγώνες καρτ. Πραγματικά δεν με πήρε καθόλου χρόνο για να επιστρέψω σε αυτό και να ξαναβρώ τον ρυθμό μου. Έχουν περάσει δώδεκα χρόνια από τότε που έκανα karting. Χρειάστηκαν μόνο δύο τρεξίματα και επέστρεψα τελείως. Δεν το ξεχνάς ποτέ. Θα ήταν καλύτερα να το κάνεις κάθε μέρα, αλλά τα μηχανοκίνητα δεν είναι τέτοιο άθλημα”.

Ο Μάγκνουσεν συνέχισε λέγοντας ότι: “Δεν μπορείς να το συγκρίνεις με το τένις ή το γκολφ. Αυτοί οι αθλητές, αν χάσουν λίγους μήνες, θα δυσκολευτούν σε ένα τουρνουά με παίκτες, που προπονούνται κάθε μέρα. Στην F1 κανείς δεν προπονείται κάθε μέρα με το μονοθέσιο, αυτό υποθέτω πως κάνει την διαφορά”.

Επιμέλεια: Άρης Κατσίδης