Μάγκνουσεν: “Φαίνεται πως όλα τελειώσανε για εμένα στην F1”

O Κέβιν Μάγκνουσεν δεν θα συνεχίσει στην HAAS την επόμενη σεζόν, όπως είναι γνωστό, τονίζοντας ότι έχει ευκαιρίες να παραμείνει στην Formula 1, αλλά όλες οι ομάδες χρειάζονται χορηγία και για αυτό το λόγο για την ώρα το ταξίδι τελειώνει εδώ για αυτόν.

Ως γνωστών η HAAS δεν θα έχει τους Γκροζάν και Μάγκνουσεν την νέα σεζόν στην F1, με τα ονόματα των Χούλκενμπεργκ, Μικ Σουμάχερ, Νικίτα Μαζεπίν και Κάλουμ Ίλοτ μεταξύ άλλων να ακούγονται δυνατά για την ομάδα.

Ο Δανός οδηγός δήλωσε στο Sky F1 ότι: “Έχω τις ευκαιρίες για να παραμείνω στην Formula 1, αλλά όλες θέλουν μεγάλη χορηγία, την οποία δεν διαθέτω, για αυτό το λόγο φαίνεται πως όλα τελείωσαν για εμένα. Δεν κατάφερα να κερδίσω ότι ονειρεύτηκα. Είχα πολύ μεγάλα όνειρα να κερδίζω αγώνες και να γίνω Παγκόσμιος πρωταθλητής. Αλλά δεν μετανιώνω για τίποτα”.

Ο Μάγκνουσεν συνέχισε λέγοντας ότι: “Είμαι πολύ μεγάλος fan της Formula 1 και τα πρότυπα μου στο μηχανοκίνητο αθλητισμό είναι όλοι οι οδηγοί από τις δεκαετίες του 1950, 1960 και 1970. Αν είχα μια ευχή, θα ήθελα σίγουρα να είχα γεννηθεί στο 1950 ή ακόμη και στο 1940… Στην ομάδα όλοι είμαστε πολύ καλοί φίλοι και τα πηγαίνουμε πολύ καλά, βέβαια δεν είχαμε ποτέ στενές σχέσεις με το “αφεντικό” ή τον team-mate.”

 

Ο Δανός οδηγός μίλησε και για τον πατέρα του που είναι και αυτός οδηγός αγώνων, λέγοντας ότι: “Θα ήθελα να οδηγήσω έναν αγώνα αντοχής (π.χ. Le Mann, Spa) μαζί με τον πατέρα μου. Αυτό το κάνει για περισσότερο από 20 χρόνια”.

Επιμέλεια: Άρης Κατσίδης