Σάινθ: “Ότι έκανα στην ΜακΛάρεν μπορώ να το κάνω και στην Φερράρι, μου αρέσει ο Μπινότο”

Ο Κάρλος Σάινθ σε πρόσφατες δηλώσεις του χρησιμοποίησε ποδοσφαιρική αναλογία για να προσδιορίσει το μέγεθος των Φερράρι και ΜακΛάρεν στην F1.

Σε συνέντευξη του στην AS, ο 26χρονος Ισπανός οδηγός της Ιταλικής ομάδας, Κάρλος Σάινθ δήλωσε ότι: “Η Φερράρι είναι η Ρεάλ Μαδρίτης της F1, έχεις την δυνατότητα να το πεις και με αυτόν τον τρόπο. Αλλά η ΜακΛάρεν είναι η Μπαρτσελόνα, που επίσης είναι μια πολύ καλή ομάδα για να βρίσκεσαι.

Δεν μπορεί να συγκριθούν, επειδή και οι δύο βρίσκονται σε φάση μετασχηματισμών για να προσπαθήσουν να εκθρονήσουν την Μερσέντες μελλοντικά. Αλλά είναι οι δύο καλύτερες ομάδες στην ιστορία και όταν πηγαίνεις από την μια στην άλλη, σημαίνει ότι κάτι κάνεις καλά στην F1”.

https://twitter.com/ScuderiaFerrari/status/1347890869211426819

Ο Σάινθ συνέχισε λέγοντας ότι: “Αυτό που κατάφερα να κάνω στην ΜακΛάρεν σημαίνει ότι έχω την δυνατότητα να το κάνω και στην Φερράρι. Αν μπορούσα να δημιουργήσω μια καλή ομάδα, να δημιουργήσω μια καλή δυναμική στην ΜακΛάρεν, τότε γιατί να μην το καταφέρω και στην Φερράρι; Μπορώ να το κάνω.

Μου αρέσουν οι άνθρωποι εδώ, μου αρέσει ο Ματίας (Μπινότο) και μου αρέσει αυτό που βλέπω, για αυτά τα οποία μιλήσαμε. Δεν υπήρχε δισταγμός όσον αφορά την υπογραφή της σύμβασης (με την Φερράρι) και ότι πηγαίνουμε μπροστά. Στο κεφάλι μου, δεν υπάρχει περιβάλλον, που δεν μπορεί να δημιουργηθεί παρόμοια κατάσταση. Αν μπορούσα στην ΜακΛάρεν, μπορώ και στην Φερράρι.

Μόλις έρθω , πρέπει να αναλύσω την κατάσταση και έπειτα να συνεισφέρω τις γνώσεις μου αλλά και να (τονίσω) τον τρόπο που κάνω τα πράγματα. Η ομάδα αποτελείται από χιλιάδες ανθρώπους και ο οδηγός μπορεί να βάλει μόνο το ταλέντο, την ταχύτητα του και την κατεύθυνση που θέλει να κατευθύνει την ανάπτυξη της ομάδας. Αλλά ότι το αυτοκίνητο είναι γρήγορο δεν εξαρτάται μόνο από τον οδηγό”.

https://twitter.com/ScuderiaFerrari/status/1340256612024537090

Επιμέλεια: Άρης Κατσίδης