Τέλος ο Abiteboul από τη Renault

Ο προϊστάμενος της Renault Formula 1, Cyril Abiteboul, αποχωρεί από τον Γάλλο κατασκευαστή αυτοκινήτων, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

Ο Γάλλος αναμενόταν να προχωρήσει σε έναν νέο ρόλο μέσα στην εταιρεία μετά από τις αναδιαρθρώσεις και την μετονομασία σε Alpine, αλλά αντ ‘αυτού αποχωρεί εντελώς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Ta Jeep Renegade και Jeep Compass με κατανάλωση αυτοκινήτου πόλης

0
«Τα τετρακίνητα οχήματα ταιριάζουν μόνο στις εκτός δρόμου διαδρομές». «Τα Plug-in Hybrid αποδίδουν μόνο στις αστικές συνθήκες». «Ένα σκληροτράχηλο «τζιπ» δεν μπορεί να είναι...

Αυτοκίνητο με φυσικό αέριο και μόλις 12.290 ευρώ ;

0
Με τη διάθεση το 1997 -για πρώτη φορά στον κόσμο- ενός αυτοκινήτου που χρησιμοποιούσε για την κίνηση του φυσικό αέριο (CNG), η Fiat δημιούργησε ένα νέο...

Τα πλοία μεταφοράς του Volkswagen Group, χρησιμοποιούν τηγανέλαιο για καύσιμο

0
Το Volkswagen Group, προκειμένου να μειώσει τις εκπομπές ρύπων CO2, δεν εστιάζει μόνο στη δημιουργία σύγχρονων ηλεκτρικών αυτοκινήτων ή τη φιλική προς το περιβάλλον...

Η αποχώρησή του είχε ως αποτέλεσμα να διοριστεί ο διευθύνων σύμβουλος της Alpine, ο Laurent Rossi, διευθυντής στρατηγικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης στη Renault.

Ο Rossi θα αναλάβει τα αυτοκίνητα της Alpine, την ομάδα της F1 και άλλες δραστηριότητες μηχανοκίνητου αθλητισμού. Θα αναφέρει απευθείας στον Luca de Meo, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Renault.

Αναμένεται ότι η θέση του Abiteboul ως επικεφαλής της ομάδας της F1 θα αναληφθεί από τον Marcin Budkowski.

Μιλώντας για την αναχώρησή του, ο Abiteboul είπε ότι νιώθει ότι αφήνει πίσω του μια ισχυρή βάση για να αναπτυχθεί ο γαλλικός κατασκευαστής αυτοκινήτων.

Ο De Meo πρόσθεσε: “Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Cyril για την ακούραστη εμπλοκή του, η οποία οδήγησε κυρίως την ομάδα της Renault F1 από την προτελευταία θέση το 2016 στα βάθρα την περασμένη σεζόν.

“Η αξιοσημείωτη δουλειά του στην F1 από το 2007 μας επιτρέπει να κοιτάξουμε το μέλλον, με μια ισχυρή ομάδα και τη νέα ταυτότητα της Alpine F1 Team για να κατακτήσουμε τα βάθρα φέτος.”

Ο Abiteboul αρχικά προσχώρησε στην εταιρεία μετά το πανεπιστήμιο. Ξεκίνησε να εργάζεται για την ομάδα της F1 από το 2007 πριν ανέβει για να γίνει εκτελεστικός διευθυντής το 2010.

Έγινε μέλος της Caterham το 2012 και έγινε επικεφαλής της ομάδας, πριν από την αποχώρησή του το 2014.

Επέστρεψε στη Renault ως διευθύνων σύμβουλος και έπαιξε βασικό ρόλο στην επιστροφή του Γάλλου κατασκευαστή αυτοκινήτων στην F1 ως ομάδα εργασίας το 2016.

googlenews