Τοστ: “Πέρσι είχαμε πολλά καλά πλασαρίσματα και ήταν καλύτερη χρονιά από το 2008”

Το “αφεντικό” της Άλφα Τάουρι, Φράνζ Τόστ σε πρόσφατες δηλώσεις του επεσήμανε ότι η περσινή χρονιά ήταν καλύτερη από εκείνη του 2008.

Η Άλφα Τάουρι είναι γνωστό πως συμπορεύεται με την Ρεντ Μπουλ και πολλοί την χαρακτηρίζουν και θυγατρική της. Βέβαια, ως Τόρο Ρόσο, πριν από την Αυστριακή ομάδα, σημείωσε νίκη στην F1 και αυτή με τον Σεμπάστιαν Φέτελ το 2008 στην Μόντσα.

https://twitter.com/AlphaTauriF1/status/1344917531933478913

Από τότε, έπρεπε να περάσουν δώδεκα χρόνια για να σημειώσει η ομάδα νίκη και αυτή πάλι έγινε στην Μόντσα, αλλά οδηγός ήταν ο Πιέρ Γκασλί. Σε συνέντευξη του στην ιστοσελίδα Autosport, το αφεντικό της Άλφα Τάουρι, Φρανζ Τόστ δήλωσε ότι στην φετινή χρονιά, η ομάδα του είχε καλύτερα πλασαρίσματα, για αυτό την θεωρεί καλύτερη από το 2008.

 

https://twitter.com/RhyphenEO/status/1304745267275558912

Ο Τοστ δήλωσε ότι: “Το 2008, ναι, ήταν φανταστική η νίκη με τον Σεμπάστιαν (Φέτελ) στην Μόντσα, αλλά δεν είχαμε τόσα πολλά καλά πλασαρίσματα όπως την περσινή χρονιά. Δεν ήταν μόνο η νίκη στην Μόντσα. Είχαμε και άλλους καλούς αγώνες, όπως η τέταρτη θέση στην Ίμολα (με τον Ντάνιελ Κβίατ), η πέμπτη θέση στο Πορτιμάο.

Ήμασταν στην έκτη θέση σε Μπαχρέιν και Γερμανία, στην έβδομη θέση στην Αυστρία, στην Μεγάλη Βρετανία και στο GP του Μουγκέλο. Δεν είχαμε μόνο ένα καλό αγώνα. Είχαμε πολλά καλά αποτελέσματα αγώνων και μας προχώρησαν μπροστά σε σχέση με το 2008”.

https://twitter.com/HondaRacingF1/status/1341698102718291968

Ο Τοστ συνέχισε λέγοντας ότι: “Στην Faenza, οι ομάδες του σχεδιασμού και της παραγωγής δούλεψαν πολύ καλά και ήρθαν πιο κοντά.

Γινόμαστε πιο δυνατοί σε κάθε πτυχή από τις διαδικασίες, αλλά και από την πλευρά της πειθαρχίας, ενώ η δουλειά μας στην πίστα πηγαίνει καλά. Έρχονται περισσότεροι άνθρωποι και θέλουν να ανέβουμε. Έχουμε δύο πάρα πολύ καλούς οδηγούς (τον Πιέρ Γκασλί και τον Γιούκι Τσουνόντα).

Ο Πιέρ βελτιώθηκε πολύ. Έφτασε σε πολύ υψηλά επίπεδα τώρα. Επομένως, θα μπορέσουμε να είμαστε πολύ επιτυχημένοι. Οι αναβαθμίσεις στην αεροδυναμική ευτυχώς μας έφεραν ένα πλεονέκτημα και μας έβαλαν μπροστά. Αυτοί οι πόντοι (που πήραμε), συνοδεύτηκαν με μια επιτυχημένη εικόνα”.

Επιμέλεια: Άρης Κατσίδης