Ανάκληση για Mercedes Sprinter. Δείτε αν σας αφορά

Mercedes Sprinter

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοίνωσε ότι, η εταιρεία Mercedes-Benz ΕΛΛΑΣ ΜΟΝ. Α.Ε.Ε., γενικός αντιπρόσωπος και εισαγωγέας των Mercedes στην Ελλάδα, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης ελαφρών φορτηγών Mercedes Sprinter (ΚΣ 907, 910).

Η συγκεκριμένη ανάκληση περιλαμβάνει 621 Mercedes Sprinter, παραγωγής ετών 2018 έως 2019. Η Mercedes-Benz AG διαπίστωσε ότι ενδέχεται να λασκάρει η ασφαλιστική ροδέλα από το μπουλόνι, το οποίο συνδέει το πεντάλ φρένου με την έδρα υποδοχής.

Εάν λασκάρει η ασφαλιστική ροδέλα, το μπουλόνι μπορεί να γλιστρήσει και να βγει/απελευθερωθεί κατά την χρήση του πεντάλ φρένου στο πλαίσιο της λειτουργίας του οχήματος.

Λόγω αυτού, ο φωτισμός πέδησης μπορεί να παραμένει μόνιμα αναμμένος, ακόμη και όταν δεν είναι πατημένο το πεντάλ φρένου, με αποτέλεσμα τα οχήματα που ακολουθούν να μην μπορούν να αναγνωρίσουν εάν το όχημά φρενάρει όντως. Κάτι τέτοιο θα είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί ο κίνδυνος ατυχήματος.

Σε αυτήν την περίπτωση, θα γινόταν σαφώς αισθητή μια κυκλική απόκλιση του πεντάλ φρένου ή/και μια διαφορετική αίσθηση του πεντάλ κατά την ενεργοποίησή του. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, τα φρένα παραμένουν λειτουργικά.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να επισκεφθούν τον πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή Mercedes-Benz, προκειμένου να τοποθετηθεί ένας επιπλέον δακτύλιος ασφάλισης στην έδρα υποδοχής του πεντάλ φρένου, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με τη Γραμμή Εξυπηρέτησης Mercedes-Benz στα τηλέφωνα 0080097777777 ή 00302112111597.