Έρευνα για την ηλεκτροκίνηση: Οι νέοι στην…πρίζα

Κοινοποίησε το άρθρο

Οι νέοι, έως 30 ετών, φαίνεται ότι είναι αυτοί που πιστεύουν περισσότερο στο μέλλον της ηλεκτροκίνησης, αλλά και επιθυμούν την απόκτηση ενός EV.

 

 

 

Η NISSAN ανέθεσε στο Economist Impact μια έρευνα που στόχευσε στο να διερευνήσει τις μελλοντικές επιλογές μετακίνησης των νεαρών κατοίκων των πόλεων. Τα ευρήματα, βασίστηκαν σε απαντήσεις 3.750 συμμετεχόντων, ηλικίας 18-30 ετών. Οι οποίοι κατοικούν σε Μπανγκόκ, Κοπεγχάγη, Λονδίνο, Λος Άντζελες, Μανίλα, Μελβούρνης, Πόλη του Μεξικού, Νέου Δελχί, Νέα Υόρκης, Παρίσι, Ριάντ, Σάο Πάολο, Σαγκάη, Τόκιο και Τορόντο. Με το αποτέλεσμα να δείχνει ξεκάθαρη προτίμηση των νεότερων γενεών στα ηλεκτρικά οχήματα. Δείτε μερικά από τα ευρήματα της έρευνας.

• Η πλειοψηφία (57%) των νέων κατοίκων των πόλεων είναι πρόθυμοι να αλλάξουν τις συνήθειες μετακίνησής τους. Ώστε να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα. Ιδιαίτερα οι νέοι σε αναπτυσσόμενες πόλεις, βλέπουν τα περιβαλλοντικά θέματα ως πολύ σημαντικά σε σχέση με τις επιλογές κινητικότητάς τους.

• Τα ηλεκτρικά οχήματα εμφανίζονται ως ο προτιμώμενος τρόπος κινητικότητας. Η ιδιοκτησία EV μεταξύ των ερωτηθέντων, αναμένεται να ανέλθει από 23% σήμερα, σε περισσότερο από 35% την επόμενη δεκαετία.

• Ο ενθουσιασμός είναι πιο έντονος στις αναπτυσσόμενες πόλεις. Με το 44% να προσβλέπει σε ηλεκτρικά οχήματα μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, σε σύγκριση με 31% στις ανεπτυγμένες πόλεις. Γιατί η ατμοσφαιρική ρύπανση τους ωθεί στην βιωσιμότητα.

• Οι νεαροί κάτοικοι των πόλεων δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για καινοτομίες όπως η αποθήκευση ενέργειας, τα εναλλακτικά καύσιμα και το όχημα προς τα πάντα (V-to-X). Με πάνω από το 40% να δείχνει ότι αυτές οι τεχνολογίες θα επηρεάσουν τις επιλογές κινητικότητάς τους.

Ο ενθουσιασμός για την ηλεκτροκίνηση πάντως είναι πιο έντονος στις αναπτυσσόμενες πόλεις. Με το 44% να οραματίζεται την οδήγηση EV τα επόμενα πέντε χρόνια, σε σύγκριση με το 31% στις ανεπτυγμένες πόλεις. Οι αυξανόμενες περιβαλλοντικές ανησυχίες, όπως η ρύπανση και η κυκλοφοριακή συμφόρηση, προκαλούν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τα EV σε πόλεις όπως η Σαγκάη, το Σάο Πάολο και η Πόλη του Μεξικού.

Οι παράγοντες που διαμορφώνουν την υιοθέτηση EV εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την απόδοση της μπαταρίας, την υποδομή φόρτισης και το κόστος. Οι ερωτηθέντες στις αναπτυσσόμενες πόλεις ανησυχούν περισσότερο για τις μπαταρίες EV. Ενώ εκείνοι στις ανεπτυγμένες πόλεις επικεντρώνονται στο κόστος των EV, με τις τιμές να είναι ακόμα υψηλότερες από τα συμβατικά οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

«Αυτή η έρευνα εξετάζει πώς οι νεότερες γενιές οραματίζονται το μέλλον της κινητικότητας. Μια ουσιαστική προοπτική, καθώς οι επιλογές τους θα διαμορφώσουν άμεσα το εξελισσόμενο τοπίο της κινητικότητας», δήλωσε ο Ritu Bhandari, επικεφαλής της Αειφορίας Ασίας-Ειρηνικού στο Economist Impact. «Τα ευρήματά μας αποκαλύπτουν ότι για να επιτύχει η βιώσιμη κινητικότητα, οι πόλεις πρέπει να εξισορροπούν τους περιβαλλοντικούς στόχους με πραγματικές προτεραιότητες για τους μετακινούμενους. Όπως το κόστος μετακίνησης, η ευκολία και η συμπερίληψη. Για να επιτευχθεί αυτό απαιτούνται ευέλικτες, ποικιλόμορφες λύσεις που ενσωματώνουν απρόσκοπτα την δημόσια συγκοινωνία, τα ηλεκτρικά οχήματα και το shared mobility σε ένα συνδεδεμένο, προσβάσιμο δίκτυο για όλους τους κατοίκους με διαφορετικές ανάγκες».

«Πιστεύουμε στο να κάνουμε την κινητικότητα ηλεκτροκίνητη και βιώσιμη — είναι ένας καθοριστικός στόχος που διαμορφώνει το μέλλον των μεταφορών», δήλωσε η Lavanya Wadgaonkar, εταιρική αντιπρόεδρος Global Communications της NISSAN. «Αυτή η έρευνα επιβεβαιώνει την αυξανόμενη ζήτηση για ηλεκτροκίνηση και την ανάγκη για μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση. Ωστόσο η μακροπρόθεσμη επιτυχία εξαρτάται από την απρόσκοπτη, πρακτική και οικονομικά αποδοτική υιοθέτηση των EV. Στην NISSAN, αξιοποιούμε την έρευνα και την καινοτομία βάσει δεδομένων για να γεφυρώνουμε τα κενά, διασφαλίζοντας ότι η ηλεκτροκίνηση δεν είναι απλώς μια επιλογή, αλλά βασικό συστατικό του τοπίου της κινητικότητας».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Φόρμουλα 1: Αυτό είναι το πρόγραμμα του 2027 – Με νέα γκραν πρι και...

0
Το πρόγραμμα της Φόρμουλα 1 για το 2027 είναι πλέον επίσημο, με 24 Grand Prix σε 22 χώρες, επιστροφή Πορτογαλίας και Τουρκίας και 10 αγώνες Sprint.

MERCEDES-BENZ CLE 646 Spezialanfertigung: Το πισωκίνητο «θηρίο» των 646 ίππων. Πόσα αυτοκίνητα θα κατασκευαστούν...

0
Η MERCEDES-BENZ CLE 646 Spezialanfertigung έχει V8 biturbo 646 ίππων, 850 Nm, πίσω κίνηση και τελική 310 χλμ./ώρα. Θα κατασκευαστούν μόλις 30 αυτοκίνητα.

CHERY Tiggo 9 CSH: H φανέλα με το «9» ενώνει την αυτοκίνηση με τον...

0
CHERY Tiggo 9 CSH με 428 ίππους, ηλεκτρική αυτονομία 148 χλμ. και 7 θέσεις. Η σύνδεση του νέου SUV με τον Robert Lewandowski.

RENAULT Synastry: Η τέχνη συναντά την καινοτομία

0
Η RENAULT στηρίζει ως Silver Sponsor το Synastry – Constellations & Planets, μια ξεχωριστή συνάντηση τέχνης, πολιτισμού και καινοτομίας.     Η RENAULT συμμετέχει ως Silver Sponsor...

Αυτά είναι τα 70 κλασικά αυτοκίνητα που έκλεψαν την παράσταση στο Concours d’Elegance της...

0
FORD Model T, MERCEDES 300 SL, LAMBORGHINI Diablo και MERCEDES SLR McLΑREN ήταν ανάμεσα στα 70 κλασικά αυτοκίνητα του Concours d’Elegance της ΦΙΛΠΑ.     Από το...

FORD DFV V8: Ο θρυλικός κινητήρας που άλλαξε τη Φόρμουλα 1

0
Ο κινητήρας FORD DFV V8 έκανε ντεμπούτο το 1967 και άλλαξε τη Φόρμουλα 1, κατακτώντας 155 νίκες και 22 Παγκόσμια Πρωταθλήματα έως το 1983.

Η ZXMOTO στην Ελλάδα – Ποιος είναι ο εισαγωγέας

0
Ο Όμιλος Σφακιανάκη αναλαμβάνει την αποκλειστική εισαγωγή της ZXMOTO σε Ελλάδα και Βουλγαρία, φέρνοντας στην αγορά μια νέα δυναμική μάρκα μοτοσικλετών.

VOLKSWAGEN Mission Efficiency: Το πιο αποδοτικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο στον κόσμο με 3 νέα ρεκόρ!

0
Η VOLKSWAGEN παρουσιάζει το Mission Efficiency, ένα near-production ηλεκτρικό μοντέλο που συντρίβει τα ρεκόρ αεροδυναμικής (Cd 0.158) και αυτονομίας.