¨Αθώα” η Porsche του Paul Walker σύμφωνα με το δικαστήριο…

Κοινοποίησε το άρθρο

Έχουν περάσει περίπου 2.5 χρόνια από την ημέρα που ο Paul Walker βρήκε τραγικό θάνατο στα συντρίμμια της φλεγόμενης Porsche.

Ο σταρ του Hollywood έφυγε εκείνη την ημέρα από εκδήλωση μαζί με τον φίλο του Roger Rodas για μια βόλτα με την κόκκινη Porsche Carrera GT. Λίγα λεπτά μετά, το αυτοκίνητο έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω σε δέντρο και αμέσως τυλίχτηκε στις φλόγες, με αποτέλεσμα οι δύο επιβαίνοντες να βρουν τραγικό θάνατο.

Η δικαστική αρχή των ΗΠΑ απεφάνθη ότι δεν έφταιγε η Porsche για το θανατηφόρο ατύχημα. Πάντως η σύζυγος του οδηγού μήνυσε την Porsche υποστηρίζοντας ότι το αυτοκίνητο είχε ελαττωματική ανάρτηση, ωστόσο το δικαστήριο απέρριψε αυτό το ενδεχόμενο καθώς δεν υπήρχαν σχετικά αποδεικτικά. Σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας του Los Angeles το 2014, οι ερευνητές ανακοίνωσαν ότι το αυτοκίνητο φορούσε παλιά ελαστικά ηλικίας 9 ετών και κινούνταν με ταχύτητα μεταξύ 130-150 km/h όταν συνέβη το δυστύχημα, η οποία θεωρείται υπερβολική για το συγκεκριμένο δρόμο και με τα συγκεκριμένα ελαστικά. Επίσης δεν βρέθηκε καμία μηχανική αστοχία στο supercar.