GAC Car Culture #2 Van Life: Απόδραση στο…μέλλον – Video

Κοινοποίησε το άρθρο

Το GAC Car Culture #2 Van Life, είναι ένα αυτόνομο όχημα για τις μελλοντικές αποδράσεις, που χρησιμοποιεί τη θέση των αστεριών για να βρει το δρόμο του!

Η Guangzhou Automobile Group (GAC Group), είναι μια κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία η οποία ιδρύθηκε το 1954. Σήμερα είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων στην Κίνα, με περισσότερες από 2 εκατομμύρια ετήσιες πωλήσεις, ενώ το 50% της εταιρείας ανήκει πλέον στην TOYOTA.
Στην προσπάθειά της να εξευρωπαϊστεί, από το 2022 διαθέτει σχεδιαστικό στούντιο και στο Μιλάνο. Το τελευταίο έργο του GAC R&D Centre Europe ονομάζεται Car Culture #2 Van Life.

Η ιδέα ήταν να δημιουργηθεί ένα όχημα που θα επιτρέπει στους ανθρώπους να ταξιδεύουν σε μεγάλες αποστάσεις και να πηγαίνουν όπου θέλουν. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα συμπαγές φορτηγό, με αρκετές βελτιώσεις βέβαια. Είναι ιδανικό για μεγάλα ταξίδια, παρέχοντας και εξωτερικό χώρο διαβίωσης!

Φυσικά είναι ηλεκτροκίνητο. Το Van Life διαθέτει μια νέας γενιάς μπαταρία, η οποία είναι ασφαλέστερη, πιο αποτελεσματική, μεγαλύτερης διάρκειας και πιο φιλική προς το περιβάλλον από τις παραδοσιακές μπαταρίες ιόντων λιθίου. Τα περισσότερα μέρη του αυτοκινήτου είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα απορρίμματα όπως πλαστικό, αλουμίνιο και ανθρακονήματα, γεγονός που το καθιστά ελαφρύ και με μεγάλη αυτονομία.

Η εσωτερική σχεδίαση ενσωματώνει την ιδέα του τροχιακού πλαισίου, με μια δομή που περιβάλλει την καμπίνα και επιτρέπει την εύκολη προσάρτηση και αποκόλληση διαφόρων αντικειμένων. Από βασικά αντικείμενα όπως τσάντες και smartphone μέχρι προσαρμοσμένα στοιχεία όπως δίσκοι και αιώρα, οτιδήποτε μπορεί να συνδεθεί ή να προσαρτηθεί εύκολα. Η καμπίνα είναι ευέλικτη και επιτρέπει ρυθμίσεις ύπνου σε μακρινά ταξίδια.

Στο πλάι του αμαξώματος, υπάρχουν ενσωματωμένοι πάγκοι οι οποίοι μπορούν να διπλωθούν και να…γλιστρήσουν έξω από το αυτοκίνητο. Επιπλέον, το πρωτότυπο αυτό μοντέλο διαθέτει επίσης την παγκόσμια τεχνολογία magsafe που επιτρέπει στους επιβάτες να φορτίζουν τις προσωπικές τους συσκευές ενώ τις χρησιμοποιούν.

Στο μπροστινό μέρος,που εκτίθενται στο φως του ήλιου, μπορεί να εγκατασταθεί ένας αρθρωτός εξοπλισμός. Αυτή η φυσική ενέργεια μπορεί στη συνέχεια να μετατραπεί σε ηλεκτρική ενέργεια ή να χρησιμοποιηθεί για να ζεστάνει νερό, κάνοντας το αυτοκίνητο ακόμα πιο φιλικό προς το περιβάλλον.

Για να πηγαίνει παντού, είναι εφοδιασμένο με ένα μοναδικό σύστημα πέλματος τροχών, που του επιτρέπει να διατηρεί πρόσφυση σε διάφορα εδάφη, όπως λάσπη, άμμος και βραχώδεις επιφάνειες.


Το GAC Car Culture #2 Van Life είναι ιδανικό για αποδράσεις σε άγνωστα μέρη. Γιατί το σύστημα πλοήγησης AD αναλαμβάνει την οδήγηση, ακόμη και σε απομακρυσμένες τοποθεσίες χωρίς δρόμο, χρησιμοποιώντας τη θέση των αστεριών στον ουρανό για να βρει το δρόμο του σε περίπτωση που δεν υπάρχει δίκτυο.

«Αυτό το πρωτότυπο αυτοκίνητο υπογραμμίζει πόσο υπέροχο είναι να μπορείς να πας όπου θέλεις. Πιστεύουμε ότι τα αυτοκίνητα δεν είναι απλώς αντικείμενα που μετακινούν τους ανθρώπους από το Α στο Β, αλλά και μηχανές που δημιουργούν καλές αναμνήσεις.» είπε ο Stéphane Janin, Διευθυντής της GAC Advanced Design Milan.