Volkswagen T-Cross: Με έξυπνους, μεγάλους χώρους για τους επιβάτες και βέλτιστη ευελιξία στο εσωτερικό

Κοινοποίησε το άρθρο

Το TCross, το πιο compact SUV της Volkswagen, λανσάρεται και στην Ελλάδα σε λίγες μέρες. Πολύ πριν το αυτοκίνητο παρουσιαστεί επίσημα στο ευρύ κοινό, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, που πρόσφατα ολοκληρώθηκε, η Volkswagen είχε προσκαλέσει παίκτες της ομάδας χόκεϊ “Grizzlys Wolfsburg”, για να τους εντυπωσιάσει με την πρακτικότητα του μοντέλου!

I am Practical” – Αυτό είναι ένα από τα σλόγκαν του νέου Volkswagen T-Cross και αυτό ήταν ένα σημείο που άγγιξε τους παίκτες της ομάδας Grizzlys Wolfsburg. Επειδή χρειάζονται χώρο. Πολύ χώρο. Και το νέο T-Cross τον προσφέρει απλόχερα!

Το μεταβλητό πλαίσιο MQB αποτελεί το θεμέλιο λίθο της τεχνολογικής βάσης του T-Cross. O εμπρός άξονας έχει μετατοπιστεί αρκετά πιο μπροστά, ώστε να προκύψει ένα μεγάλο μεταξόνιο και να δημιουργηθεί περισσότερος χώρο στο εσωτερικό που αυξάνει και αυτόν του πορτμπαγκάζ. Το τελευταίο είναι επίσης προσαρμόσιμο, αφού ανάλογα με τις ανάγκες η πίσω σειρά καθισμάτων μπορεί από την βασική έκδοση εξοπλισμού να μετακινηθεί κατά μήκος. Μία δυνατότητα που προσφέρει περισσότερο χώρο για τα πόδια ή – όπως στην περίπτωση των Grizzlys Wolfsburg – περισσότερο χώρο για τις αποσκευές (από 347 έως 417 λίτρα, με κανονική ρεζέρβα).

Η μέγιστη χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ είναι κορυφαία για την κατηγορία, ενώ οι πλάτες των πίσω καθισμάτων είναι διαιρούμενες (60:40) ή αναδιπλώνονται πλήρως. Σε αυτή την περίπτωση δημιουργείται μια εντελώς επίπεδη επιφάνεια φόρτωσης προσφέροντας 1.243 λίτρα (με κανονική ρεζέρβα) και δυνατότητα φόρτωσης π.χ. εξοπλισμού χόκεϊ επί πάγου ή ποδηλάτων και σανίδων surf. Η αναδιπλούμενη πλάτη του καθίσματος συνοδηγού προσφέρει επιπρόσθετη πρακτικότητα.

Τα ψηλά τοποθετημένα καθίσματα στο T-Cross είναι χαρακτηριστικά για SUV: στα 597 χλστ. τα εμπρός και στα 652 τα πίσω. Έτσι το T-Cross προσφέρει θέα αφ’ υψηλού η οποία  οφείλεται τόσο στην απόστασή του από το έδαφος όσο και στη διαμόρφωση των καθισμάτων του. Υψηλόσωμα άτομα, όπως οι δύο επαγγελματίες των Grizzlys Wolfsburg, ο Αμερικανός Jeff Likens, παγκόσμιος πρωταθλητής με την ομάδα των Η.Π.Α. και ο Γερμανός Armin Wurm, στο video για το T-Cross δείχνουν εντυπωσιασμένοι για την άνεση που απολαμβάνουν.