Θεραπεία αναγέννησης για παλιότερους κινητήρες της LIQUI MOLY

Renault-Captur

Πρόκειται για μια αργή και σταθερή διαδικασία: στην πάροδο των ετών, η απόδοση του κινητήρα φθίνει ολοένα και περισσότερο. Η κατανάλωση καυσίμου αυξάνεται, όπως επίσης και οι τιμές των καυσαερίων. Για τα παραπάνω ενοχοποιούνται τα ιζήματα στα εσωτερικά μέρη του κινητήρα, τα οποία εμποδίζουν την καύση. Το προϊόν καθαρισμού της LIQUI MOLY βοηθά στην καταπολέμησή τους στους κινητήρες βενζίνης.

Η καύση της βενζίνης στον κινητήρα δεν είναι ποτέ τέλεια. Πάντα παραμένουν υπολείμματα καύσης, τα οποία επικάθονται επίσης στο σύστημα ψεκασμού και παρεμποδίζουν τον ψεκασμό της βενζίνης. Συνεπώς, η διαδικασία της καύσης είναι ακόμη πιο ατελής και τα νέα ιζήματα επικάθονται ακόμη πιο γρήγορα – ένας φαύλος κύκλος. Όσο πιο παλιός είναι ο κινητήρας, τόσο περισσότερα σωματίδια τραβάει και συγκεντρώνει στο εσωτερικό του. Και όσο χειρότερη είναι η ποιότητα της βενζίνης, τόσο περισσότερα ιζήματα δημιουργούνται. Όπως μια φωτιά με υγρά ξύλα δεν καίει καλά και καπνίζει πολύ, η ίδια κατάσταση επικρατεί στον κινητήρα με μια κακής ποιότητας βενζίνη.Δεν είναι δύσκολο να αποκαταστήσουμε την αρχική απόδοση και τις τιμές κατανάλωσης. Το προϊόν καθαρισμού Injection Reiniger της LIQUI MOLY προστίθεται απλώς στο ρεζερβουάρ. Κάθε φορά, όταν λειτουργεί ο κινητήρας, οι καθαριστικές δραστικές ουσίες εισέρχονται μαζί με τη βενζίνη στο σύστημα ψεκασμού και διαλύουν τις επικαθίσεις. Οι διαλυμένοι ρύποι καίγονται μέσα στον κινητήρα και, στη συνέχεια, αποβάλλονται μαζί με τα καυσαέρια. Ο θάλαμος καύσης είναι και πάλι καθαρός. Στην περίπτωση επίμονων ρύπων μπορεί να χρειαστεί να προσθέτετε μια δόση Injection Reiniger πολλές συνεχόμενες φορές όταν γεμίζετε το ρεζερβουάρ. Το Injection Reiniger μπορεί να χρησιμοποιείται επίσης για λόγους πρόληψης: μια δόση κάθε 2000 χιλιόμετρα φροντίζει να μην δημιουργούνται καν νέα ιζήματα.

Το προϊόν καθαρισμού Injection Reiniger της LIQUI MOLY υποβλήθηκε σε δοκιμές από το γερμανικό ινστιτούτο δοκιμών Automobile Prüftechnik Landau (APL), το οποίο διενεργεί κατά κύριο λόγο δοκιμές κινητήρων για κατασκευαστές αυτοκινήτων. Στην αρχή, οι μηχανικοί ήταν επιφυλακτικοί για τη δράση των πρόσθετων. Αλλά τα αποτελέσματα των δοκιμών τούς έπεισαν – σε τέτοιον βαθμό μάλιστα, που τώρα και οι ίδιοι χρησιμοποιούν το Injection Reiniger, για να απομακρύνουν τα ιζήματα από τους κινητήρες που υποβάλλουν σε δοκιμές.

Στην πατρίδα της τη Γερμανία, η LIQUI MOLY είναι αδιαμφισβήτητος ηγέτης στην αγορά των πρόσθετων.