Πρόσθετο από τη LIQUI MOLY ειδικά για οχήματα pick-up

Προκειμένου τα οχήματα εργασίας να διατηρούν την ιπποδύναμή τους στα ύψη, η γερμανική εταιρεία LIQUI MOLY που εξειδικεύεται στα λάδια και τα πρόσθετα ανέπτυξε μια σειρά πρόσθετων ειδικά για οχήματα pick-up. Με αυτά, ο κινητήρας διατηρείται δυνατός και αποτρέπεται η αργή και σταθερή απώλεια ισχύος. «Αυτό βοηθά σε καθημερινή βάση, αλλά και σε καταστάσεις όπου το pick-up καλείται να αποδώσει την πλήρη ισχύ του», δηλώνει ο David Kaiser, διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης στη LIQUI MOLY.

Το Truck Series έρχεται να αντιμετωπίσει ένα ευρέως διαδεδομένο πρόβλημα: την αργή και σταθερή απώλεια ισχύος. Εξαιτίας των ιζημάτων στο εσωτερικό του κινητήρα, η καύση επιδεινώνεται, γιατί ο ψεκασμός του καυσίμου δεν είναι πλέον τόσο λεπτός. Το αποτέλεσμα: μικρότερη ισχύς, υψηλότερη κατανάλωση καυσίμου και ακόμη περισσότερα ιζήματα. Ένας φαύλος κύκλος. Επειδή πρόκειται για μια αργή και σταθερή διαδικασία, συχνά ο οδηγός δεν παρατηρεί τίποτα.Το Truck Series της LIQUI MOLY αντιμετωπίζει την πηγή του προβλήματος. Τα πέντε πρόσθετα βενζίνης, πετρελαίου και λαδιού φροντίζουν οι δυνατοί κινητήρες να παραμένουν δυνατοί. Ένας από τους πρώτους που είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει τα νέα πρόσθετα ήταν ο οδηγός αγώνων Baja Armin Schwarz: «Χρησιμοποιώ και τα πέντε πρόσθετα και στο ιδιωτικό μου ντιζελοκίνητο pick-up, αλλά και στο βενζινοκίνητο pick-up για τους αγώνες. Το δεύτερο είναι ένα Ford Raptor Racing Trophy Truck με 960 PS, το οποίο πραγματικά αντεπεξέρχεται σε οποιοδήποτε έδαφος. Αυτά τα πρόσθετα είναι ακατανίκητα, όταν θέλω να διατηρήσω την ισχύ των οχημάτων μου πολύ ψηλά και να τα προστατέψω απ’ όλες τις αντιξοότητες.»

Το Truck Series Complete Diesel System Cleaner είναι ένα αποτελεσματικό πρόσθετο καθαρισμού, που απαλλάσσει το σύστημα καυσίμου και τον θάλαμο καύσης από τα ιζήματα. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείται κατά διαστήματα, π.χ. κατά την αλλαγή λαδιών, όπως επίσης και όταν παρουσιάζονται προβλήματα, δηλαδή ο κινητήρας είναι θορυβώδης στο ρελαντί, δεν αποδίδει πλέον τη μέγιστη ισχύ του ή βγάζει σύννεφα καπνού. Το Truck Series Complete Diesel System Cleaner προστίθεται απλώς στο ρεζερβουάρ.

Για συνεχόμενη χρήση έχει σχεδιαστεί το Truck Series Diesel Performance and Protectant. Πρόκειται για ένα προϊόν με πολλά χαρίσματα, καθώς δεν απομακρύνει μόνο τα ιζήματα, αλλά αποτρέπει και τον σχηματισμό νέων, ενώ αυξάνει επίσης τον αριθμό κετανίου. Το αντίστοιχο προϊόν για τους βενζινοκινητήρες είναι το Truck Series Complete Fuel Cleaner. Με αυτό, ο κινητήρας λειτουργεί πιο αθόρυβα και η κατανάλωση μειώνεται. Όσο πιο παλιό είναι το όχημα και όσο μεγαλύτερη η ισχύς λειτουργίας, τόσο μεγαλύτερη είναι και η δράση των πρόσθετων. Οι μεγάλες συσκευασίες των 500 ml έχουν προσαρμοστεί στη χωρητικότητα του ρεζερβουάρ των συγκεκριμένων οχημάτων. Προσθέστε απλώς μια συσκευασία κάθε 2000 χιλιόμετρα στο ρεζερβουάρ.

Το τέταρτο πρόσθετο της νέας σειράς Truck είναι το DPF Protector. Αν το φορτηγάκι κινείται κυρίως σε σύντομες διαδρομές και μέσα στην πόλη, η θερμοκρασία του φίλτρου σωματιδίων ντίζελ δεν φτάνει στην απαιτούμενη τιμή για να ξεκινήσει η αυτόματη αναγέννηση. Το αποτέλεσμα: το φίλτρο βουλώνει πρόωρα. Το DPF Protector μειώνει την απαιτούμενη θερμοκρασία για την αυτόματη αναγέννηση, έτσι ώστε το φίλτρο να παραμένει ελεύθερο.

Το πέμπτο πρόσθετο της νέας σειράς Truck είναι το Oil Treatment. Περιέχει σωματίδια MoS2 ως στερεό λιπαντικό, τα οποία προστατεύουν με αξιοπιστία τον κινητήρα από τη φθορά. Αυτό δεν είναι σημαντικό μόνο κατά την εκκίνηση, όταν το λάδι δεν έχει φτάσει ακόμη σε όλα τα μέρη του κινητήρα και υπάρχει τριβή μέταλλο με μέταλλο. Ακόμη και σε συνθήκες ακραίας καταπόνησης του κινητήρα, φροντίζει ο κινητήρας να μην υφίσταται καμία ζημιά. Και προστατεύει τον κινητήρα ακόμη και όταν η στρώση λιπαντικού καταστραφεί.

«Τα πρόσθετα της σειράς Truck είναι πανίσχυρα προϊόντα για πανίσχυρα οχήματα», λέει ο David Kaiser. «Βοηθούν στην εκτέλεση και της πιο σκληρής εργασίας με απόλυτη αξιοπιστία.»