Το Michelin Challenge Design, συνδέει το παρελθόν με το μέλλον της βιώσιμης κινητικότητας

Το 2020, η Michelin θα γιορτάσει τον 20ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Design, το Michelin Challenge Design, συνδέοντας το παρελθόν με το μέλλον της βιώσιμης κινητικότητας. Το θέμα του Michelin Challenge Design 2020 – με τίτλο Upcycle – θα αποτελέσει μια πρόκληση για τους συμμετέχοντες, οι οποίοι καλούνται να εμπνευστούν από βραβευμένα  έργα του διαγωνισμού των τελευταίων δύο δεκαετιών.

Με στόχο να υπογραμμίσει το ρόλο που παίζει το design στη βιώσιμη κινητικότητα, η Michelin καλεί καλλιτέχνες, designers, μηχανικούς, αρχιτέκτονες, πολεοδόμους ή όποια άλλη ομάδα ενδιαφέρεται, να αντλήσουν έμπνευση από μια ή περισσότερες από τις 300  προηγούμενες  βραβευμένες συμμετοχές του Michelin Challenge Design. 

Τα σχέδια που θα υποβληθούν θα πρέπει να προτείνουν μία νέα προσέγγιση που να αυξάνει την κοινωνική, την περιβαλλοντική και την οικονομική αξία τους.

Οι τρεις νικητές θα τιμηθούν σε ειδική τελετή κατά τη διάρκεια του Movin’On Summit, που θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 5 Ιουνίου 2020, στο Μόντρεαλ. Εκεί θα παρουσιαστούν  οι νικητήριες συμμετοχές και τα design portfolios, που θα αναδειχθούν από τους κριτές του Michelin Challenge Design και τους κορυφαίους σχεδιαστές της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το πρόγραμμα Michelin Challenge Design δημιουργήθηκε από τη Michelin το 2001,  με σκοπό να ενθαρρύνει και να αναδείξει νέους designers σε όλον τον κόσμο. Σύντομα,  έγινε ένας από τους πιο διάσημους διαγωνισμούς design παγκοσμίως. Την κριτική επιτροπή του προγράμματος απαρτίζουν επικεφαλής σχεδιαστικών ομάδων των μεγάλων κατασκευαστών από τον τομέα της κινητικότητας, ενώ πρόσφατα προστέθηκαν ειδικοί για τη βιώσιμη κινητικότητα από όλον τον πλανήτη.

Μέσα από τους πρώτους 19 διαγωνισμούς, η Michelin έχει λάβει περισσότερες από 14.000  συμμετοχές από 134 χώρες.

Στα προηγούμενα θέματα του Michelin Challenge Design συμπεριλαμβάνονταν η ηλεκτροκίνηση (2010), τα ελαφρά οχήματα (2013), τα αυτόνομα και ημιαυτόνομα οχήματα (2014), η κινητικότητα για όλους (2016) και η κινητικότητα στα mega αστικά κέντρα (2019).

Η επιτυχία του προγράμματος Michelin Challenge Design οφείλεται στην επιλογή των θεμάτων αλλά και στο γεγονός ότι οι designers από όλον τον κόσμο, η κριτική επιτροπή και το Movin’On Summit έχουν αγκαλιάσει το θεσμό.

Οι τελευταίοι νικητές και φιναλίστ προέρχονται από τη Νότια Κορέα, την Ινδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Ρωσία, την Αλγερία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιταλία, τη Γερμανία, την Κολομβία, τη Γαλλία, τη Βραζιλία, την Ινδονησία, το Βέλγιο, την Τουρκία, το Μεξικό, την Αλβανία και το Μπαχρέιν.

Για να δείτε προηγούμενες συμμετοχές του Michelin Challenge Design που διακρίθηκαν, κάντε κλικ εδώ: https://www.michelinchallengedesign.com/the-challenge-for-2020/previous-entries/

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το Movin’On, κάντε κλικ εδώ: https://www.movinonconnect.com/en/

Οι αιτήσεις ενδιαφέροντος στο Michelin Challenge Design ξεκίνησαν ήδη. Οι συμμετοχές θα μπορούν να υποβληθούν στο www.michelinchallengedesign.com από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι την 1η Μαρτίου 2020.