Η Ford Mustang χρησιμοποιεί μαγνητικό υγρό στα αμορτισέρ για βελτιωμένη ποιότητα κύλισης

Είναι το στοιχείο που βοηθά τους αθλητές με τεχνητά κάτω άκρα να μένουν σταθεροί,κάνοντας snowboard και σκι. Και τώρα, αναβαθμίζει την οδηγική εμπειρία με μία Ford Mustang.Διαβάστε εδώ:

Η Ford Αποκαλύπτει τη νέα Ευρωπαϊκή Ford Mustang

Για άτομα με τεχνητά κάτω άκρα που ξεκινούν πάνω από το ύψος του γονάτου, το μαγνητοροϊκό υγρό [Magnetorheological fluid (MRF)] βελτιώνει τους συνδέσμους των τεχνητών γονάτων ώστε να απορροφούν καλύτερα τους κραδασμούς – και τους επιτρέπει να αντιδρούν ταχύτερα μετά από  μία ανώμαλη ‘προσγείωση’.

Η χρήση MRF στα αμορτισέρ της ανάρτησης MagneRide® της Mustang, εξασφαλίζει μία απολαυστική οδηγική εμπειρία με ομαλή συμπεριφορά και ποιότητα κύλισης. Αισθητήρες παρακολουθούν τις οδικές συνθήκες και ηλεκτρομαγνήτες ελέγχουν αιωρούμενα σωματίδια σιδήρου στο λάδι των αμορτισέρ. Το μαγνητικό πεδίο που παράγεται, προσαρμόζεται αυτόματα 1.000 φορές το δευτερόλεπτο για να ευθυγραμμίσει τα σωματίδια σε κάθε αμορτισέρ, ώστε να είναι σκληρότερα για μεγαλύτερη ακρίβεια στο στρίψιμο ή πιο μαλακά για περισσότερη άνεση στο ταξίδι.

«Οι αθλητές αγωνίζονται σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες όπου ο έλεγχος είναι το παν. Παρομοίως, με την Mustang, η ανάρτηση MagneRide® βοηθά τους οδηγούς να αντιδρούν σε μεταβολές σε πραγματικό χρόνο, με την κατάλληλη απόκριση για κάθε περίπτωση» δήλωσε ο Joe Bakaj, vice president, Product Development, Ford Ευρώπης.

Η κομψότερη, ταχύτερη και πιο προηγμένη τεχνολογικά νέα Ford Mustang διαθέτει πιο αθλητικό στυλ, προσφέρεται με κινητήρα 5.0L Ford V8 που αποδίδει 450 ίππους και έχει επιτάχυνση 0‑100 km/h σε 4,3 δευτερόλεπτα.

Mάθε λεπτομέρειες στο www.ford.gr