Τα αυτόνομα οχήματα της Hyundai θα είναι εξοπλισμένα με συστήματα ραντάρ επόμενης γενιάς

Η Hyundai CRADLE, το επιχειρησιακό καινοτόμο εγχείρημα της Hyundai Motor Company, ανακοίνωσε ότι επενδύει στη Metawave Corporation για την κατασκευή “έξυπνων” ραντάρ για αυτόνομα οχήματα. Η Metawave καινοτομεί στον τομέα ανίχνευσης των ραντάρ, αξιοποιώντας προσαρμοσμένα metamaterials (συμβατικά υλικά που χρησιμοποιούν μηχανικές κατασκευές με μοναδικές ηλεκτρομαγνητικές ιδιότητες που δεν βρίσκουμε στη φύση) και τεχνητή νοημοσύνη (AI) για τη δημιουργία έξυπνων ραντάρ.
Η Hyundai παρακολουθεί/αξιολογεί στενά τις νέες τεχνολογίες, όπως το ραντάρ υψηλής απόδοσης Metawave με δυνατότητα 3D απεικόνισης, για μελλοντικές αυτόνομες πλατφόρμες.

“Η τεχνολογία ραντάρ επόμενης γενιάς μπορεί να χρησιμοποιήσει προηγμένους αλγόριθμους για ανίχνευση και ταξινόμηση αντικειμένων”, δήλωσε ο κ. John Suh, Αντιπρόεδρος της Hyundai CRADLE. “Ένα νέο σύστημα ραντάρ που μπορεί να αυξήσει την ανάλυση και την ακρίβεια με έναν κινητήρα AI θα αποτελέσει μια ανατρεπτική τεχνολογία”.

Οι τρεις αισθητήρες είναι σήμερα τα θεμελιώδη στοιχεία του βασικού συστήματος διαχείρισης  για την αυτόνομη οδήγηση αυτοκινήτων: κάμερα, LiDAR και ραντάρ. Η κάμερα είναι αισθητήρας πολύ υψηλής ανάλυσης, αλλά δεν μπορεί να δει αντικείμενα πέραν των 50 μέτρων. Το LiDAR επεκτείνει τη δυνατότητα στα περίπου 150 μέτρα, με δυνατότητες απεικόνισης αρκετά υψηλής ανάλυσης. Τόσο η κάμερα όσο και το LiDAR επηρεάζονται από κακές καιρικές συνθήκες και βρώμικους δρόμους. Το ραντάρ, από τη φύση του, λειτουργεί με χαμηλότερη συχνότητα και “βλέπει” τα αντικείμενα σε μεγάλες αποστάσεις γρηγορότερα και σε όλες τις καιρικές συνθήκες και τις συνθήκες οδήγησης. Το σημερινό ραντάρ δεν μπορεί να καλύψει ευρείες γωνίες σε μεγάλες αποστάσεις και δεν διαθέτει την ανάλυση για να διαφοροποιήσει τα αντικείμενα. Χρειάζεται μεγάλο αριθμό κεραιών και δαπανηρά τσιπ για να τρέξουν τα σύνθετα ψηφιακά σήματα. Αυτός ο τύπος συστήματος απαιτεί χρόνο και ενέργεια, καθιστώντας τον αναποτελεσματικό. Η εξελιγμένη πλατφόρμα ραντάρ της Metawave, η WARLORD, χρησιμοποιεί μόνο μία κεραία και ωθεί την πολυπλοκότητα του αναλογικού χώρου, χρησιμοποιώντας εξαιρετικά γρήγορες και ακριβείς απαντήσεις.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ