Το πρώτο ηλεκτροκίνητο Ford Bronco δεν είναι της Ford (+videos)

Κοινοποίησε το άρθρο

Η αγορά των κλασικών αυτοκινήτων ανθίζει καθώς λεφτά υπάρχουν και αυτά θα πρέπει να ξοδευτούν με τον έναν ή άλλον τρόπο. Κλασικά όμως δεν είναι μόνο οι ιταλίδες καλλονές αλλά και τα Land Rover Defender, Ford Bronco ή Chevrolet K5 Blazer που όσο άοσμα και άχρωμα γίνονται τα μοντέρνα τζιπ τόσο πιο περιζήτητα γίνονται αυτά.

 

 

Το κλασικό Bronco, είναι ένα από αυτά τα αυτοκίνητα προηγούμενων  δεκαετιών που έχει τροποποιεί ποικιλοτρόπως όπως για παράδειγμα προσφάτως από την  Zero Labs Automotive που εδρεύει στην πολιτεία της Καλιφόρνια.  Η  Zero Labs ανακατασκεύασε από το μηδέν το  Ford Bronco επενδύοντάς το με ανθρακόνημα, χειροποίητα πάνελ από ξύλο καρυδιάς, δέρμα άριστης ποιότητας και το κυριότερο εφοδιάζοντάς το με μια μπαταρία lithium-ion 70 kWh η οποία  τροφοδοτεί έναν μαγνητικό κινητήρα εναλλασσόμενου ρεύματος απόδοσης 360 ίππων.

Το 4κινητο, 5ταχυτο τζιπ φοράει ρυθμιζόμενες αναρτήσεις Fox, φρένα Brembo με  6πίστoνες δαγκάνες, μπρος-πίσω διαφορικά Currie και μπορεί με μια φόρτιση να διανύσει 306 χιλιόμετρα. Η   Zero Labs Automotive θα κατασκευάσει 150 κομμάτια και ενώ ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί η τιμή,  οι παραγγελίες ξεκίνησαν. Φήμες θέλουν το πρώτο ηλεκτροκίνητο Ford Bronco να κοστίζει πάνω-κάτω 300.000 ευρώ .