Ποιες ασφαλιστικές συμμετέχουν στο σύστημα φιλικού διακανονισμού ;

Συνολικά 27 ασφαλιστικές εταιρίες, εκ των οποίων 3 είναι ασφαλιστικές εταιρίες με καθεστώς Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών (ΕΠΥ) συμμετέχουν στο σύστημα φιλικού διακανονισμού τροχαίων ατυχημάτων, γνωστό ως ΣΑΠ, των ασφαλιστικών εταιριών που διαχειρίζεται η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Alfa Romeo Montreal: Δεσποινίς… ετών 50!

0
Η ομορφιά μιας Alfa Romeo είναι αιώνια και η Montreal, που φέτος μπαίνει στην 5η δεκαετία της, επιβεβαιώνει με τον πλέον εμφατικό τρόπο αυτό τον κανόνα, συμβάλλοντας με τον...

Alessandro Zanardi : Μάθε να διακρίνεις τις θετικές πλευρές σε κάτι

0
Οι κοινωνίες σε όλο τον κόσμο βρίσκονται αντιμέτωπες με μία δύσκολη κατάσταση, μία πρωτόγνωρη πρόκληση. Σε πολλές περιοχές η ζωή φαίνεται να έχει σταματήσει...

Retro Stories: Renault 5

0
Στις αρχές της δεκαετίας του 1970, προτού αρχίσει να χρησιμοποιείται ο όρος “supermini”,  κάποιες αυτοκινητοβιομηχανίες είχαν παρουσιάσει μοντέλα που κάλυπταν αυτήν ακριβώς την κατηγορία. Ανάμεσα...
Ο φιλικός διακανονισμός είναι ένα σύστημα αποζημίωσης μετά από τροχαίο ατύχημα, που επιτρέπει στον αναίτιο ασφαλισμένο (αυτόν δηλαδή που δεν έχει υπαιτιότητα για το ατύχημα) να αποζημιωθεί από τη δική του ασφαλιστική εταιρία, αντί για την εταιρία του υπαίτιου οδηγού.
Ο φιλικός διακανονισμός καθιερώθηκε κατά κύριο λόγο για τη διευκόλυνση και καλύτερη εξυπηρέτησή σας σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος, καθώς έχει μια σειρά από πλεονεκτήματα:
 • Λιγότερες και πιο άμεσες διαδικασίες για σας.

 • Ταχύτερη καταβολή της αποζημίωσης που δικαιούστε.

 • Μικρότερη ανάγκη για προσφυγή, δική σας ή της εταιρίας σας, στα δικαστήρια, με τη μείωση του σχετικού κόστους που συνεπάγεται αυτό.

 • Λιγότερες διενέξεις ανάμεσα σε σας και άλλες ασφαλιστικές εταιρίες.

 • Δυνατότητα να αποζημιωθείτε από την εταιρία που εσείς οι ίδιοι επιλέξατε, έχοντας προφανώς δική σας άποψη για την ποιότητα των υπηρεσιών της.

Ο φιλικός διακανονισμός ισχύει από την 1η Μαΐου 2000, όταν οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ασφάλιση Αυτοκινήτων στην Ελλάδα, προχωρώντας σε μια Συμφωνία Κυρίων, καθιέρωσαν αυτό το σύστημα αποζημίωσης, απαλλάσσοντάς σας από την ανάγκη να στραφείτε κατά της ασφαλιστικής επιχείρησης του υπαίτιου οδηγού.

Η Συμφωνία καθιερώνει Σύστημα Άμεσης Πληρωμής ( Σ.Α.Π.) στην περίπτωση τροχαίου ατυχήματος, εφόσον και οι δύο εμπλεκόμενες ασφαλιστικές εταιρίες έχουν προσχωρήσει σ’ αυτήν. Πρόκειται για μια Συμφωνία Κυρίων ανοικτή σε όλες τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες Ασφάλισης Αυτοκινήτων.Η εφαρμογή του Συστήματος Άμεσης Πληρωμής ξεκίνησε το 2000 με την αποζημίωση ατυχήματος μόνο με υλικές ζημιές, ενώ μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2005 επεκτάθηκε και στα ατυχήματα που προκαλούν μικρές σωματικές βλάβες.

Δείτε την λίστα 

 1. ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ Ε.Ε.Α.Ζ. ΑΕ
 2. ΔΥΝΑΜΙΣ Α.Ε.Γ.Α.
 3. ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ Α.Α.Α.Ε.
 4. ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ Α.Ε.Γ.Α.
 5. ALLIANZ ΕΛΛΑΣ Α.Α.Ε
 6.  INTERLIFE SA Α.Α.Ε.Γ.Α.
 7. GENERALI HELLAS A.A.E.
 8. ΝP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ-ΝΕΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΑΕΑΕ
 9. INTERASCO Α.Ε.Γ.Α.
 10.  PRIME INSURANCE LTD
 11. EURO INSURANCES DAC
 12.  AIG EUROPE S.A.
 13.  Hellas Direct INSURANCE LTD
 14. CITY INSURANCE SA (15/2/2020)
 15.  QIC EUROPE LTD
 16. Η ΕΘΝΙΚΗ Α.Ε.Ε.Γ.Α.
 17. ΑΧΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΕ
 18. ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΙΣ Α.Ε.Ε.Γ.Α.- ΜΙΝΕΤTΑ
 19. ΟΡΙΖΩΝ Α.Ε.Γ.Α.
 20. GROUPAMA ΦΟΙΝΙΞ A.E.A.E.
 21. ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ Α.Ε.Γ.Α.
 22. ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε.Ε.Γ.Α.
 23. ΕΥΡΩΠΗ Α.Ε.Γ.Α.
 24. EUROLIFE ERB ΑΕΓΑ
 25. ERGO ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.
 26. PERSONAL INSURANCE Α.Ε.Γ.Α.
 27.  ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝ.Π.Ε.