RENAULT Captur 2024: Αναβάθμιση ουσίας

Κοινοποίησε το άρθρο

Με ανανεωμένη εμφάνιση, αναβαθμισμένη τεχνολογία άνεσης και ασφάλειας, αλλά διατηρώντας τα στοιχεία που το έχουν κάνει επιτυχημένο, έρχεται το RENAULT Captur

 

 

Ένα από τα πιο επιτυχημένα αυτοκίνητα της δημοφιλούς κατηγορίας των Β-SUV, αναμφίβολα είναι το Captur. Το οποίο εμφανίστηκε το 2013 και με το πέρασμα των χρόνων, γινόταν όλο και πιο…SUV. Και μόνο τυχαίο δεν είναι ότι έχει πουλήσει πάνω από δύο εκατομμύρια μονάδες, σε 90 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Είναι ευέλικτο, συμπαγές εξωτερικά, με μήκος 4,23 μ. και με ευρύχωρο εσωτερικό που προσαρμόζεται σε όλες τις ανάγκες του χρήστη. Παράλληλα, παραμένει ιδανικό για οδήγηση είτε στην πόλη είτε στον ανοιχτό δρόμο, έχοντας σχετικά υψηλή θέση οδήγησης. Κάτι που αρέσει στους χρήστες του, καθώς επιτρέπει εύκολη πρόσβαση στο όχημα και καλή περιφερειακή ορατότητα του δρόμου.

Διατηρώντας όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, τώρα ανανεώνεται σημαντικά. Το νέο Captur υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της RENAULT, με κομψό και δυναμικό αποτέλεσμα. Η πιο σημαντική διαφοροποίηση εντοπίζεται στο μπροστινό μέρος, με τη μάσκα να του εξασφαλίζει μια περισσότερο premium εμφάνιση.

Το νέο Captur διατηρεί την ευελιξία του, τις διχρωμίες του αμαξώματος και το πληθωρικό εσωτερικό του, μαζί με πολλά στοιχεία «έξυπνου» εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας. Παράλληλα με αυτές τις ιδιότητες, η νέα γενιά του αποκτά μια σειρά από καινούρια χαρακτηριστικά.

Όπως η προσθήκη της κορυφαίας έκδοσης esprit Alpine, η οποία είναι πιο εκφραστική μέσα και έξω, προσφέροντας κομψότητα και σπορ στοιχεία.

Η καμπίνα του Captur, εξοπλίζεται με νέες ταπετσαρίες και νέες οθόνες στο ταμπλό. Ανάλογα την έκδοση, είναι, πλέον, διαθέσιμο το σύστημα πολυμέσων OpenR Link με ενσωματωμένες υπηρεσίες Google, πάνω στο πιο update λογισμικό τεχνολογίας Android Automotive 12.

Η εντελώς νέα ηλεκτρονική αρχιτεκτονική αναβαθμίζει την ασφάλεια καθώς υιοθετεί μια σειρά 28 βοηθημάτων οδήγησης τελευταίας. Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται και η προγνωστική υβριδική λειτουργία οδήγησης και το συστήματος Active Driver Assist, για αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2.

Βελτιώσεις έχουν γίνει στο σύστημα κίνησης και στο τιμόνι, ενώ, ανάλογα με την έκδοση, θα είναι και το σύστημα Extended Grip. Το οποίο βελτιώνει την πρόσφυση σε όλες τις συνθήκες οδήγησης.

Το νέο RENAULT αναμένεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2024, με μια γκάμα πέντε κινητήρων. Σε αυτές συμπεριλαμβάνεται και η έκδοση διπλού καυσίμου (βενζίνης – LPG) με κινητήρα Turbo 1.0 λίτρου και 100 ίππους. Θα υπάρχει ακόμα μια έκδοση 1.0 TCE με 90 ίππους και δύο 1.3 mild hybrid με 140 και 160 ίππους. Αλλά και η πλήρως υβριδική E-Tech, με ατμοσφαιρικό κινητήρα 1.6 λίτρων με 145 ίππους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

F1- GP Σιγκαπούρης 2026: Κυρίαρχος ο Verstappen

0
Ο Max Verstappen κατέκτησε την πρώτη νίκη της καριέρας του στη Σιγκαπούρη με τη RED BULL.

F1- GP Σιγκαπούρης 2026: Ασταμάτητος ο Verstappen επικράτησε σε Σπριντ και pole position

0
Ο Max Verstappen πήρε τη νίκη στο Σπριντ αλλά και την pole position στο γκραν πρι της Σιγκαπούρης, μπροστά από τις FERRARI. Δείτε τα αποτελέσματα.

WRC: Οι 10 πιο συγκινητικές κατακτήσεις τίτλου (video)

0
Δείτε ένα video με τις πιο συγκινητικές κατακτήσεις τίτλου στην ιστορία του WRC.

BMW iX4: Ηλεκτρικό SUV coupe με 828 χλμ. αυτονομία και 612 ίππους – Τιμές

0
Η νέα BMW iX4 έρχεται το 2027 με αυτονομία έως 828 χλμ. φόρτιση 400 kW και κορυφαία έκδοση την M60 xDrive με 612 ίππους και 0-100 χλμ./ώρα σε 3,9’’.

GEELY Monjaro EM-i: Έρχεται στην Ευρώπη το νέο υβριδικό SUV για οδήγηση…πέρα από τα...

0
Το GEELY Monjaro EM-i κάνει ευρωπαϊκή πρεμιέρα και φιλοδοξεί να γίνει σημείο αναφοράς στα plug-in υβριδικά D-SUV, έχοντας υψηλή τεχνολογία και κορυφαία άνεση.     Η GEELY...

Η ALPINE έρχεται στην Ελλάδα με δύο ηλεκτρικά «όπλα» – A290 και A390

0
Η ALPINE έρχεται στην ελληνική αγορά με τα ηλεκτρικά A290 και A390. Όλα τα χαρακτηριστικά, οι επιδόσεις και η αυτονομία των δύο νέων μοντέλων.

WRC: Το ημερολόγιο του 2027 – Πότε θα διεξαχθεί το Ράλι Ακρόπολις

0
Ο Ράλι Ακρόπολις του 2027 θα αποτελέσει τον έβδομο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA, σε ένα διευρυμένο ημερολόγιο 15 διοργανώσεων.

Νέοι συρμοί στον ΗΣΑΠ: Ξεκίνησε η μεγάλη αναβάθμιση της Γραμμής 1 – Τι αλλάζει...

0
Ο πρώτος πλήρως ανακατασκευασμένος συρμός της Γραμμής 1 μπήκε σε κυκλοφορία. Τι νέο φέρνει στους επιβάτες και πότε ολοκληρώνεται η αναβάθμιση των 14 συρμών.