TOYOTA Prius: Plug-in Hybrid το νέο μοντέλο

Κοινοποίησε το άρθρο

Η πέμπτη γενιά του TOYOTA Prius, είναι πιο αεροδυναμική, με νέες τεχνολογίες και ισχυρότερο κινητήρα.

Το ΤΟΥΟΤΑ Prius, όταν λανσαρίστηκε το 1997, ήταν ένα από τα πρώτα υβριδικά μοντέλα. Ήταν το αυτοκίνητο που ουσιαστικά εισήγαγε τότε, την ηλεκτροκίνηση. Τώρα, ήρθε η ώρα για ανανέωση, με τη νέα γενιά του να διατίθεται αποκλειστικά σε Plug-in Hybrid έκδοση στην Ευρώπη.
Το καινούργιο μοντέλο διαθέτει τη νέα γενιά του συστήματος Plug-in Hybrid της ιαπωνικής φίρμας, που προσφέρει αυξημένη απόδοση χάρη στην υψηλής χωρητικότητας μπαταρία.
Ο δίλιτρος θερμικός κινητήρας παράγει 148 ίππους και συνδυάζεται με ένα νέο ηλεκτροκινητήρα 160 ίππων (120kW), ο οποίος βρίσκεται εγκατεστημένος στο εμπρός μέρος. Η συνολική ισχύς των 223 ίππων, είναι εντυπωσιακά αυξημένη συγκριτικά με τους 122 ίππους της τωρινής Plug-in Hybrid έκδοσης.
Με στόχο να καλύπτει τις περισσότερες καθημερινές διαδρομές αποκλειστικά ηλεκτρικά, η ηλεκτρική αυτονομία έχει αυξηθεί πάνω από 50 % συγκριτικά με της τρέχουσας γενιάς. Αυτό οφείλεται σε μια νέα μπαταρία ιόντων λιθίου 13.6 kWh. Οι κυψέλες υψηλότερης ενεργειακής πυκνότητας επιτρέπουν βελτιστοποιημένο σχεδιασμό και επομένως οι διαστάσεις της μπαταρίας είναι αρκετά συμπαγείς ώστε να τοποθετείται κάτω από το πίσω κάθισμα, χαμηλώνοντας το κέντρο βάρους. Καθαρή ενέργεια μπορεί επίσης να παράγεται προαιρετικά μέσω ηλιακών κυψελών στην οροφή.

Το σφηνοειδές σχήμα, του ΤΟΥΟΤΑ Prius που εισήγαγε η δεύτερη γενιά του έχει εξελιχθεί, υιοθετώντας πιο μοντέρνες γραμμές. Δείχνει περισσότερο…κουπέ έχοντας μειωμένο ύψος κατά 50 χλστ. μετακινώντας την κορυφή της οροφής προς τα πίσω και υιοθετώντας ελαστικά μεγαλύτερης διαμέτρου, έως 19 ιντσών.
Το συνολικό μήκος έχει μειωθεί κατά 46 χλστ. αλλά το μεταξόνιο αυξήθηκε κατά 50 χλστ. και το πλάτος κατά 22 χλστ.
Στο ευρύχωρο εσωτερικό, η θέση οδήγησης είναι χαμηλότερη, δημιουργώντας πιο σπορ αίσθηση, ενώ οι ενδείξεις και τα χειριστήρια είναι εργονομικά τοποθετημένα.
Μια νέα οθόνη TFT LCD επτά ιντσών είναι τοποθετημένη στο οπτικό πεδίο του οδηγού, το βλέμμα του οποίου παραμένει σταθερά προσηλωμένο στο δρόμο.

Το νέο ΤΟΥΟΤΑ Prius αναμένεται στην Ευρώπη την άνοιξη του 2023.