GAC Car Culture #2 Van Life: Απόδραση στο…μέλλον – Video

Κοινοποίησε το άρθρο

Το GAC Car Culture #2 Van Life, είναι ένα αυτόνομο όχημα για τις μελλοντικές αποδράσεις, που χρησιμοποιεί τη θέση των αστεριών για να βρει το δρόμο του!

 

 

Η Guangzhou Automobile Group (GAC Group), είναι μια κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία η οποία ιδρύθηκε το 1954. Σήμερα είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων στην Κίνα, με περισσότερες από 2 εκατομμύρια ετήσιες πωλήσεις, ενώ το 50% της εταιρείας ανήκει πλέον στην TOYOTA.
Στην προσπάθειά της να εξευρωπαϊστεί, από το 2022 διαθέτει σχεδιαστικό στούντιο και στο Μιλάνο. Το τελευταίο έργο του GAC R&D Centre Europe ονομάζεται Car Culture #2 Van Life.

Η ιδέα ήταν να δημιουργηθεί ένα όχημα που θα επιτρέπει στους ανθρώπους να ταξιδεύουν σε μεγάλες αποστάσεις και να πηγαίνουν όπου θέλουν. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα συμπαγές φορτηγό, με αρκετές βελτιώσεις βέβαια. Είναι ιδανικό για μεγάλα ταξίδια, παρέχοντας και εξωτερικό χώρο διαβίωσης!

Φυσικά είναι ηλεκτροκίνητο. Το Van Life διαθέτει μια νέας γενιάς μπαταρία, η οποία είναι ασφαλέστερη, πιο αποτελεσματική, μεγαλύτερης διάρκειας και πιο φιλική προς το περιβάλλον από τις παραδοσιακές μπαταρίες ιόντων λιθίου. Τα περισσότερα μέρη του αυτοκινήτου είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα απορρίμματα όπως πλαστικό, αλουμίνιο και ανθρακονήματα, γεγονός που το καθιστά ελαφρύ και με μεγάλη αυτονομία.

Η εσωτερική σχεδίαση ενσωματώνει την ιδέα του τροχιακού πλαισίου, με μια δομή που περιβάλλει την καμπίνα και επιτρέπει την εύκολη προσάρτηση και αποκόλληση διαφόρων αντικειμένων. Από βασικά αντικείμενα όπως τσάντες και smartphone μέχρι προσαρμοσμένα στοιχεία όπως δίσκοι και αιώρα, οτιδήποτε μπορεί να συνδεθεί ή να προσαρτηθεί εύκολα. Η καμπίνα είναι ευέλικτη και επιτρέπει ρυθμίσεις ύπνου σε μακρινά ταξίδια.

Στο πλάι του αμαξώματος, υπάρχουν ενσωματωμένοι πάγκοι οι οποίοι μπορούν να διπλωθούν και να…γλιστρήσουν έξω από το αυτοκίνητο. Επιπλέον, το πρωτότυπο αυτό μοντέλο διαθέτει επίσης την παγκόσμια τεχνολογία magsafe που επιτρέπει στους επιβάτες να φορτίζουν τις προσωπικές τους συσκευές ενώ τις χρησιμοποιούν.

Στο μπροστινό μέρος,που εκτίθενται στο φως του ήλιου, μπορεί να εγκατασταθεί ένας αρθρωτός εξοπλισμός. Αυτή η φυσική ενέργεια μπορεί στη συνέχεια να μετατραπεί σε ηλεκτρική ενέργεια ή να χρησιμοποιηθεί για να ζεστάνει νερό, κάνοντας το αυτοκίνητο ακόμα πιο φιλικό προς το περιβάλλον.

Για να πηγαίνει παντού, είναι εφοδιασμένο με ένα μοναδικό σύστημα πέλματος τροχών, που του επιτρέπει να διατηρεί πρόσφυση σε διάφορα εδάφη, όπως λάσπη, άμμος και βραχώδεις επιφάνειες.


Το GAC Car Culture #2 Van Life είναι ιδανικό για αποδράσεις σε άγνωστα μέρη. Γιατί το σύστημα πλοήγησης AD αναλαμβάνει την οδήγηση, ακόμη και σε απομακρυσμένες τοποθεσίες χωρίς δρόμο, χρησιμοποιώντας τη θέση των αστεριών στον ουρανό για να βρει το δρόμο του σε περίπτωση που δεν υπάρχει δίκτυο.

«Αυτό το πρωτότυπο αυτοκίνητο υπογραμμίζει πόσο υπέροχο είναι να μπορείς να πας όπου θέλεις. Πιστεύουμε ότι τα αυτοκίνητα δεν είναι απλώς αντικείμενα που μετακινούν τους ανθρώπους από το Α στο Β, αλλά και μηχανές που δημιουργούν καλές αναμνήσεις.» είπε ο Stéphane Janin, Διευθυντής της GAC Advanced Design Milan.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Φόρμουλα 1- Ισπανικό G.P. 2026: Ο Norris «έκλεψε» την pole στο Madring – Θρίλερ...

0
Ο Lando Norris πήρε την pole στο πρώτο Ισπανικό GP στο Madring, με Antonelli και Verstappen να ακολουθούν.

#80s challenge: Τα αυτοκίνητα που έγραψαν ιστορία στα ’80s

0
Τα δημοφιλέστερα αυτοκίνητα των ’80s στην Ελλάδα: FORD Escort, NISSAN Sunny, TOYOTA Corolla, VW GOLF και άλλα μοντέλα που σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή.

To μονοθέσιο της Φόρμουλα 1 που…πάει τρένο, στις ράγες του Μετρό (video)

0
Φόρμουλα 1 στις ράγες του Μετρό της Μαδρίτης! Η Red Bull έβαλε το ιστορικό RB8 σε ένα πρωτοποριακό project ενόψει του νέου Madring.     Ένα μονοθέσιο...

ZEEKR 9X: Το εξαθέσιο SUV των 120.000 ευρώ που θέλει να γίνει το “yacht”...

0
Το εξαθέσιο ZEEKR 9X Ultra AWD παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο ευρωπαϊκό κοινό στο Monaco Yacht Show, συνδυάζοντας Super Hybrid τεχνολογία, πολυτέλεια και εξοπλισμό υψηλού επιπέδου.

LAMBORGHINI Temerario Polizia: Το supercar «περιπολικό» των 920 ίππων

0
LAMBORGHINI Temerario με 920 ίππους για την ιταλική Αστυνομία. Το νέο υβριδικό supercar αναλαμβάνει αποστολές μεταφοράς οργάνων και ιατρικού υλικού.

Ράλι Χιλής 2026: Δείτε το shakedown

0
Δείτε το shakedown με το οποίο ουσιαστικά ξεκίνησε το Ράλι Χιλής, η εξέλιξη του οποίου αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στη μάχη του τίτλου για το WRC.

Η HYUNDAI παίζει…μπάλα στο UEFA Champions League – Μεγάλη συμφωνία έως το 2031

0
: Η HYUNDAI γίνεται επίσημος Automotive Partner του UEFA Champions League έως το 2031, φέρνοντας στο προσκήνιο το νέο ηλεκτρικό Ioniq 3.

VOLVO: Το σύστημα που προειδοποιεί για ατυχήματα, ζώα, πεζούς και έργα στον δρόμο

0
Η VOLVO αναβαθμίζει το Connected Safety με νέες προειδοποιήσεις για ατυχήματα, ζώα, πεζούς και έργα, ενώ προσθέτει Spatial Audio στο Apple CarPlay.