Τα DACIA γίνονται…Extreme

Κοινοποίησε το άρθρο

Με σχεδίαση εμπνευσμένη από τα στοιχεία της υπαίθρου, νέα υλικά και χαρακτηριστικά για…αποδράσεις, έρχονται τα DACIA Extreme.

Τα DACIA Etreme ουσιαστικά είναι νέες εκδόσεις των γνωστών μοντέλων της φίρμας, που ακολουθούν το πλάνο…Renaulution. Το συγκεκριμένο στρατηγικό πλάνο που παρουσιάστηκε από το Luca de Meo, CEO του Renault Group, τον Ιανουάριο του 2021και έθεσε ξεκάθαρα τον οδικό χάρτη για τη DACIA . Δηλαδή τη διεύρυνση του πεδίου δραστηριότητας μέσω της αξιοποίησης της επιτυχίας της μάρκας τα τελευταία 15 χρόνια, των αξιών της και της αντίληψης των επιθυμιών του σύγχρονου πελάτη.
Η DACIA, έχει ταυτιστεί πλέον με τις εξορμήσεις στην ύπαιθρο. Και οι εκδόσεις Extreme αναβαθμίζουν τον…εκδρομικό χαρακτήρα των μοντέλων.

Η έκδοση Extreme προσφέρει αποκλειστικά σχεδιαστικά στοιχεία και στα τέσσερα μοντέλα της φίρμας (Sandero Stepway, Jogger, Duster, Spring Electric 65). Εξωτερικά αυτά περιλαμβάνουν:

Νέα χρώματα για το αμάξωμα: Cedar Green για το Sandero Stepway, το Duster και το Jogger, Slate Blue για το the Spring, που έρχονται να προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα.

Στοιχεία βαμμένα σε απόχρωση Copper Brown (του χαλκού), ένα χρώμα που δημιουργήθηκε ειδικά για τις εκδόσεις Dacia Extreme. Το Copper Brown κοσμεί τα καλύμματα των εξωτερικών καθρεφτών, τα καπάκια στις πλήμνες των τροχών και το λογότυπο της DACIA στο πορτμπαγκάζ.
Διακοσμητικά στοιχεία με εμφάνιση «χαρτογραφίας». Το συγκεκριμένο μοτίβο βρίσκεται στα πλαϊνά αυτοκόλλητα και στα αυτοκόλλητα των πλευρικών αεραγωγών των Spring, Sandero Stepway και Jogger Extreme, αλλά και στα αυτοκόλλητα της μεσαίας κολώνας του Duster Extreme.

Μαύρες γυαλιστερές ζάντες αλουμινίου, 16 ιντσών στα Sandero Stepway και Jogger, 17 ιντσών για το Duster.

Τα εσωτερικά διακοσμητικά στοιχεία περιλαμβάνουν:
Καινούργιες υφασμάτινες ταπετσαρίες MicroCloud με απαλό ύφασμα και βελούδινη ύφη, το οποίο είναι εξαιρετικά ανθεκτικό και καθαρίζεται εύκολα. Έχει χρησιμοποιηθεί στο ταμπλό των Sandero Stepway και Jogger, καθώς και στα πάνελ των θυρών και στα καθίσματα των δύο αυτών μοντέλων και του Duster.
Διακοσμητικά στοιχεία με εμφάνιση «χαρτογραφίας» στα μαρσπιέ των θυρών καθώς και στα πίσω λαστιχένια πατάκια, σε εκείνα της 3ης σειράς του Jogger και στα εμπρός του Spring.
Διακόσμηση σε απόχρωση Copper Brown (του χαλκού) στα πάνελ των θυρών και στα πλαίσια των αεραγωγών.
Λογότυπο Dacia Link κεντημένο στα εμπρός καθίσματα.


Για αποδράσεις που απαιτούν και…διαμονή στη φύση υπάρχει το Sleep Pack! Το οποίο αποτελείται από ένα ξύλινο κουτί που είναι φτιαγμένο για να χωράει μέσα στο πορτμπαγκάζ του Jogger. Το κουτί αυτό ξεδιπλώνεται εύκολα και γρήγορα, σχηματίζοντας ένα μεγάλο διπλό κρεβάτι με το στρώμα του. Το στρώμα καλύπτει ολόκληρο το πίσω μέρος του εσωτερικού του αυτοκινήτου, από την πλάτη των μπροστινών καθισμάτων, πάνω από τα πίσω αναδιπλούμενα καθίσματα, μέχρι έξω και κάτω από την πόρτα του χώρου αποσκευών.


Ο χώρος για ύπνο είναι ιδιαίτερα μεγάλων διαστάσεων, καθώς έχει μήκος 190εκ., πλάτος έως 130εκ. και η απόστασή του από την οροφή είναι τουλάχιστον 60εκ. Όταν το κουτί του Sleep Pack είναι εντελώς κλειστό στο χώρο του πορτμπαγκάζ, το Jogger προσφέρει χωρητικότητα που φτάνει τα 220 λίτρα.
Η πόρτα του κουτιού του Sleep Pack μπορεί να ανοίξει προς τα πίσω και να σχηματίσει ένα τραπέζι φαγητού, δίνοντάς σας τη δυνατότητα για…γεύμα, κάτω από την ανοιχτή πόρτα του χώρου των αποσκευών.

Το κουτί Sleep Pack ζυγίζει μόνο 50 κιλά, ώστε να μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί όποτε χρειαστεί, από το αυτοκίνητο. Μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε Jogger, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που έχουν ήδη αγοραστεί από πελάτες. Οι χρήστες μπορούν να βελτιώσουν το «υπνοδωμάτιο» τους με πρόσθετα αξεσουάρ, που περιλαμβάνουν περσίδες συσκότισης για όλα τα παράθυρα και μια σκηνή εξωτερικού χώρου, που συνδέεται με το πίσω μέρος του Jogger.

Υπάρχουν όμως και πιο ουσιαστικές προσθήκες. Τα Sandero Stepway Extreme και Jogger Extreme διαθέτουν πλέον στον στάνταρ εξοπλισμό τους και το σύστημα Extended Grip. Το οποίο ενεργοποιείται από τα χειριστήρια στην κεντρική κονσόλα, προσαρμόζοντας τον τρόπο λειτουργίας του ESP και του ASR,επιτρέποντας στους τροχούς να περιστρέφονται πιο ελεύθερα, ώστε να βρίσκουν καλύτερη πρόσφυση όταν το αυτοκίνητο κινείται σε ανώμαλο έδαφος.


Extreme όμως γίνεται και το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Spring, το οποίο θα είναι άμεσα διαθέσιμο και στην ελληνική αγορά. Θα διατίθεται αποκλειστικά με τον νέο κινητήρα Electric 65, ο οποίος έχει περισσότερη ισχύ (65 hp/48 kW) από το μοντέλο Spring Electric 45 (45 hp/33 kW). H αυτονομία του φτάνει τα 220 χιλιόμετρα σε συνδυασμένο κύκλο (WLTP) και τα 305 σε αστικό κύκλο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Ταξινομήσεις αυτοκινήτων 2026: Πρωτιά για τα υβριδικά και τα SUV στην Ελλάδα – Οι...

0
Ταξινομήσεις αυτοκινήτων στην Ελλάδα το 2026: Άνοδος 2,6% στο εννεάμηνο, κυριαρχία των SUV και των υβριδικών. Ποιες μάρκες προηγούνται.     Με θετικό πρόσημο κινήθηκε η ελληνική...
Euro NCAP: Τα φυσικά κουμπιά επιστρέφουν

Euro NCAP: Τα φυσικά κουμπιά επιστρέφουν – Ποια μοντέλα πέρασαν τις δοκιμές ασφαλείας

0
Τα νέα πρωτόκολλα του Euro NCAP για το 2026 επιβραβεύουν του φυσικούς διακόπτες. Δείτε πώς βαθμολογήθηκαν τα AUDI Q7, KIA EV2 και XPENG X9.
PEUGEOT RCZ Vision ηλεκτρικό κουπέ 500 ίππων

PEUGEOT RCZ Vision: Ηλεκτρικό κουπέ 500 ίππων με αυτονομία 600 χλμ. και μπαταρία στερεάς...

0
Το PEUGEOT RCZ Vision αποκαλύπτει το μέλλον των σπορ ηλεκτρικών μοντέλων με 500 ίππους, αυτονομία έως 600 χλμ., μπαταρία στερεάς κατάστασης και εντυπωσιακή σχεδίαση.

PORSCHE Mission S: Το νέο υπεραυτοκίνητο που θέλει να ξεπεράσει την 911 (video)

0
Η PORSCHE Mission S αποκαλύπτει το μέλλον των σπορ αυτοκινήτων της μάρκας, με κινητήρα στο κέντρο, αγωνιστικό DNA και επαναστατικό εσωτερικό.

SHELBY Cobra Daytona Coupe: Πωλήθηκε για 34 εκατομμύρια ένα από τα έξι θρυλικά αυτοκίνητα

0
Η SHELBY Cobra Daytona Coupe CSX2300 πωλήθηκε για 39 εκατομμύρια δολάρια, εξασφαλίζοντας μια θέση στα ακριβότερα συλλεκτικά αυτοκίνητα όλων των εποχών.

TESLA Roadster: Το ηλεκτρικό supercar που υπόσχεται 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο...

0
Το νέο TESLA Roadster υπόσχεται επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 0,8 δλ. προωθητήρες SpaceX και τελική ταχύτητα άνω των 370 χλμ./ώρα. Πότε ξεκινά η παραγωγή;

GEELY Project KO11: Το νέο plug-in hybrid SUV που κατακτά κάθε έδαφος – Πότε...

0
Η GEELY ετοιμάζει το Project KO11, ένα νέο plug-in hybrid SUV με τεχνητή νοημοσύνη, προηγμένες εκτός δρόμου δυνατότητες και premium εξοπλισμό. Πότε έρχεται στην Ευρώπη.
BYD ATTO 8

BYD Atto 8: Το ηλεκτρικό SUV με 775 ίππους και φόρτιση σε μόλις 9...

0
Το νέο BYD Atto 8 έρχεται στην Ευρώπη με 7 θέσεις, έως 775 ίππους, αυτονομία 653 χλμ. και φόρτιση από 10% σε 97% σε μόλις 9 λεπτά.